Onderzoek: Dit zijn de meest verkochte chocoladeletters

16.11.2016 14:42
Beeld: Getty Beeld: Getty

De chocoladeletter is het perfecte schoencadeau. En ook heerlijk om zelf op te eten natuurlijk. Welk exemplaar leg jij in je mandje? De meeste Nederlanders gaan voor de M,S of A. Dat zou meer chocolade zijn dan de andere letters. Maar dat klopt niet.

In opdracht van de HEMA ondervroeg Novioresearch 1048 Nederlanders over hun chocoladeletteraankopen. Een kwart van de ondervraagden zoekt niet naar de eigen voorletter, maar naar het stuk waar de meeste chocolade inzit. Alleen is die aanname niets meer dan een fabel. “Iedere letter bevat dezelfde hoeveelheid chocolade”, aldus Marry Jansen-Kin van de HEMA. Weten we dat ook weer.

Favoriete smaak

Volgende keer misschien toch iets beter zoeken naar de eigen letter, al kan 1 op de 5 klanten die niet vinden. Dan maar zoeken naar jouw favoriete smaak, zoals 83% van de ondervraagden doet. Melk, puur, wit of toch hazelnoot. En dan is er tegenwoordig ook nog een karamel-zeezout chocoladeletter te krijgen. Ach, nog genoeg tijd om alle smaken te proeven.

Mannen en boodschappen

Probeer je een beetje te minderen met de chocoladeletters? Stuur je man dan niet naar de supermarkt. Mannen geven namelijk gemiddeld tien tot zes euro uit aan chocoladeletters. Vrouwen maar één tot vijf euro. Al mag die van ons best zo’n karamel-zeezout letter meenemen.