7x de leukste, zomerse openluchtzwembaden

11.03.2024 16:37
Bron: Pexels

Twee keer knipperen en de zomer is alweer bijna aangebroken. Wat is er met de hoge temperaturen nou lekkerder dan genieten van de zon en afkoelen in het zwembad? Binnenzwembaden zijn er genoeg, maar waar zijn de leukste openluchtzwembaden eigenlijk te vinden?

Bosbad Amersfoort

De perfecte plek waar je kind lekker kan spelen en jij heerlijk tot rust komen in de zon. In dit grote openluchtzwembad is van alles te doen. Er is een 50 meter bad waar je heerlijk baantjes kunt trekken, twee ondiepe baden waar je kunt spelen, een waterglijbaan waar je kind vanaf kan roetsen, een volleybalveld waar je lekker actief kunt zijn, een zandbak met een waterpomp waar je kind met water en zand kan spelen en een apart gedeelte met peuterbaden, helemaal in Jungle stijl. Om de baden heen is genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen en lekker van de zon te genieten.

Openingstijden

Vanaf (datum onbekend) opent Bosbad Amersfoort officieel haar deuren, maar de openingstijden hangen vooral af van het weer. Bij slecht weer en als de temperatuur van het water onder de 18 graden uitkomt wordt het openluchtzwembad gesloten. Om binnen te komen moet je van tevoren online tickets kopen. Tussen 13.00 en 17.45 uur kun je voor maar 7 euro gebruikmaken van het buitenzwembad. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Kun je er pas na 16.00 uur zijn, dan betaal je maar 5 euro voor een ticket. Wil je de dag juist actief opstarten, dan kun je tussen 8.30 en 9.30 uur ook voor maar 5 euro baantjes zwemmen. 

(In 2023 ging het zwembad op 8 juli open, datum 2024 nog onbekend)

Buitenzwembad Bospad Amersfoort
Beeld: Bosbad Amersfoort

Bosbad Emmeloord

Bosbad Emmeloord heeft zowel een binnenbad als een buitenbad. Meestal is alleen het binnenbad open, maar met de hoge temperaturen kun je ook genieten van het buitenbad. Dit buitenbad is maar liefst 1288 vierkante meter groot, met twee glijbanen waarvan één brede glijbaan en één binnenglijbaan, waar je kind urenlang vanaf kan glijden. Er zijn twee peuterbaden waar jouw peuter kan spelen met het verkoelende water en er is een grote zonneweide, waar jij kunt zonnen en een lekker zomers kleurtje kunt krijgen.

Lees ook: 9 op de 10 gaat deze zomer op vakantie, waar ga jij heen?

Openingstijden

Het buitenbad van Bosbad Emmeloord zal in het zomerseizoen weer open gaan. De precieze datum is nog onbekend. Een ticket heb je al voor 5,90 euro (in 2023) als volwassenen en bij kinderen vanaf 3 jaar oud. Voor kinderen tot 2 jaar is toegang gratis.

(In 2023 ging het zwembad om 20 mei open, datum 2024 nog onbekend) (5,90 euro is de huidige prijs voor het binnenbad, prijs buitenbad nog onbekend)

Beeld: Kidsproof Bosbad Emmeloord

Boschbad Apeldoorn

Boschbad Apeldoorn is niet alleen groot, het is ook nog eens het grootste buitenzwembad van heel Nederland. In zo’n groot zwembad is natuurlijk van alles te doen, van lekker zwemmen, tot spelen met water in de waterspeeltuin, tot naar beneden roetsjen van de snelste glijbanen, of salto’s maken van de hoge duikplank. Mocht het toch even wat bewolkter en kouder worden, dan zijn er ook nog drie verwarmde baden, namelijk een recreatiebad, een wedstrijdbad van 50 meter en een peuterbad.

Wil je naast zwemmen ook even lekker actief bezig zijn? Dan is er bij Boschbad Apeldoorn ook nog een beachvolleybalveld, een tafeltennistafel en een airtrampoline. Het zwembad bestaat nu zelfs al 90 jaar. Om dit te vieren hebben ze nog meer nieuwe sport en spel onderdelen toegevoegd. Houdt de website in de gaten om te zien welke dit zijn.

Lees ook: Duiken maar: Deze vakantieparken hebben de fijnste zwembaden

Openingstijden

Voor een dagje waterplezier in Boschbad Apeldoorn hoef je niet lang meer te wachten. Op 28 april opent het openluchtzwembad alweer haar deuren. Hoeveel een dagje Boschbad Apeldoorn kost, dat is nog onbekend, maar voor een onbeperkt abonnement voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar oud betaal je nu maar 44 euro.

