Overgebleven paaseitjes? Die tover je om tot deze 3 heerlijke recepten

01.04.2024 13:05

Kun je geen paasei meer zien, heb je overschot aan paaseieren of vind je er nog een paar in de tuin? Geen zorgen, met deze drie heerlijke recepten tover jij je paaseieren om tot andere lekkernijen.

1. Chocolademilkshake

Voor één milkshake neem je:
2 chocolade paaseieren
2 kopjes vanille-ijs
1 kopje melk
Slagroom (optioneel)
Gehakte nootjes of hagelslag (optioneel)

Zo maak je de milkshake:
Verwijder de folie en breek de paaseieren in stukjes. Doe de stukjes paasei, vanille-ijs en melk in een blender en mix tot een gladde massa. Giet de milkshake in een glas en garneer met slagroom en gehakte nootjes of hagelslag. Cheers!

Ook lekker – Recept: zo maak je met je kind Tanghulu, de foodhype van dit moment

2. Brownies

Je neemt:
4 chocolade paaseieren
1/2 kopje boter
1 kopje suiker
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
1/2 kopje bloem
1/4 kopje cacaopoeder
Snufje zout

Zo maak je de brownies:
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm in. Smelt de chocolade paaseieren en boter samen au bain-marie. Klop de suiker, eieren en vanille-extract in een aparte kom. Voeg het chocolade-botermengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Zeef de bloem, cacaopoeder en zout boven het mengsel en vouw voorzichtig tot alles goed gemengd is. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Dat wordt smullen!

Lees ook – Waarom eten we eigenlijk chocolade paaseitjes met Pasen?

3. Chocoladefondue

Je neemt:
Alle overgebleven chocolade paaseieren
Vers fruit (aardbeien, bananen, druiven, etc.)
Marshmallows
Stokbrood in stukjes gesneden

Zo maak je het:
Smelt de chocolade paaseieren au bain-marie of in de magnetron. Snijd het verse fruit in hapklare stukjes en rijg de marshmallows aan spiesjes. Plaats de gesmolten chocolade in een fonduepot of kom. Serveer het fruit, marshmallows en stokbrood rond de fonduepot. Dip de verschillende lekkernijen in de gesmolten chocolade en geniet van een heerlijke en gezellige fondue-ervaring.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.