‘Mijn vriendin kreeg een tantracursus van haar partner – dít was haar reactie’

12.03.2021 09:02
Patricia van Liemt vriendin kreeg tantracursus partner Beeld: Getty Images

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (10) en Phaedra (7).

Heb ik weleens verteld over die vrienden die terecht kwamen op een tantracursus?

Nou, ga er maar even voor zitten.

Het huwelijk.

Een instituut in een maatschappelijk keurslijf.

Een veilige haven met twee kapiteins op één schip.

Een verbintenis met voor sommigen een open einde.

Al met al, zit ik er de komende maand precies 12,5 jaar in. Met veel plezier hoor, maar uiteraard met onze eigen uitdagingen. Lees: hij wil vaker seks. Ik krijg steeds meer last van PMS. Over de opvoeding van onze kinderen zijn we het lang niet altijd eens en ik erger me steeds meer aan het feit dat hij de dop van de tandpasta er niet op doet.

Maar ik gok erop dat mijn huwelijk voorlopig wel doordraait.
 

Tantra

Goed, ik kom even terug op wat ik beloofd heb je te vertellen in de eerste zin, want daarom lees je dit nog steeds: tantraseks.

Inmiddels ken je me een beetje en zou ik het eerlijk zeggen als het mij en mijn man betrof, maar dit verhaal gaat echt over twee vrienden. Net zoals wij een getrouwd stel met kinderen. Twee-onder-een-kapwoning, een coronahond en schoonmoeders op veilige afstand. Een normaal echtpaar dus.

Hij kreeg vaak het verwijt van haar dat hij te weinig ‘leuke dingen’ regelde. Zij had een vrouwenmagazine mee op vakantie, hij sloeg deze bij gebrek aan leesvoer op de wc open en vond een advertentie…

‘Wil je ook wat nieuws en spannends proberen met je man?’, luidde de kop van het artikel.

Ja, dûh…

Hij scheurde het uit en belde later naar het nummer in de advertentie. Voordat hij het wist, zei hij tegen zijn vrouw dat hij een verrassing had.
 

Lees ook
Moeders over hun seksuele fantasieën: ‘Niks zo opwindend als een man die me vastbindt’ >

 

Go with the flow

Een maand later staan ze met z’n tweeën in een zaal met nog dertig andere mensen. Jong en oud. Weird en weirder. Ze kijken elkaar aan en besluiten beiden ‘to go with the flow’.

‘Welkom bij jullie eerste tantra ervaring…’

Inmiddels dringt het bij mijn beide vrienden door dat dit niet voor softies is.

Ronde één begint met je eigen partner – kun je de opluchting van mijn vrienden indenken?!

Ronde twee schuif je één plekje door…

Na vijf uur hebben mijn vrienden als enige nog hun kleren aan (dat was optioneel) en bedanken ze hun ‘goeroe’ als ze de oververhitte zaal verlaten.

Op de terugweg in de auto staren ze voor zich uit als uiteindelijk mijn vriendin de stilte verbreekt en zegt: ‘Zal ik de volgende keer maar weer wat regelen…’
 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (10) en Phaedra (7). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >