‘Aangezien mijn man en ik geen seks meer hebben, vrij ik af en toe met een ander’

13.08.2021 10:03
geen seks huwelijk vrijen andere man Beeld: Shutterstock

Angela (37), moeder van Isabel (7), besloot het heft in eigen handen te nemen toen de seks met haar man Bert was opgedroogd. Sinds twee jaar heeft ze ook Joost in haar leven, een tegenpool van Bert.

“Mijn hoge seksfrequentie komt door de wekelijkse uitstapjes naar mijn vaste minnaar. Met mijn eigen man heb ik al vier jaar geen seks meer, maar hij vindt het prima dat ik mijn seksbehoefte bij een ander haal. Mijn huwelijk met Bert is ooit als een monogame relatie bedoeld. We hadden in het begin ook samen nog seks. Niet denderend; Berts libido is nooit erg hoog geweest. We deden het een paar keer per maand en vooral op mijn initiatief.

De eerste kink in de kabel kwam toen ik ernstige hartproblemen kreeg. Ik was net negen maanden moeder van Isabel, voor mijn gevoel kerngezond, toen bleek dat mijn hart faalde. Ik moest een hartoperatie ondergaan en daarna revalideren. Mijn toekomstverwachting was laag, zeiden cardiologen. Maar na een jaar knapte ik wonderbaarlijk op en zat mijn hartfunctie al op de helft. Na twee jaar durfde ik weer alles te doen.

Hoogtijdagen

Toch stokte het aantal keer seks in die jaren. Na mijn herstel deden we het slechts nog op hoogtijdagen: op Berts verjaardag, op mijn verjaardag en de eerste dag van de vakantie. De laatste keer, nu vier jaar geleden, was geen succes. Het was een vrijpartij met slechts een orgasme als doel, zonder passie. Bert hijgde alsof hij de marathon rende, draaide zich om en viel in slaap.

Sindsdien maakte ik geen aanstalten meer, daarom vreeën we gewoon niet meer. Bert ondernam geen enkele poging, vond het blijkbaar wel best. Zeker weten doe ik dat niet, hij klapte dicht als ik het onderwerp seks aansneed. Om niet in een broer-zus-relatie terecht te komen, verzon ik romantische avondjes. Ik regelde een oppas, boekte een restaurant, we aten, spraken over lsabel, veegden onze monden af, betaalden en reden weer naar huis. Totdat ik ook daar na een keer of zes maar mee stopte. Met Isabel erbij was uit eten gaan een stuk gezelliger.

Gebrek aan intimiteit

Nu ik op het randje van de dood had gelegen, begon ik steeds meer na te denken over de rest van mijn leven. Voor mijn gevoel stond ik op een T-splitsing. Het gebrek aan intimiteit, aandacht en liefde brak me steeds meer op. Ik vond mezelf te jong om seksueel droog te staan. Maar ik wilde ook niet scheiden. Niet alleen was dat financieel ondenkbaar, ik kon door mijn ziekte niet voor mezelf zorgen en door de crisis was ons spaargeld verdampt en ons huis onder water komen te staan. Ook genoot ik van de momenten waarop Bert, Isabel en ik een gezin vormden. In het weekend, op vakantie; we hadden het altijd fijn met zijn drietjes.

De enige oplossing leek me om vreemd te gaan. Het liefst met Berts toestemming. Maar hoe vond ik een minnaar? Stomtoevallig leerde ik twee jaar geleden op een feestje Joost kennen. Een gescheiden vader van 39. Ik hielp hem bij wat opvoedkundige problemen en we werden verliefd. Op een middag zoenden we en doken samen het bed in. Eindelijk voelde ik me weer begeerd en vrouwelijk. Joost was een fantastische minnaar. Na die ene middag gingen we helemaal los. Voor mij reden om snel Bert in te lichten.

Ik bracht het bijna als een zakelijke boodschap: ‘Aangezien er tussen ons geen seks meer is, vrij ik af en toe met een andere man.’ In eerste instantie was Bert kwaad, gefrustreerd en verdrietig. Maar dat zat ’m voornamelijk in het bedrog, hij was niet jaloers op het lichamelijke aspect.

Lees ook – Geplande seks: ‘Via een app op mijn telefoon houd ik bij wanneer mijn man en ik het doen’ >

Uit logeren gaan

Zijn boosheid duurde ook niet lang. Eindelijk voerden we goede gesprekken. Over dat wat we misten bij elkaar en verwachtten van onze relatie. Bert biechtte op dat hij contact had opgenomen met een mediator over de kosten van een mogelijke scheiding. Maar toen zij hem alles voorrekende en hij besefte hoe weinig hij zijn dochter nog zou zien, bond hij in. Hij zei letterlijk: ‘Ik wil je niet kwijt en accepteer dus dat je een keer per week uit logeren gaat.’

Dat is nu dus twee jaar geleden. Sindsdien ga ik om de week op zaterdag met mijn koffertje naar Joost toe en wip ik vaak nog een middagje tussendoor aan. Het draait al lang niet meer puur om seks. We koken, borrelen en eten samen en liggen in elkaar verstrengeld op de bank. Bert heeft een hekel aan ‘friemelen en kriebelen’, Joost en ik kunnen dat urenlang, terwijl we series kijken. En uiteraard hebben we in dat weekend ook hete, passievolle seks. Een vrijpartij duurt zo een uur.

Dubbelleven

Bert lijkt helemaal oké met mijn dubbelleven. Als ik Joost bel, doe ik dat nooit in zijn bijzijn, dat vind ik niet chic. Maar hij reageert laconiek als ik mijn sleepovers markeer op de kalender en verzint smoesjes tegenover de buitenwereld. Het voelt alsof we samen een bondgenootschap hebben. Mijn dochter kent Joost ook, ze vindt hem aardig en voor haar is deze driehoekssituatie vrij normaal. Als ik mijn koffer pak, staat Isabel te springen: ‘Jippie, mama gaat bij Joost slapen, dan mag ik bij papa in bed!’

Natuurlijk zou ik liever hebben gehad dat ik het in één man kon vinden. Ik kan soms best heimwee hebben naar Isabel en Bert en jaloers zijn op alle leuke dingen die ze zonder mij doen. Maar op zich is deze combirelatie ideaal. Bij Joost zou ik nooit de intellectuele aansluiting vinden die ik bij Bert wel heb. Joost is kaal, zit onder de tatoeages en is een echte branieschopper. Bert is hoogopgeleid en de perfecte schoonzoon en vader. Mijn moeder zou een flauwte krijgen als ik met een type à la Joost thuis zou komen, maar voor de seks is hij perfect.

Alleen: de laatste tijd begint Joost te morren. Hij is smoorverliefd en zou mij liever exclusief in zijn leven zien. Ik snap dat, maar hij weet waaraan hij is begonnen. Ik ben altijd eerlijk geweest. Ik laat mijn gezin niet in de steek. Het gaat mij puur om de intimiteit en aandacht. Heel egoïstisch misschien, maar ik vind het heerlijk om een dag in het middelpunt van de belangstelling te staan en niet alleen te moederen en zorgen. Toen ik vanwege een coronabesmetting drie weken in quarantaine moest blijven, miste ik Joost en de seks vreselijk.”

Wil je ook geïnterviewd worden voor deze rubriek? Mail naar redactie@kekmama.nl.

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Meer persoonlijke verhalen? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >