barbecuen-in-winter-winterbarbecue

Ook als de sneeuw tot enkelhoogte in de tuin ligt, kan je prima barbecuen. Het enige wat je nodig hebt is een goed apparaat, voldoende licht, genoeg brandstof en natuurlijk een fijn stuk vlees. 

Oh, en lees meteen onderstaande tips nog even door.

 

Welke barbecue?

Zo'n weggooi-exemplaar van de supermarkt is gemaakt van dun materiaal en daardoor niet goed te gebruiken in de winter. Je kunt beter kiezen voor een keramische barbecue of een met dubbele wanden. Zo zorg je ervoor dat de koude wind geen invloed heeft op de temperatuur in de barbecue.

 

Waar moet-ie staan?

Om de barbecue zo snel mogelijk op de juiste warmte te krijgen, kun je 'm het beste uit de wind plaatsen. Als je een gasbarbecue gebruikt, verklein je hierdoor ook het risico dat-ie wordt uitgeblazen. En een inkopper misschien, maar plaats de barbecue niet te dicht bij een houten schutting of tegen een muur met plastic regenpijp.

 

Lees ook
Een barbecue met kinderen: zo doe je dat veilig (en lekker) >

 

Hoe zorg je voor voldoende licht? 

Van tuinfakkels tot waxinelichtjes en een lamp op je hoofd: het maakt niet uit waar je het licht vandaan haalt, als je maar goed zicht hebt op de barbecue.

 

En genoeg brandstof?

Je moet een barbecue flink opstoken om de boel op temperatuur te krijgen 's winters. Zorg daarom voor een extra zak houtskool. Ook het warm houden van een gasbarbecue kost extra propaangas, dus zorg dat de tank goed vol is en houd een extra tank achter de hand.

 

Welk vlees gebruik je?

Dikke stukken vlees zijn lekker, maar hebben een langere bereidingstijd nodig. Handiger dus om 's winters voor dunnere stukken te gaan - zo kun je lekker snel serveren en sta je niet te lang in de kou. Tip: zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is als je het op de winterbarbecue legt.

Bron: debarbecueboer.nl

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
school traktaties

Kaas op een prikker is zó ouderwets. Wil je indruk maken op school, dan geef je jouw kind één van deze traktaties mee.

Fijne bijkomstigheid: de kleine kunstwerkjes zijn klaar in een handomdraai.
 

1. Lekker verantwoord


 


2. 'Frietje' met

 

3. En een snoepsleutel eraan maakt het helemaal af


 

4. Tip: wel een eetbare stift gebruiken ;-)

 

Lees ook
Zelf maken: traktatiespiesjes >

 

5. Hup, even dopen in de chocola en klaar ben je



 


6. Kindvriendelijke cocktails

 

7. Zo makkelijk, maar zo leuk


 


8. Wanneer je klaar bent met vette troep, maar je kind zeurt om een pizza

 

9. Ideaal voor kerstkinderen


 

10. Bijna zonde om uit te pakken
 

 

11. Weer eens wat anders...


 

12. Ook weer zo simpel
 


 


13. Toch weer die prikker
 

 

14. Kost je íets meer tijd, maar ach: alles voor je kind. Toch?

 

15. Kraalogen op een stuk fruit doen 't altijd goed
 

 

16. Indianenkiwi's


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Kind blij aan tafel, jij blij aan tafel. Naast de drie bekende P’s (patat, pizza en pannenkoek), is er nog een vierde ‘P’ die het (bijna) altijd goed doet bij kinderen. Pasta met rode saus. Kijk zelf maar.

Kinderen hebben geen filter en zeggen waar het op staat. Dus wie kun je beter vragen om drie recepten met pastasaus uit te proberen dan negen jonge smaakmakers? Izaiah (3): ‘Een gezichtje? Met haren?’

De ultieme smaaktest: is de pastasaus van Heinz echt zo lekker?

Meer kindvriendelijke recepten

Voor alle 7 Heinz [Seriously] Good Pasta Sauzen is alleen gebruik gemaakt van de beste en lekkerste ingrediënten. Alle pastasauzen zijn vrij van kunstmatige smaakstoffen en conserveringsmiddelen en bevatten minstens 7* heerlijke zongerijpte tomaten. Klik hier voor meer serieus lekkere en kindvriendelijke recepten met de pastasauzen van Heinz.
*Berekend op basis van een gemiddeld gewicht van 80 gram per tomaat

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >