In samenwerking met Kek Mama

Da’s pas een goed begin: 5 verrukkelijke ontbijttips

12.06.2023 09:00

Of het nou weekend is en jullie zeeën van tijd hebben, of een doordeweekse dag waarop het vooral haasten is: een goed ontbijt is altijd belangrijk om de dag voedzaam en vol energie te beginnen. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn.

Vooral voor schoolgaande kinderen is een goed ontbijtje essentieel. Op een lege maag is het bijvoorbeeld namelijk veel moeilijker om je te concentreren. Toch krijgt een kwart van de kinderen niet of nauwelijks voldoende voedzaam ontbijt. Omdat Blue Band dat juist belangrijk vindt, komt hét merk voor opgroeiende kinderen met de ‘Smeer een Broodje Doneer’-campagne waarmee je, door een kuipje Blue Band te kopen, bijdraagt aan een ontbijt voor álle kinderen. Daar hoort natuurlijk ook een lik margarine bij, want dat bevat belangrijke voedingsstoffen voor het ontbijt. Maar wat kun je zoal maken met Blue Band? Deze tips helpen je een handje op weg. Een paar ontbijtjes kun je trouwens prima een avond van tevoren maken – houd je ’s ochtends mooi tijd over om alles op te eten.

Klassieker met een twist

De geur, de smaak, het romige… er kan maar weinig tippen aan een croissant. Uit het vuistje is-ie al om te smullen, maar geef ’m eens een upgrade met wat verrukkelijke toppings. Je begint natuurlijk met een goede lik margarine, om hem vervolgens te beleggen met schijfjes aardbei en – vooruit, omdat het kan – een handjevol hagelslag. Geloof ons: het blijft vast niet bij die ene croissant.

All you can eat

Ha, dat is nog eens origineel, sushi van brood. Plus: hartstikke lekker én stukken makkelijker te maken dan de originele variant met rijst. Pak een paar witte boterhammen, snijd de korsten ervanaf en rol het brood met een deegroller helemaal plat. Snij het brood nu in de lengte in twee repen. Besmeer met margarine, leg er een plak kipfilet op en 1/8 van een komkommer in reepjes. Rol het brood nu op, prik vast met een satéprikker en klaar ben je. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, je kunt ook sushi met kaas en paprikareepjes maken.

Eierkoek deluxe

Hoort misschien niet bij een standaard ontbijtje, maar wel lekker om mee af te wisselen – al is het maar tijdens het zondagse ontbijt. Je geeft een eierkoek makkelijk een upgrade met een laagje margarine. Simpel, maar o zo lekker. Wil je er nog meer werk van maken, dan doet margarine natuurlijk ook prima dienst als ‘lijm’ voor andere toppings, zoals hagelslag, muisjes of fijngehakte nootjes.

Alle kleuren van de regenboog

Alleen al door de prachtige kleuren krijg je trek in een broodje regenboog. Lekker, makkelijk én gezond, want je gebruikt groenten in verschillende kleuren. Smeer een goede laag margarine op een plak brood en beleg van links naar rechts met verschillende kleuren groenten. Snijd een komkommer, wortel, radijs en rode paprika in reepjes en klaar is je regenboog – wedden dat-ie zo op is?

Smeren = Doneren

Genoeg inspiratie, dus. Omdat het eten van een voedzaam ontbijt zo belangrijk is, wil Blue Band daar graag iets aan bijdragen. Nu ze dit jaar honderd jaar bestaan, komen ze met die te gekke ‘Smeer een Broodje Doneer’-campagne. Het werkt simpel: ieder verkocht Blue Band-kuipje van 500 gram draagt bij aan de donatie van in totaal 100.000 ontbijtjes aan het Nationaal Schoolontbijt (NSO)*, voor kinderen die het nodig hebben.

De campagne past daarmee helemaal bij het motto van het NSO, namelijk: ‘elk kind een gezond
ontbijt, elke dag’. Kortom: door simpelweg zelf Blue Band op je boterham te smeren, helpen jij en je gezin ándere kinderen. Zo kunnen jullie eraan bijdragen dat kinderen genoeg essentiële vetten en goede voedingsstoffen binnenkrijgen voor een gezond en actief leven. En dat voelt goed, toch?

Wil je meer weten over deze campagne en zelf bijdragen door je eigen Broodje Doneer te smeren? Klik hier.

*Voor elke verkochte kuip Blue Band Halvarine of Goede Start van 500 gram doneert Blue Band 10
cent aan het Nationaal Schoolontbijt (tot een maximum van één miljoen kuipjes). Elk ontbijtje voor het
Nationaal Schoolontbijt heeft een waarde van 1 euro. Zo doneert Blue Band een totale waarde van
100.000 ontbijtjes. Ga voor meer informatie naar blueband.com/broodje-doneer.