De oppas belde wanhopig: ‘Hij staat al twee uur gillend en krijsend bij de deur’

16.09.2022 14:36
oppas belt wanhopig verlatingsangst Beeld: Unplash

Je hebt kinderen die zich bij de oppas zo braaf gedragen dat ze uit zichzelf in bed gaan liggen en geen kik geven. En je hebt kinderen zoals die van Manon (35).

Manon (35) woont samen en is moeder van Milan (7) en Feline (6 maanden).

“Mijn vriend en ik gingen een avondje weg en hadden Feline, toen een maand oud, meegenomen omdat ze borstvoeding kreeg. Ze was zo makkelijk en zou de hele avond in de wagen slapen, wisten we. Zo konden wij toch lekker uit eten. Voor Milan hadden we onze oppas Nina (14) geregeld, iets wat hij normaal gesproken heel leuk vindt.

Lees ook – Dieren knutselen: 7x leuke ideeën >

Papa en mama kom terug!

Maar die avond was hij woedend dat hij niet mee mocht en zijn babyzusje wel en dat besloot hij luid en duidelijk te laten merken. Vanaf het moment dat we vertrokken tot Nina ons twee uur later wanhopig opbelde, stond hij gillend en krijsend aan de deur te trekken en ertegenaan te schoppen. We zijn maar gauw naar huis gegaan en gooiden het op ‘wennen aan zijn zusje’. Ik vond het vooral naar voor Nina, die zich zo machteloos had gevoeld.”

Dit artikel staat in Kek Mama 03-2022.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.