Een pannenkoek met suiker, spek, kaas of een flinke dot stroop gaat er bij iedereen wel in. Dus heb je geen zin om te koken? Neem het hele gezin mee naar deze leuke pannenkoekenrestaurants voor kinderen.

1. Hans en Grietje - Zeewolde


Een favoriet bij velen. Het restaurant is gevestigd in een prachtpand en buiten is er een mooie speelweide met trampolines en een grote skelterbaan. En een echte hooiberg.

 

2. Hèt Pannekoeckershuys - Den Hout


Sprookjesachtig pannenkoekenrestaurant aan de rand van de Vrachelse heide. Meer dan 250 verschillende pannenkoeken en diverse arrangementen: een groot feest.

 

3. De Pannekoekenbakker - Heerle


Dit is een pannenkoekenhuis met een heuse Kids Club. Ook is er een speelgoedwinkel, zijn er geregeld kleurwedstrijden en kun je er lekkere pannenkoeken eten, uiteraard. Bekijk de website voor alle vestigingen.

 

4. d’Olle Smidse - Midwolda


Pannenkoeken, soepen, frietjes, broodjes en allergie-vrij: je kunt hier alle kanten op. Er worden verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd en in de zomer kan je op een heerlijk terras zitten.

 

5. De Pannenkoekenboot - Rotterdam


Het hele jaar door kan je met deze boot de indrukwekkende skyline van Rotterdam bewonderen, onder het genot van een lekker pannenkoekenbuffet. Je kind kan helemaal zelf bepalen wat-ie op z'n bord krijgt en mag de pannenkoek zelf garneren. Dezelfde pannenkoekenboten vind je trouwens ook nog in Nijmegen en Amsterdam.
 

6. De Konijnenberg - Heemstede


Na een lange wandeling door het Groenendaalse Bos (waar ook een mooie kinderboerderij zit) kun je hier met het hele gezin uitrusten met een fijne hap. Deze plek is overigens ideaal voor kinderfeestjes, want naast het maken van pannenkoeken worden er ook speurtochten georganiseerd.
 

7. Howdy's Pannenkoek Saloon - Nootdorp


Hier lijkt het net of je in het Wilde Westen bent beland. Voor kinderen is er genoeg te doen, maar het is pas echt feest op zondag om 17:00 uur, want dan komt de mascotte van de Saloon langs met zijn muziek.
 

8. Het Pannekoekschip - Groningen/Almere Haven


Bij deze schepen heb je de keus uit 100 (!) verschillende pannenkoeken. Wel zo fijn dat ze in twee gebieden liggen.
 

9. De Zeven Dwergen - Sint Agatha


Een pannenkoekenhuis met speelkasteel en dwergenhuis voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Er zijn klimtoestellen, ballenbakken, trampolines, loopauto’s, kiddyrides, luchtkussens, glijbanen, een midgetgolfbaan en een loopbrug.
 

 

Meer pannenkoekenrestaurants voor kinderen vind je hier.

In samenwerking met Kek Mama