Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
Dit is een geweldig gerecht van zoute halloumi, granaatappel, spicy amandelen, romige avocado’s en asperges. Kikkererwten uit pot hebben de voorkeur boven die uit blik, maar de bouillon brengt zelfs ‘gewone’ kikkererwten uit blik supersnel op smaak.
Dit heb je nodig voor 4 personen
300 g bulgur, afgespoeld
700-800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
600 ml kokendhete groentebouillon
125 g groene asperges, in schuine stukken, houtige uiteinden eraf
Voor de spicy amandelen
100 g amandelschaafsel
½ el olijfolie
½ tl gerookte-paprikapoeder
1 tl lichte basterdsuiker
flinke snuf zeezoutvlokken
Voor de dressing
15 g verse muntblaadjes, fijngehakt
15 g verse basilicum- of peterselieblaadjes (of een mengsel van de twee), fijngehakt
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de bulgur in een grote braadslede en bestrooi met de kikkererwten. Giet de bouillon erover, leg de asperges erop en rooster 15 minuten in de oven.
Meng in een kleine, ondiepe bakvorm de amandelen, olie, het paprikapoeder, de suiker en zeezoutvlokken. Zet de bakvorm naast de braadslede of op een ander rooster in de oven en bak de amandelen de laatste 10 minuten mee. Meng intussen voor de dressing de fijngehakte kruiden met de granaatappelpitjes, olijfolie, citroenschil en het -sap, en de zeezoutvlokken.
Lees verder onder de advertentie
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de plakjes halloumi erin. Bak ze 1-2 minuten per kant tot je mooie bruine grillstrepen ziet en leg ze dan op een bord. Roer de bulgur los met een vork en laat 5 minuten afkoelen voordat je de dressing toevoegt. Proef en breng naar wens op smaak met nog wat extra zeezout. Verdeel de halloumi, avocado en spicy amandelen erover en voeg een kneepje citroensap toe. Dien heet op!
P.s. Zo maak je dit gerecht glutenvrij: Laat de bulgur en bouillon weg. Rooster alleen de asperges en kikkererwten in olijfolie. Bereid quinoa zoals jij hem lekker vindt en voeg alle andere ingrediënten toe.
Eet smakelijk!
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Wie herinnert zich boerin Janine niet uit Boer zoekt Vrouw 2021? Vanuit haar idyllische plekje in Limburg ging de schapenboerin op zoek naar de liefde. En jawel: die vond ze bij Sander uit Friesland. De twee moesten flink wat kilometers overbruggen en hun relatie kende ups en downs, maar opgeven? Ho maar. Inmiddels is hun […]
Buren: je kiest ze niet, maar je leeft er wel elke dag naast. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms vooral een bron van ergernis. En soms beiden.
Je denkt: vakantie in Canada, dat wordt sightseeing, maple syrup proeven en selfies bij de Niagara Falls. Maar voor Saskia (45) liep het nét iets anders. Zij ging op reis met haar man en dochter en kwam terug met… een baby. En nee, dat stond niet in de planning. Sterker nog: ze had geen idee […]
De zomervakantie loopt bijna ten einde en sommige kinderen lijken geen seconde te hoeven wennen aan het nieuwe schooljaar. Terwijl jij als ouder misschien voorbereidt op het ritme van vroege ochtenden, lopen deze kids de klas binnen en hebben binnen no-time een groep nieuwe maatjes om mee te lachen, spelen en plannen om na school […]
In Een huis vol draait het dit keer allemaal om de drie maanden oude Billie Jean. Terwijl haar oudere broers en zussen in een simpel badje belandden, krijgt de jongste telg een luxe behandeling: een dagje baby-spa. Inclusief bubbelbad en nekfloat.
Het leek een gewone dinsdagavond in huize Jelies. Tot dochter Johni ineens zó verstopt zat, dat haar lichaam een andere uitweg zocht. Spoiler: het ging niet via beneden.