In samenwerking met Kek Mama

Bakken met Fatima: Suikerkoekjes met frambozenjam

15.09.2019 08:17

Fatima El Irari (27) heeft een zoontje (Yanis, 6 maanden) en blogt fulltime met veel liefde over eten. Op haar blog deelt ze de lekkerste gerechten, baksels en keukentips. Zoals deze suikerkoekjes met frambozenjam, gemaakt met margarine.

Fatima: “Ik vind het belangrijk dat ik eenvoudige ingrediënten gebruik, zodat iedereen het recept kan maken zonder verschillende supermarkten af te struinen voor de boodschappen. Via mijn blog wil ik graag laten zien dat iedereen kan koken en bakken. Of je nou een kookgek bent als ik, of net begint.

Met kinderen de keuken in

Ons zoontje Yanis mag nu hapjes. Ik probeer nu al verschillende soorten groentehapjes uit. Ik kan niet wachten om straks samen cupcakes en koekjes te bakken en te kliederen in de keuken. Deze suikerkoekjes met margarine bak ik met mijn nichtjes. Feest. Als je met kinderen bakt, vertel ze dan per stap wat ze moeten doen en laat ze verder lekker hun gang gaan. Vooral zelf roeren en mixen vinden ze geweldig.

Bakken met margarine

Wat veel mensen niet weten is dat je heel goed koekjes kan bakken met margarine uit een kuip! De textuur vind ik fijn, het is plantaardig en het smaakt heerlijk. “

Suikerkoekjes met frambozenjam

IngredIënten (voor 35 stuks)

160 gr. Becel Romig • 100 gr. poedersuiker • 1/2 tl. zout • 200 gr. bloem, gezeefd • 100 gr. maïzena
Extra • 100 gr. kristalsuiker • frambozenjam

Bereiding:

Stap 1

Schep de Becel Romig in de beslagkom en voeg de poedersuiker en het zout erbij. Mix dit met een elektrische handmixer of met een garde romig. Zeef de bloem en de maïzena erbij en mix het samen tot een samenhangend koekjesdeeg.

Stap 2

Rol kleine bolletjes van ongeveer 15 gram en druk ze een klein beetje plat. Rol de zijkanten van het plakje deeg door de kristalsuiker en plaats het deeg op een beklede bakplaat. Druk met je vinger of het uiteinde van bijvoorbeeld een kwast een klein deukje in het midden en bak de koekjes in de oven in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden.

Stap 3

Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze even afkoelen op een rooster. Schep vervolgens in elke holte ongeveer 1 halve theelepel frambozenjam of een andere jam naar keuze en serveer de koekjes bij de thee. Natuurlijk niet voor elke dag, maar wel erg lekker!

Wat is margarine eigenlijk?

Hoewel margarine in de volksmond vaak boter wordt genoemd, zijn margarine en roomboter twee verschillende producten. Roomboter is gemaakt van melk, margarine wordt gemaakt van een mix van plantaardige oliën. Zo ook de margarines van Becel. Deze zijn gemaakt met een mix van zonnebloem-, koolzaad- en lijnzaadolie en zijn van nature rijk aan Omega 3 en bevatten van Omega 6. Deze noemen we ook wel goede vetten en zijn essentieel omdat we ze via de voeding binnen moeten krijgen, net als vitamines.

Voor meer lekkere plantaardige recepten, kijk eens op Becel.nl