mooiste stranden Nederland
Beeld: Unsplash

Nederland heeft een 250 kilometer lange kustlijn waar je U tegen zegt: heerlijk om 's winters een wandeling te maken en 's zomers je handdoek uit te slaan. Wij zetten de mooiste stranden van Nederland op een rij.

Met dank aan reiszoekmachine Skyscanner.

More content below the advertising

 

Schiermonnikoog

mooiste stranden van Nederland

Het Noordzeestrand van Schiermonnikoog behoort tot het breedste van Europa. Naast een mooi uitgerekt zandstrand vind je in dit gebied ook veel kleine duinen die begroeid zijn met verschillende planten. Dus schaf een bolderkar aan, prop 'm vol met lekkers (en vergeet de kinderen niet) en geniet van een mooie wandeling.

 

Bergen aan Zee

mooiste stranden van Nederland

Zonnen, zwemmen (kite)surfen of gewoon een strandwandeling maken: in het gemoedelijke Bergen aan Zee zit je altijd goed. Het zandstrand is drie kilometer lang en lekker schoon.

 

Wassenaar

mooiste stranden van Nederland

Ideaal voor een fijne wandeling, fietstocht of rondje met de hond. Want naast het acht kilometer lange strand, vind je er ook een ruig duingebied waar jij en je gezin lekker tot rust kunnen komen. 


Lees ook
Zo raak je je kind niet kwijt op het strand (en zo vind je 'm terug) >

 

Vlissingen

mooiste stranden van Nederland

Combineer stad en strand met een fiks aantal zonuren en je krijgt: de stranden bij Vlissingen. Tip: de slaapstrandhuisjes op het Nollestrand. Zeker de moeite waard.

 

Waddenkust Werelderfgoed

mooiste stranden van Nederland

Hier geen typische zandstranden, strandtenten en hordes mensen, maar rust en natuur. De Waddenzee is UNESCO werelderfgoed en een uniek natuurgebied. Trek je kaplaarzen uit de kast, ga wadlopen, spot -tig verschillende vogels en zeehonden of loop met een professionele gids mee.

 

Kijkduin, Den Haag

mooiste stranden van Nederland

Mooi, rustig duingebied met kilometers lange stranden en schelpenfietspaadjes door de duinen. En als je er toch bent: bezoek De Staat: een veel geroemd strandpaviljoen verstopt achter de duinen.

 

Cadzand

mooiste stranden van Nederland

De meest zuidelijke badplaats van Nederland met een zandstrand van elf kilometer lang en omgeven door duinen. Dit deel van de Zeelandse kust staat bekend om z’n slikken, schorren en oude polders. Vooral populair bij kinderen, want je kunt veel haaientanden vinden op het strand.

 

Texel

mooiste stranden van Nederland

Met ruim 30 kilometer zand heeft Texel genoeg mooie stranden om je te vermaken. Zoek je complete rust, dan kun je het beste naar het meest zuidelijke puntje van het eiland gaan. Tot paal 9 voert de natuur de boventoon.

 

Vlieland

mooiste stranden van Nederland

Nog zo'n pareltje: de stranden op Vlieland zijn uitgestrekt, schoon en vooral rustig. Je vindt er maar één strandpaviljoen, dus neem ook wat lekkers mee in een koelbox of picknickmand. Leuk voor de kinderen is de Vliehors Expres. Met deze bus rijd je langs het strand, spot je zeehonden en bezoek je het reddingshuisje.

 

Meer mooie stranden in Nederland vind je hier.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >