7x zo overleef je het schoolkerstdiner

13.12.2018 09:32
Beeld: Getty Images

Daar hangt-ie weer, de inschrijflijst voor het kerstdiner op school. Geen paniek. Wij loodsen je erdoorheen in zeven handige tips. Zo hoef je niet nog uren in de keuken te staan als je daar geen tijd voor hebt.

 1. Wees als eerste
  Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zo kom je over als een moeder die alles onder controle heeft én kun je iets lekker simpels kiezen. Win-win.
   
 2. Wees als laatste
  Oké, je kans om als supermoeder te boek te staan is wel verkeken, maar daar staat tegenover dat alle gerechten ook al weg zijn en je dus gewoon helemaal niets hoeft te doen behalve herhaaldelijk mompelen dat het écht jammer is dat alles al weg is, zeg!
   
 3. Ga voor de komkommerschijfjes/cherrytomaatjes/servetten
  Tuurlijk kun je ingewikkeld gaan doen met worstjes en bladerdeeg, maar geloof ons, die kinderen kan het allemaal niks schelen. Pak dus gerust het makkelijkste gerecht wat nog op de lijst staat.
   
 4. Maak iets wat je kinderen zelf kunnen maken
  Nog beter dan zelf in de keuken staan, is natuurlijk je kinderen het zware werk laten doen. Stukjes fruit op een satéstokje prikken, komkommer op een schaal leggen, dat soort dingen.
   
 5. Kies voor kant-en-klaar
  Geen zin om te bakken/koken/kokkerellen en ook niet in de ravage die je kinderen in de keuken achterlaten? Koop dan lekker iets kant-en-klaars. Gewoon tegen niemand zeggen.
   
 6. Uiterlijk is alles
  Ook al zijn het blokjes kaas uit een supermarktzakje, als je het een beetje leuk op een schaal legt, ziet het er sowieso supergoed uit. Leef je dus uit met pakpapier, aluminiumfolie en desnoods kerstballen en je bent de ster van de avond.
   
 7. Vergeet jezelf niet
  Terwijl je kinderen lekker zitten te smullen van pizza, worstenbroodjes en marshmallows, moet jij jezelf minstens anderhalf uur vermaken. Sommige scholen regelen soep voor ouders, maar op andere scholen moet je het zelf doen. Kleine tip: een klein flesje glühwein mee in je tas maakt de avond een stuk draaglijker.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.