Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
Dit is een geweldig gerecht van zoute halloumi, granaatappel, spicy amandelen, romige avocado’s en asperges. Kikkererwten uit pot hebben de voorkeur boven die uit blik, maar de bouillon brengt zelfs ‘gewone’ kikkererwten uit blik supersnel op smaak.
Dit heb je nodig voor 4 personen
300 g bulgur, afgespoeld
700-800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
600 ml kokendhete groentebouillon
125 g groene asperges, in schuine stukken, houtige uiteinden eraf
Voor de spicy amandelen
100 g amandelschaafsel
½ el olijfolie
½ tl gerookte-paprikapoeder
1 tl lichte basterdsuiker
flinke snuf zeezoutvlokken
Voor de dressing
15 g verse muntblaadjes, fijngehakt
15 g verse basilicum- of peterselieblaadjes (of een mengsel van de twee), fijngehakt
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de bulgur in een grote braadslede en bestrooi met de kikkererwten. Giet de bouillon erover, leg de asperges erop en rooster 15 minuten in de oven.
Meng in een kleine, ondiepe bakvorm de amandelen, olie, het paprikapoeder, de suiker en zeezoutvlokken. Zet de bakvorm naast de braadslede of op een ander rooster in de oven en bak de amandelen de laatste 10 minuten mee. Meng intussen voor de dressing de fijngehakte kruiden met de granaatappelpitjes, olijfolie, citroenschil en het -sap, en de zeezoutvlokken.
Lees verder onder de advertentie
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de plakjes halloumi erin. Bak ze 1-2 minuten per kant tot je mooie bruine grillstrepen ziet en leg ze dan op een bord. Roer de bulgur los met een vork en laat 5 minuten afkoelen voordat je de dressing toevoegt. Proef en breng naar wens op smaak met nog wat extra zeezout. Verdeel de halloumi, avocado en spicy amandelen erover en voeg een kneepje citroensap toe. Dien heet op!
P.s. Zo maak je dit gerecht glutenvrij: Laat de bulgur en bouillon weg. Rooster alleen de asperges en kikkererwten in olijfolie. Bereid quinoa zoals jij hem lekker vindt en voeg alle andere ingrediënten toe.
Eet smakelijk!
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Sommige babynamen lijken uit het niets op te duiken — en binnen de kortste keren hoor je ze overal. Dat geldt ook voor deze naam, die de afgelopen weken een opvallende opmars maakte. En je gelooft nooit waar de inspiratie vandaan komt!
Je staat op het punt om je oudste kind voor te stellen aan zijn of haar nieuwe broertje of zusje. Een spannend moment. Voor jullie als ouders, maar vooral voor die grote broer of zus in spe. Want hoe gaat je kind reageren? Met open armen? Met argwaan? Of met een driftbui? Een groeiende groep […]
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoon (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Voormalig schaatskampioene Ireen Wüst (39) en haar partner Letitia de Jong (32) delen vol trots dat hun dochter Pip is geboren op 17 juni. Op Instagram laten ze weten: “We zijn helemaal in de wolken!”