In samenwerking met Kek Mama

Pak deze Pasen uit met een kidsproof borrelplank

20.03.2024 10:06

Terwijl wij ons verheugen op uitgebreide brunches en urenlang tafelen, draait het bij de kids ergens anders om. Rennen en vliegen door huis of tuin, op zoek naar Paaseitjes. Maar goed nieuws! Dit jaar introduceren we een nieuwe traditie: een kidsproof borrelplank voor Pasen!

Een uitgebreide borrelplank is ideaal, omdat het hele gezin kan genieten van heerlijke hapjes terwijl de kinderen vrijuit kunnen bewegen en af en toe lekker wat mee kunnen pikken. Wij delen samen met Jumbo onder het motto van lekker, makkelijk, gezellig én voordelig onze tips voor deze feestelijke borrelplank met kinderen.

Kidsproof recepten voor de borrelplank

Wil je samen met je kinderen aan de slag om de kidsproof borrelplank te vullen met lekkere hapjes voor Pasen? Deze vijf recepten van Jumbo zijn super makkelijk en leuk om te maken, perfect voor het paasthema en ook nog eens smullen voor kids!

1. Verrassende bladerdeeg paasmandjes

Deze paasmandjes van bladerdeeg zien er superleuk uit door de paashaasvorm en je maakt ze ook nog eens snel en gemakkelijk met maar 2 ingrediënten. In de paasmandjes zit een lekker gekookt eitje. Deze lekkere snack is een originele toevoeging aan de kidsproof borrelplank en ze zullen zeker in de smaak vallen bij kinderen.

2. Simpel & lekker: hartige garnalenspiesjes

Spiesjes doen het altijd goed, zeker bij kids. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar er zijn ook nog eens veel verschillende varianten te maken. Probeer eens deze lekkere garnalenspiesjes met knoflooksaus en limoen. Je maakt ze in nog geen 10 minuten en ze zijn leuk om op de borrelplank te leggen of in een glaasje erbij te zetten. 

3. Spiesjes met poffertjes, chocola en banaan

Liever een zoete variant van een spiesje? Een bananenspies met poffertjes en chocoladesaus klinkt toch als muziek in de oren? Perfect om deze Pasen te maken samen met je kinderen en vervolgens samen van te smullen. Een feestelijke, zoete toevoeging aan jouw paasborrel. Daarnaast is het rijgen van de spiesjes een leuke activiteit voor kinderen om mee te kunnen helpen in de keuken.

4. Gevulde roerei tomaatjes

Deze gevulde tomaatjes zijn super makkelijk om te maken, maar maken van je paasborrelplank ook echt een feestje. Even wat anders dan de standaard tomaatjes om te snacken tijdens de borrel, want ze zijn gevuld met romige roerei. Smullen!

5. Rocky road met paaseitjes

Nog een hele voorraad chocolade paaseitjes in huis die je lang niet op gaat krijgen tijdens de paasdagen? Maak dan deze rocky road met paaseitjes, gecombineerd met (paas)schuimpjes en pretzels. Deze lekkere zoete snack kun je in stukjes snijden en op je borrelplank serveren of in zijn geheel neerleggen met een mesje erbij. Weer eens wat anders dan een kaasje snijden tijdens de borrel en mega kidsproof.

Gemakkelijk & luxe meegenieten

Van de bovenstaande kidsproof recepten krijg je ongetwijfeld al trek, maar Jumbo heeft ook nog een groot assortiment kant-en-klare (luxe) tapashapjes. Die maken de borrelplank tijdens Pasen voor jou als ouder helemaal compleet, zodat ook jij kunt meegenieten. Denk bijvoorbeeld aan lekkere plakjes fuet met truffel, maar ook kaasblokjes met truffel en coppaham rolletjes met roomkaas en vijgen. De keuze is enorm en het beste van alles is dat je drie tapas kunt scoren voor slechts zes euro.

Benieuwd naar alle andere lekkernijen? Bekijk dan het grootste en lekkerste paas assortiment van Jumbo en laat je inspireren voor een paasfeest vol smaak en gezelligheid!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Jumbo Supermarkten

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.