topstory mama over seks partnerruil vriendschap speciaal
Beeld: Pexels

Laila (34) en Zeno (37) besteden hun dochters (6 en 3) eens per twee maanden uit aan opa en oma, voor een nacht met hun ‘vrienden-speciaal’. “Van vrijen met hen word ik verliefder op mijn eigen man.”

“‘Ik heb een gek voorstel, en je moet beloven dat je niet meteen wegrent’, zei Zeno toen onze jongste dochter net twee was. Ik zat met mijn ongewassen haar in een knot en mijn gezicht in de kreukels boven een kop koffie, me na twee uur slaap mentaal voor te bereiden op de zwemles van oudste, om negen uur op zondagochtend. ‘Ik denk dat het een leuk idee is om met Minte en John naar een parenclub te gaan.’
 

Delen

Ik verslikte me bijna in mijn koffie. We kenden Minte en John van vakantie; hun kinderen speelden met de onze en het contact bleef. De afgelopen avond waren Zeno en John naar de kroeg geweest, en hadden daar blijkbaar dit plan bekokstoofd.

Het gekke is: ik schrok er niet eens echt van. Ik was eerder verbaasd dat mijn man bereid was mij te delen; doorgaans is hij vrij snel jaloers. Dat hij iets wilde veranderen aan ons seksleven kon ik alleen maar toejuichen: sinds de geboorte van onze jongste stond ons leven fulltime in het teken van de kinderen, van slapeloosheid en sleur. Seks hadden we al jaren gedownsized tot een wekelijks moetje, want waar haal je nog de energie vandaan voor een stomende vrijpartij, als de kinderkots van een avondlang spoken nog in je haren zit?
 

Parenclub

Minte en John zijn beiden aantrekkelijk, dat hadden Zeno en ik al wel eerder benoemd. Het idee van een parenclub vond ik iets minder. Ik vrij niet met vreemden en een parenclub zag ik niet als iets voor jonge dertigers, maar meer voor vijftigers die na dertig jaar huwelijk ook eens een verzetje zoeken. Een totaal misplaatst vooroordeel, ik weet het, maar het maakte me er niet enthousiaster op.

Article continues after the ad

‘Het kan ook in privésetting’, zei Zeno. ‘Dan nodigen we ze uit voor een dinertje en zien we wel waar het schip strandt. Hoe dan ook moeten we er eerst goed met z’n vieren over praten.’ Minte en John fantaseerden al langer over ons, had John mijn man in de voorgaande avond verteld, al hadden ook zij geen ervaring met partnerruil.
 

Kus

Het weekend daarop kwamen ze eten. De kinderen sliepen gezamenlijk in ons grote bed, en na de eerste fles wijn kwam het onderwerp op tafel. Ik had de hele dag geen hap door mijn keel gekregen, zo eng vond ik het. Maar het gesprek verliep heel natuurlijk.

Minte vertelde dat ze niet per se iets voor Zeno voelde, maar ons als stel zo lief en lekker vond. Eerlijk is eerlijk: ik voelde precies hetzelfde. De wijn hielp, maar de chemie was vooral goed. Voor ik wist gaf Minte me een kus, en daarna John. Meer is er niet gebeurd die avond.
 

Lees ook
'Hij wilde partnerruil op onze vakantie' >

 

Do's en don'ts

We maakten afspraken over de do’s en don’ts. Dat we het altijd veilig zouden doen bijvoorbeeld, en ons nooit met een ander zouden afzonderen. Zo zou iedereen controle houden over de situatie, en een echte ‘ruil’ is het dan ook niet. Ook spraken we een codewoord af: als één van ons het zou uitspreken, zou het hele feest direct stoppen. Als je je op dit terrein begeeft, is het wel belangrijk dat iedereen zich veilig voelt.

De eerste keer dat ze bij ons bleven slapen, was heel liefdevol. Het verliep organisch en zacht, alsof het zo moest zijn. De volgende ochtend hebben we uitgebreid met z’n vieren ontbeten en een boswandeling gemaakt. Het was geen moment ongemakkelijk, en de week erna vreeën Zeno en ik de sterren van de hemel.
 

Vrienden-speciaal

Afspreken met Minte en John, zo eens per twee maanden, betekent niet per se dat we verder gaan dan bijkletsen. We noemen ze onze ‘vrienden-speciaal’; de basis is vriendschap, en als er toevallig eens meer gebeurt, dan mag dat. Dat gebeurt in de helft van de tijd wel, en verder dus niet. We zien onszelf ook niet echt als swingers. We vrijen maar met één ander stel, en zien dat niet als lifestyle. De klik is er gewoon toevallig, met z’n vieren.

Tussen Zeno en mij gaat het beter dan ooit. Ons seksleven heeft een boost gekregen door de avonden met onze vrienden. Onze dochters slapen ook spontaan beter, dat helpt. Of we het ook zo spannend houden als Minte en John ooit wegvallen, weet ik niet, maar dat maakt me ook niet uit. Dat Zeno en ik zo open kunnen staan voor nieuwe dingen is voor mij de grootste winst.”

 

Meer afleveringen van Mama over Seks? Elke zondag komt er een verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere verhalen.

Griekse legende   Lekker simpel Extra zacht
thema-sekspartij-rollebollen
  
thema-sekspartij-rollebollen thema-sekspartij-rollebollen

Neem deze Adonis gerust mee naar bed voor een lekker extraatje. Met 2 verschillende motoren, 10 snelheidsstanden en zijn stille trillingen kom jij vast uit de voeten.

Tsja, wat kunnen we zeggen. Deze luchtdrukvibrator is ideaal voor koppels, krijgt hoge reviews, is volledig waterproof en ziet er pietje-fijn uit. Spreekt voor zich.

Een fijn eitje in een extra zacht jasje: verwen jezelf met deze toffe clitoris vibrator. Fluisterstil, eenvoudig te bedienen en kan gerust mee in bad.

Yes, hebben.

Even kijken.

Deze, graag.

Extra fijn: met de code KEKEASYTOYS10 krijg je €10 korting op het hele assortiment van EasyToys bij een minimale besteding van €50 (geldig tot 31/12/21).