Marjolijn (43) heeft een tantrische open relatie: ‘Een vrijpartij duurt bij ons zo drie uur’

18.04.2022 14:52
tantrische open relatie tantra Beeld: Shutterstock

Marjolijn (43), moeder van een dochter (8), heeft sinds een jaar een relatie met Hans (50) en daarnaast een tantrische open relatie.

“Een vrijpartij duurt bij ons zo drie uur, maar kan ook ’s morgens om elf uur starten en pas om twee uur ’s nachts eindigen. Sinds ik de tantrische levensstijl heb omarmd en opwinding en het krijgen van een orgasme niet langer het doel zijn, is seks een tijdloze activiteit geworden. Het gaat in eerste instantie om de verbinding met elkaar. Om elkaar urenlang in de ogen te kijken, lieve woorden uit te spreken en elkaar overal aan te raken.

Sinds een jaar ben ik samen met Hans en we genieten allebei enorm van tantraseks. In onze relatie is alles bespreekbaar. Het voelt bevrijdend om mijn verlangens met hem te delen zonder me daarvoor te hoeven schamen. Hoe anders was dat met de vader van mijn dochter. In mijn huwelijk was seks uiterst moeizaam. We deden het hooguit eens per maand. Zeker na de geboorte van onze dochter zakte het niveau in. Mijn ex was eeuwig moe. Het verhaal dat mannen altijd zin hebben, ging bij ons niet op. Mijn libido was veel hoger en ik was inventiever in bed. Als ik een keer een ander standje voorstelde, wees mijn ex me meteen af. Daardoor werd ik steeds teleurgesteld en was ik gefrustreerd.

Tantraseks

Eenmaal gescheiden ging ik op onderzoek uit naar wat er allemaal mogelijk was op het gebied van seks. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het boeddhisme en hindoeïsme – tantra is daar een mooie aanvulling op. Ik vind het jammer dat tantraseks in de media vaak in een kwaad daglicht staat. Door #metoo en verhalen over leraren die op ongepaste wijze aan leerlingen zitten. Zonde, want het is juist zo’n mooie spirituele levensstijl. Het gaat om veel meer dan seks alleen. Om aanrakingen, meditatie, liefde, zelfbewustzijn, spiritualiteit en het omarmen van je vrouwelijkheid.

Enorme klik

Ik heb een aantal tantraworkshops gevolgd en -festivals bezocht en voel me thuis in deze wereld. Ik kom daar alleen maar fijne mensen tegen, gelijkgestemden. Onder wie Hans. We zagen elkaar voor het eerst bij een massageworkshop en het was liefde op het eerste gezicht. We hebben die avond niet met elkaar ‘gewerkt’, maar elkaar wel op het eind geknuffeld en nummers uitgewisseld. Na veel appcontact spraken we af. En ook toen was er die enorme klik. Vooral in bed. We zien elkaar elke week en hebben dan ook seks. Soms meerdere keren op een dag.

Echte marathonsessies kunnen uiteraard alleen plaatsvinden op de dagen dat mijn dochter bij haar vader is. Meestal plannen Hans en ik de vrijdagavond daarvoor in. We branden kaarsjes, draaien rustige muziek en beginnen met een heerlijke intuïtieve bodymassage. Maar soms is een vluggertje in de sauna bij hem thuis ook prima of ontstaat een vrijpartij midden in de nacht als een van ons tweeën wakker wordt en de ander ineens intiem begint te strelen.

Lees ook: ‘Als hij het maar veilig doet en weer thuiskomt’ >

‘Niets hoeft stiekem’

Hans en ik hebben een open en vrije relatie. We mogen ook seksuele omgang met anderen hebben. Alleen penetratie doen we niet met andere partners, verder is alles geoorloofd, mits je er eerlijk over bent. Ik heb twee mannen met wie ik zo’n vier keer per jaar afspreek. Ik heb hen ontmoet op tantraworkshops en ook Hans kent hen.

Ik betitel mezelf niet als polyamoreus, want dat gaat uit van gelijkwaardige relaties. Dat zijn deze mannen niet. Die twee minnaars zijn mijn warme extraatjes. Goede vrienden. Maar ik ben niet verliefd op ze en zij niet op mij. Mijn primaire liefdespartner is Hans. Andersom geldt dat voor hem net zo. We zijn stapelverliefd en vinden het het fijnst om met elkaar te vrijen. Het is ook niet zo dat we allebei drie keer per week met een ander naar bed willen. Het is gewoon prettig dat er ruimte is om ook met anderen te vrijen of lekker te appen. Niets hoeft stiekem, het is met toestemming vreemdgaan.

Al is het soms ook lastig. Ik kan best jaloers zijn als Hans een date heeft met een andere vrouw. Meestal spreek ik dat ook uit. Wel zorg ik dat ik het bij mezelf houd: ‘Ik voel me jaloers, ik ben nu even onzeker.’ Hans snapt dat en stelt me dan gerust: ‘Jij bent mijn nummer één schat, maak je geen zorgen.’ Vaak is dat voldoende om mijn onzekerheid weg te nemen en hem vol overtuiging een fijne avond toe te wensen met zijn minnares.

Verrassing

Overigens klopt dat van die penetratie niet helemaal. Vorig jaar verraste Hans mij met een trio. Toen ben ik wel all the way gegaan, maar dan onder toeziend oog van mijn vriend. Eerder die zomer hadden we op een spiritueel festival Pierre, een leuke Belgische man, ontmoet. Er hing een enorme seksuele spanning tussen ons drieën in de lucht en we fantaseerden hoe we daar ooit iets mee zouden kunnen doen.

Ik was de ontmoeting al min of meer vergeten toen we afgelopen najaar voor een weekje naar Frankrijk reden. Net over de grens werden we bij een tankstation staande gehouden door niemand minder dan deze Pierre. We zijn wat met hem gaan eten en drinken en toen naar zijn huis boven een yogastudio gereden. Daar spraken de mannen de wens uit dat ze mij graag samen wilden masseren. In eerste instantie waren Hans en Pierre helemaal niet bi-schierig, maar in de loop van de avond hebben zij elkaar ook intiem gestreeld en gekust. Het was echt een bijzondere ervaring waar Hans en ik het nog vaak over hebben. Zeker voor herhaling vatbaar en een mooi voorbeeld van wat er allemaal nog mogelijk is in onze relatie.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

 

 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

Tijd voor elkaar Klein, maar fijn Lekker geurtje
Dim het licht, zet een muziekje op en verwen elkaar lekker met een massage. Deze massage olie voelt niet plakkerig aan, komt in verschillende geuren en is 100% vegan. Fluisterstil, compact en met 11 diverse standen. Deze luchtdrukvibrator neem je gemakkelijk en discreet mee op reis, naar een date of gewoon in je eigen slaapkamer. Steek deze kaars met een gerust hart aan, want hij heeft maar liefst 60 branduren te gaan. Tijd zat dus. Met een lekkere exotische, bloemige geur.
Klinkt geweldig. Dit wordt ‘m. Perfect.