Besparen? Zo doe je goedkoop boodschappen

03.10.2022 14:56
besparen 70 euro boodschappen hele gezin

Goedkoop en gezond, makkelijk te combineren: door wat aanpassingen te doen aan je dagelijkse rondje door de supermarkt en slim te koken kun je besparen op je dagelijkse boodschappen. Daarom: 8 fijne tips.

Check de voorraad

Spit voor je boodschappen gaat doen goed je voorraadkast door. Vaak ligt er nog meer in dan je denkt en hoef je echt geen pasta of rijst bij te kopen.

Markt

Check op welke dagen de markt is bij jou in de buurt en doe daar inkopen. Dit is goedkoper en vaak ook veel lekkerder. Koop niet meer dan je nodig hebt, want dat is weer zonder van het geld en van het eten.

Snij zelf je groente

Met voorgesneden groenten bespaar je misschien wel tijd. Maar door je groente zelf te snijden bespaar je dan weer geld. Kies voor seizoensgroente om betere kwaliteit te hebben.

Uit de vriezer

Bevroren groente bevat evenveel vitamines als verse groente, maar is vaak veel goedkoper. Ook groenten uit pot of blik zijn vaak goedkoper dan verse groenten. Maar hieraan is vaak zout en/of suiker toegevoegd.

Drink water

Drink door de weeks vooral water, koffie en thee. Laat de frisdrank en alcohol vooral staan voor het weekend. Naast dat je geld bespaart, is het ook beter voor je gezondheid.

Check aanbiedingen

Bekijk de folders (online of via de brievenbus) om een overzicht te krijgen bij welke winkels op dat moment de beste aanbiedingen te vinden zijn.

Hou je aan het boodschappenlijstje

Maak van te voren een boodschappenlijstje en houd je er ook aan. Koop alleen de producten die op je lijstje staan zodat je extra kosten voorkomt.

Planning

Maak aan het begin van de week een planning van wat je die week allemaal wilt eten zodat je niet iedere dag boodschappen hoeft te doen maar je in één keer boodschappen kan doen voor een hele week. Vaak als je dagelijks boodschappen doet geef je onbewust toch veel meer uit.

Bron: Voedingscentrum

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.