kindvriendelijke-parken-nederland

Picknicken, tennissen, vogelspotten of simpelweg genieten van de zon: in het park is er voor jou en je kind genoeg te beleven. Daarom selecteren wij met plezier de leukste, kindvriendelijke parken in Nederland.

Het Kralingse Bos - Rotterdam

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Een mooi bos rond de Kralingse Plas en ideaal om te joggen, skaten of zwemmen. Aan de westkant zijn veel grasvelden en speeltuinen te vinden met een kabelbaan, zandmachines en een waterglijbaan. Ook is er een kinderbadje én een kinderboerderij. Tip: rond de plas liggen restaurants en terrassen met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

 

Vondelpark - Amsterdam

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Dit park mag zeker niet in deze lijst ontbreken. Er is waarschijnlijk geen stadspark in Nederland zo multicultureel als het Vondelpark. Daarnaast is er in de zomer het openluchttheater waar ieder weekend gratis voorstellingen worden gehouden.

 

Lees ook
5x ouderwets leuke buitenspeeltips >

 

Park Sonsbeek - Arnhem

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Dit natuurgebied is omgetoverd tot een volledig landschap met bossen, landerijen, een moestuin, waterpartijen, een hertenkamp en een belvedère. Ook worden er iedere zomer verschillende evenementen, markten en festivals georganiseerd. Genoeg te beleven en te zien, dus.

 

Valkenberg - Breda

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Park Valkenberg ligt in de binnenstad van Breda, achter het Kasteel van Breda. Het park heeft een vijver met een fontein, bomen, en bloemen en planten in overvloed. Je kunt er wandelen, fietsen en lekker uitrusten, maar er zijn uiteraard ook speelvoorzieningen voor kinderen.

 

Kronenburgerpark - Nijmegen

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Dit park ligt vlakbij het centrum van Nijmegen. Het landschap kent veel hoogteverschillen, waardoor je er mooi kunt wandelen. Je vindt er zelfs een waterval en grot en om het helemaal af te maken, lopen in de dierenweide herten, geiten, pauwen en kippen.

 

Noorderplantsoen - Groningen

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Geniet van een lekkere kop koffie, een glas wijn of prik een vorkje mee bij Flinders, het café in het midden van het park. Rond dit natuurgebied staan wel vijftig verschillende soorten bomen, vaak voorzien van een naambordje. Ook zie je in het park de mooiste bloemen.

 

Natuurpark - Lelystad

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Dit is een park in de voormalige Zuiderzee. Er leven allerlei (wilde) dieren zoals wilde zwijnen, otters, ooievaars herten en przewalskipaarden. Het park is goed geschikt om te wandelen of fietsen en ook vind je er een winkel en een restaurant.

 

Stadspark - Maastricht

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Het Stadspark Maastricht is één van de drie oudste parken in Nederland en bestaat uit een aantal deelparken. Vooral de vogelvoliere en het hertenkamp zijn populair bij gezinnen. Ook staan er bijzondere bomen, waaronder de Goudappel, Japanse Notenboom, Papiermoerbei, Wilde citroen en een Honingboom.

 

Park Eekhout - Zwolle

kindvriendelijke-parken-nederland
kindvriendelijke-parken-nederland

Een bruisend stadspark in hartje Zwolle. Er is een dierenweide, een grote fontein en er worden verschillende (kinder)activiteiten georganiseerd. Er is vaak genoeg muziek, theater en lekker eten. Kortom: een bezoekje waard.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >