‘Ik prop standaard de laatste week van de zomervakantie vol met activiteiten’

31.08.2023 23:48
helpen-op-school

Na die zes heerlijke weken zomervakantie je kind weer netjes en voorbereid in de schoolbanken afleveren. Je zou er makkelijk een aantal grijze haren van krijgen.

Jillian (30), moeder van Liam (7) en Liz (7):

“‘Wat doe je jezelf aan’, zegt mijn man altijd hoofdschuddend. Maar ik ben geboren en ­getogen in Amerika waar het heel normaal is om jezelf helemaal in het nieuw te ­steken als je ‘back to school’ gaat. Daarom prop ik standaard de laatste week van de zomervakantie vol met activiteiten.

De tweeling gaat naar de ­kapper. De fietsen breng ik naar de fietsenmaker voor een beurt. We gaan flink ­shoppen. Liam en Liz krijgen nieuwe schoenen en kleding. We ­halen ­stoere rugzakken, schriften, pennen en anti-lekbekers. Het is ieder jaar weer even hectisch, maar daarna is de tweeling een heel jaar school-proof.”

Lees ook – ‘Na de gezinsvakantie heb ik nog een vakantie nodig om zelf bij te komen’ >

Vereeuwigd als slons

Lieke (33), moeder van Sanne (7):

“Op mijn dochters school beginnen ze elke ‘bouw’ met een foto van ouder en kind. Die plaatsen ze in een bewaaralbum en krijgen de kinderen aan het eind van groep acht. Vorig jaar startte Sanne op de middenbouw in groep 3 en zou er weer zo’n foto-moment zijn. Alleen realiseerde ik me dat pas toen ik de school in liep en we tegen de fotograaf ­opbotsten.

Ik stond op die ochtend nog in de luie-vakantiemodus en had nog geen borstel door mijn haar gehaald of mascara opgedaan. Ik droeg een verschoten overhemd van mijn man, zonder beha, met daaronder een legging en Crocs. Niet bepaald de outfit waarin je wil worden vereeuwigd in het bewaaralbum van je kind. Helaas moest ik er toch aan geloven. Ik heb Sanne op schoot genomen en me een beetje achter haar verscholen. Nu maar hopen dat de foto over vijf jaar meevalt.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.