kindvriendelijke-restaurants-in-nederland

Heb je even genoeg van zo'n mierzoete flens na jullie zoveelste bezoek aan het pannenkoekenhuis en ben je op zoek naar een ander restaurant waar je met een gerust hart je kids kan meenemen? Ga eens eten bij deze kindvriendelijke restaurants in Nederland.

1. De IJ-kantine - Amsterdam

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


De IJ-kantine is een vrolijk ingericht restaurant-café met gaaf uitzicht. Vanaf 's morgens kun je hier terecht voor een kop koffie en ontbijt, later op de dag worden er lekkere lunches en diners geserveerd. Er is een kindermenu, een kinderhoek met tafeltjes, stoeltjes, speelgoed en kinderboeken. Op het terras staat een enorme zandbak met (ook weer) bergen speelgoed. Elke zaterdag- en zondagmiddag worden er knutselmiddagen georganiseerd.
 

2. Villa Augustus - Dordrecht

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


Een markt en een restaurant, midden in een grote moestuin: leuk om met je kind doorheen te wandelen. Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. De menukaart, met kindermenu, volgt de seizoenen. Er wordt overwegend gewerkt met biologische producten - zo uit de tuin op je bord. In de eigen bakkerij worden zuurdesembroden, taartjes en koekjes gebakken. Deze kun je bestellen in het restaurant, maar ook meenemen naar huis.
 

3. Buurten in de fabriek - Utrecht

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


Dit restaurant in de oude sojafabriek is ideaal om met je kind naartoe te gaan. Er is een fijne kinderhoek, een kindermenukaart en een boekenkast vol jeugdboeken. Ook zijn er kinderstoelen aanwezig en is er een plek waar je je baby rustig kan verschonen. Bij lekker weer kan je op het grote terras zitten, waar ook genoeg speelruimte is.
 

4. Het Boscafé - Oisterwijk

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


Hier kan je genieten van een hapje en drankje terwijl je kind aan het spelen is in de enorme speeltuin die grenst aan Het Boscafé. Goed om te weten: je hebt er uiteraard ook een kindermenu, mocht jouw kleuter geen trek hebben in een winterse stoof.
 

5. Restaurant Samen - Wijchen

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


Op vrijdag kan je in dit kindvriendelijke restaurant in Wijchen lekker eten, terwijl een oppas de kinderen vermaakt. Wil je ze liever zelf laten spelen? Dat kan in de Kidsroom. Als het tijd is om te eten, kunnen de kinderen kiezen uit diverse voor-, hoofd- of nagerechtjes van het kindermenu. En natuurlijk is er voor volwassenen ook genoeg te kiezen.
 

Lees ook
Fotoserie: moeder maakt kunstwerken van eten >

 

6. De Eetalage - Lelystad

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


De Eetalage is een gezellig lunch- en dinerplekje. Op een zonnige dag kun je heerlijk ontspannen op het ruime en sfeervolle terras. Of zoek in de winter de warmte op van de knusse woonkamer, waar de kinderen zich kunnen vermaken in de speelhoek.
 

7. Theetuin ik & mijn moeder - Enschede

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


Geen echt restaurant, maar wel een plek die we je niet willen onthouden. Binnen of in de gezellige serre met mooie tafels kan je genieten van een verrukkelijke (kinder)high tea. Maak daarna samen een fijne wandeling door het park en ga daarna naar de theetuin (met boomhut) om te genieten van nog een kop thee.
 

8. Tiramisu - Hilversum

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants


Lekker vers Italiaans eten en een speelkamer met een playstation, televisie, kleurplaten en een ballenbak. Het kindermenu bestaat uit een pasta, pizza of kipschnitzel met een lekker kinderijsje en een leuke verrassing.
 

9. La Famiglia - Harderwijk

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants

Mooi restaurant, heerlijk eten én een leuke kinder- en buitenspeelhoek. De tafel wordt speciaal voor je koter leuk gedekt, met kinderbord, bestek, beker en een goed kindermenu.

 

10. De Stempel - Babberich

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants

Pannenkoeken, hamburgers, een lekkere snack en kakelvers ijs: wat wil je nog meer? Ook vind je hier een speelkamer, een speeltuin en een dierenverblijf.

 

11. De Dwaze Herder - Maastricht

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants

In de zomer én winter een speeltuin (binnen en buiten), kinderboerderij, springkastelenpark en heerlijk eten. En, ook fijn, zeven dagen per week geopend.

 

12. De Spil Groesbeek - Groesbeek

kindvriendelijke restaurants
kindvriendelijke restaurants

Dit restaurant heeft geen speciale kinderhoek, maar wel een knusse zithoek met bank, veel kussens en warme dekens die je mee naar buiten kunt nemen. Het ligt langs een beek waar veel eenden zwemmen  - wel zo leuk voor je kind.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >