5x de leukste pannenkoekenrestaurants

07.03.2016 14:42

Je kunt ze natuurlijk zelf gaan bakken, maar soms wil je gewoon even een pannenkoek buiten de deur te eten. Minstens zo gezellig en scheelt je weer gedoe met het kloppen van eieren en het maken van beslag. En wat zijn er leuke pannenkoekenrestaurants in Nederland. Kek Mama zocht de vijf leukste uit:

1. Meneertje Pannekoek

Sinds kort is Haarlem een pannenkoekenrestaurant rijker. In hartje centrum, pal aan de het Spaarne. Bij Meneertje Pannekoek mag je gewoon zelf je pannenkoek samenstellen met ingrediënten die je lekker vindt waardoor het een kindvriendelijk restaurant is. Dankzij de lichte textuur is het zelfs mogelijk om meerdere pannenkoeken te proeven. Ziet er bovendien nog eens hartstikke hip uit, met een industriële inrichting en prachtige houten tafels.
Adres: Spaarne 40, Haarlem

2. 't Hoogstraatje

Smeuïg tot aan de laatste hap, dat zijn de pannenkoeken van 't Hoogstraatje in Nijmegen. Je zit er heerlijk knus aan ouderwets geblokte tafelkleden en je kinderen krijgen een kleurplaat tijdens het wachten. Alsof dat niet genoeg is, kunnen ze ook nog spelen in de grote speelkelder. En als je dan toch in de buurt bent, loop dan na afloop een rondje door het Valkhofpark. Het prachtige uitzicht over de Waal krijg je er gratis bij.
Adres: Hoogstraat 3, Nijmegen

3. De Pannenkoekenboot

De Pannenkoekenboot in Amsterdam heeft het beste van twee werelden: een fijn uitzicht over de haven (weer eens wat anders dan de grachten) én 'n lekkere pannenkoek.
Adres: Ms. van Riemsdijkweg, Amsterdam

 

4. Klein Zwitserland Driebergen

Eerst pannenkoeken eten (alleen al om de stroopwafelpannenkoek die op de kaart staat) en daarna lekker naar buiten, de Utrechtse Heuvelrug op. Vanaf 1 april tot en met 30 september kun je bij restaurant Klein Zwitserland in Driebergen-Rijsenburg namelijk ook fietsen of solexen huren.
Adres: Traaij 295, Driebergen-Rijsenburg

5. D'n Berepot

Geloof het of niet, maar bij restaurant D'n Berepot in het Brabantse Nieuwkuijk staat er een frikandel speciaal pannenkoek op het menu. Voor wie liever een andere smaak heeft: dat kan ook, want de kaart telt 85 verschillende soorten pannenkoeken.
Nieuwkuijksestraat 102, Nieuwkuijk

Staat jouw woonplaats er niet tussen? Op pannenkoekenrestaurants.nl vind je alle eetgelegenheden in heel Nederland.