Beeld: Getty
Beeld: Getty

De chocoladeletter is het perfecte schoencadeau. En ook heerlijk om zelf op te eten natuurlijk. Welk exemplaar leg jij in je mandje? De meeste Nederlanders gaan voor de M,S of A. Dat zou meer chocolade zijn dan de andere letters. Maar dat klopt niet.

In opdracht van de HEMA ondervroeg Novioresearch 1048 Nederlanders over hun chocoladeletteraankopen. Een kwart van de ondervraagden zoekt niet naar de eigen voorletter, maar naar het stuk waar de meeste chocolade inzit. Alleen is die aanname niets meer dan een fabel. "Iedere letter bevat dezelfde hoeveelheid chocolade", aldus Marry Jansen-Kin van de HEMA. Weten we dat ook weer.

Favoriete smaak

Volgende keer misschien toch iets beter zoeken naar de eigen letter, al kan 1 op de 5 klanten die niet vinden. Dan maar zoeken naar jouw favoriete smaak, zoals 83% van de ondervraagden doet. Melk, puur, wit of toch hazelnoot. En dan is er tegenwoordig ook nog een karamel-zeezout chocoladeletter te krijgen. Ach, nog genoeg tijd om alle smaken te proeven.

Mannen en boodschappen

Probeer je een beetje te minderen met de chocoladeletters? Stuur je man dan niet naar de supermarkt. Mannen geven namelijk gemiddeld tien tot zes euro uit aan chocoladeletters. Vrouwen maar één tot vijf euro. Al mag die van ons best zo'n karamel-zeezout letter meenemen.

Heel weinig saus of maar een klein portie: soms is de teleurstelling groot als je iets lekkers hebt besteld. Maar er zijn restaurants die het wel héél bont maken.

Kijk maar naar deze grappige foto's van Buzzfeed.

 

1. Caesar 'salad'

grappige foodfails

 

2. 'Cheese' burger

grappige foodfails

 

Lees ook:
Fotoserie: deze moeders kunnen nog wel een kooklesje gebruiken >

 

3. Lasagne?

grappige foodfails

 

4. 'Ei' sandwich

 

5. 'Mozzarella' sticks

 

6. 'Key' beef...?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Promotie
boodschappen
getty images

Lang leve efficiëntie, zeker wat betreft het huishouden. Hier vijf tips om het doen van je boodschappen nog slimmer aan te pakken, zodat je tijd (en geld) over houdt voor andere leuke dingen met je gezin. 

Wist je dat als je je boodschappen goed plant en alles uit je koelkast ook daadwerkelijk op je bord belandt, je zo’n € 145 per persoon per jaar kunt besparen? Tijd voor een stukje technologie. De nieuwe Receptenapp van het Voedingscentrum gaat je namelijk helpen. 

Plan de week vooruit

Dit lijkt veel werk maar als je het eenmaal hebt gedaan, ben je jezelf de rest van de week dankbaar. Je kunt in één keer boodschappen doen en je weet precies wat jullie gaan eten. Scheelt op de dag zelf enorm en zo kun je wat rustiger je kind ophalen van school of de opvang.

Check wat je nog heb liggen

Niet alleen goed voor het milieu, ook voor je portemonnee. Kijk dus wat je nog hebt liggen in de koelkast, voorraadkast of fruitschaal. Wees creatief en bedenk wat je kunt maken met deze producten. Of gebruik de Receptenapp, daar kun je eten ‘opslaan’ in de digitale koelkast. Je krijgt dan handige suggesties voor maaltijden met wat je nog in huis hebt.

Deel je boodschappenlijst met je partner

Als jullie allebei de Receptenapp hebben, dan kun je een groep aanmaken en het boodschappenlijstje met elkaar delen. Degene die onderweg is naar de supermarkt kan het gelijk zien als de ander nog een last minutetoevoeging heeft gedaan. 

Houd je aan je boodschappenlijstje

Dit kan lastig zijn, zeker als je met honger boodschappen gaat doen. Als je je aan je boodschappenlijstje houdt en je niet laat verleiden door een speciale actie, voorkom je dat je eten in huis haalt waar je uiteindelijk niets mee doet. Beetje streng, maar wel slim.

Maak gebruik van Sjef

Wie? Sjef is de handige tool in de Receptenapp waar je al je vragen over eten kunt stellen. Van ‘Waar bewaar ik een paprika?’ tot ‘Ik lust geen boontjes, waarmee kan ik die vervangen?’ Sjef is je man.  

Je downloadt de Receptenapp van het Voedingscentruhier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >