‘Boodschappen doen met mijn kinderen is de grootste hel’

09.01.2023 06:34

Geen wonder dat boodschappen doen niet je favoriete hobby is, met twee van die kleine bengels die de hele winkel overhoop halen als je maar één seconde wegkijkt.

Lena (38): “Als alleenstaande ouder van twee jongens, Tijmen (3) en Levi (6), moet ik alle ballen hooghouden. Na een volle dag met die twee energiebommetjes kun je me oprapen. De grootste hel vind ik boodschappen doen met ze. Terwijl ik mijn karretje volgooi, hou ik in de gaten dat ze geen pot doperwten uit het vak trekken of alvast een zak chips opentrekken (beide echt gebeurd!).

Lees ook – Besparen? Zo doe je goedkoop boodschappen >

Een potje van maken

Afgelopen zomer werden er voetballen verkocht in de supermarkt. Levi zeurde al weken om zo’n bal, maar we hebben er genoeg thuis. Op een dag waarop je me toch al kon oprapen van vermoeidheid, waren de jongens op een onbewaakt ogenblik aan m’n aandacht ontsnapt.

“Ik wist niet hoe snel ik mijn twee boeven met het schaamrood op mijn kaken de winkel uit moest slepen”

Opeens hoorde ik een hoop kabaal. Levi en Tijmen hadden bedacht ‘een potje voetbal’ te spelen en dus hadden ze zo’n bal door de supermarkt geschopt. De schade viel gelukkig mee, maar ik wist niet hoe snel ik mijn twee boeven met het schaamrood op mijn kaken de winkel uit moest slepen.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.