Beeld: DagjeWeg Openluchtbad Boschbad Apeldoorn

Openluchtzwembad De Bercken

Zodra het zonnetje weer gaat schijnen gaat dit buitenzwembad ook weer open. Vanaf mei kun je hier terecht voor waterpret. De Bercken is een zwembad voor jong en oud en is te vinden in de stad Reuver, gelegen in Limburg. Voor kinderen zijn er diverse baden en speeltoestellen. Na wat verkoeling kun je lekker actief bezig zijn op het volleybal- voetbal- en basketbalveld.

Openingstijden

Voor een ticket betaal je nu maar 4 euro. Kinderen tot en met drie jaar zijn helemaal gratis. (prijs in 2023, precieze datum opening onbekend)

Beeld: website Zwembad De Bercken

Openluchtbad Rheden

Dit grote buitenzwembad is te vinden in Arhnem, gelegen in Gelderland. Vind je andere glijbanen soms te kort? In dit buitenzwembad is een veertig meter lange glijbaan te vinden. Vanaf de duikplanken spring je in het wedstrijdbad. Deze gaat van een ondiep bad van 1.40 meter naar een dieper bad van 2.10 meter. Daarnaast is er een familiebad van 0.30 tot 0.90 meter diep met een kleine glijbaan, waar je met het hele gezin kunt ontspannen.

Het zwem- en recreatiebad zijn verwarmd op een temperatuur van 21 graden, dus als de zon even verdwenen is blijf je nog steeds lekker warm. Op de zonneweide kun jij helemaal tot rust komen. Tijd voor lunch? Er zijn genoeg picknicktafels om lekker samen te lunchen. Ook hier kun je naast zwemmen andere actieve activiteiten doen, zo is er een volleybalveld, een voetbalveld en kun je springen op de airtrampoline.

Lees ook: Ga terug in de tijd met deze toffe kindvriendelijke zomeruitjes

Openingstijden

Voor maar 5,50 euro heb je al een ticket voor volwassenen en kinderen boven de 3 jaar. Onder de 3 jaar is er gratis toegang. De datum waarop het openluchtzwembad opent is nog onbekend. Wel is het zwembad in het hoogseizoen open van 9.00 tot 18.00 uur. Doordeweeks kun je er zelfs al vanaf 7.00 uur terecht om ochtendbaantjes te trekken.

Beeld: Kidsproof Openluchtbad Rheden

Bad Noord Stadskanaal

Bad Noord Stadkanaal, te vinden in Groningen. Wist je dit grappige feitje al? Sinds 2001 wordt hier het NK bommetje georganiseerd, waarbij de deelnemers van de drie meter hoge duikplank de hoogste bommetjes doen. De perfecte plek dus om je kind zijn eigen bommetje te laten oefenen. Voor de rest kun je hier lekker spelen in het water, baantjes trekken en van de zon genieten.

Openingstijden

Vanaf (datum onbekend) gaat het openluchtzwembad weer open. Vaak is het zwembad ’s ochtends van 7.00 tot 10.00 uur open om rustig baantjes te trekken en kun je er van 14.30 tot 17.00 uur terecht om lekker te zwemmen en te spelen. Bij recreatief zwemmen betaal je voor een kind maar 3,50 euro en voor een volwassene 4 euro

(Prijs is 2023, precieze datum opening nog onbekend, geen foto’s te vinden van zwembad)

Lees ook: ‘Ik prop standaard de laatste week van de zomervakantie vol met activiteiten’

Zwembad Geert Vos Bad Erica

Dit is een openluchtzwembad gelegen in Erica, Drenthe. Al in 1960 werd dit zwembad gegraven door de dorpsbevolking en sindsdien is het een bekende plek om naar toe te gaan als je even lekker wil afkoelen. Er zijn meerdere grote baden te vinden, waaronder een wedstrijdbad en een bad met duikplanken. Voor de kleinsten is er een peuterbad. Je kunt zo vaak als je wil van de familieglijbaan afglijden, er zijn speeltoestellen waar je kind zich kan uitleven en er zijn volleybalvelden. Mocht je trek hebben, dan kun je bij de Kiosk een snack halen.

Openingstijden

Wanneer het buitenzwembad weer open gaat is nog niet duidelijk. Voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar kost een ticket 4,50 euro. Voor een dagarrangement (entree, snack, drankje of ijsje tot 1 euro) betaal je 9 euro. Voor kinderen tot 3 jaar hoef je geen toegang te betalen. Het zwembad is doordeweeks open van 13.00 tot 19.45 en in het weekend van 13.00 tot 18.00 uur.

Beeld: Zwembad Erica

Wanneer ga jij een plons nemen in één van deze leuke openluchtzwembaden?

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.