Ineens niet meer het jongste kind: ‘Mama, wanneer gaat die baby nu weer weg?’

22.12.2022 06:36
baby retour door jaloers

Heb je het net helemaal voor elkaar als kleine prins of prinses, arriveert er op een dag een klein mormel waar je totaal niet op zat te wachten.

Maud (32), moeder van Mees (4), Daisy (1) en Mila (4 maanden).

“Afgelopen september beviel ik van Mila. Mees kwam de volgende ochtend mee naar het ziekenhuis; hij kon niet wachten om zijn jongste zusje te zien en zat daar heel trots en lief mee op schoot. Tot het moment dat hij weer meeging met opa en hoorde dat ik nog een nacht in het ziekenhuis moest blijven.

Kies maar

Hij rende terug naar mijn kamer. Doodserieus zei hij: ‘Nee mam, we kunnen er maar één houden.’ Ik moest kiezen: of deze baby of zus Daisy.

“Nee mam, we kunnen er maar één houden”

Ik denk omdat hij het eerder bij de geboorte van Daisy al erg moeilijk vond dat hij twee nachten bij opa en oma logeerde. Wellicht dat hij dacht dat als wij er nu maar één hielden, ik wel naar huis mocht. Dus mam, kom op, welk zusje wordt het?”

Lees ook – ‘Mijn kleuter blijft jaloers op zijn broertje, is dat normaal?’ >

Mijn idee was het niet

Claire (40), moeder van Colin (6) en Sara (2).

“Mijn zoon van destijds bijna vier vond de komst van zijn zusje maar zozo. Na afloop van de kraamtijd (toen het ook afgelopen was met de cadeautjes die het bezoek voor hem meebracht) vroeg hij me: ‘Wanneer gaat ze nu weer weg?’ En een maand later zei hij heel droog, tijdens het eten: ‘Ik had toch liever een hond gehad.’”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.