Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten
Dit is een geweldig gerecht van zoute halloumi, granaatappel, spicy amandelen, romige avocado’s en asperges. Kikkererwten uit pot hebben de voorkeur boven die uit blik, maar de bouillon brengt zelfs ‘gewone’ kikkererwten uit blik supersnel op smaak.
Dit heb je nodig voor 4 personen
300 g bulgur, afgespoeld
700-800 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
600 ml kokendhete groentebouillon
125 g groene asperges, in schuine stukken, houtige uiteinden eraf
Voor de spicy amandelen
100 g amandelschaafsel
½ el olijfolie
½ tl gerookte-paprikapoeder
1 tl lichte basterdsuiker
flinke snuf zeezoutvlokken
Voor de dressing
15 g verse muntblaadjes, fijngehakt
15 g verse basilicum- of peterselieblaadjes (of een mengsel van de twee), fijngehakt
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de bulgur in een grote braadslede en bestrooi met de kikkererwten. Giet de bouillon erover, leg de asperges erop en rooster 15 minuten in de oven.
Meng in een kleine, ondiepe bakvorm de amandelen, olie, het paprikapoeder, de suiker en zeezoutvlokken. Zet de bakvorm naast de braadslede of op een ander rooster in de oven en bak de amandelen de laatste 10 minuten mee. Meng intussen voor de dressing de fijngehakte kruiden met de granaatappelpitjes, olijfolie, citroenschil en het -sap, en de zeezoutvlokken.
Lees verder onder de advertentie
Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de plakjes halloumi erin. Bak ze 1-2 minuten per kant tot je mooie bruine grillstrepen ziet en leg ze dan op een bord. Roer de bulgur los met een vork en laat 5 minuten afkoelen voordat je de dressing toevoegt. Proef en breng naar wens op smaak met nog wat extra zeezout. Verdeel de halloumi, avocado en spicy amandelen erover en voeg een kneepje citroensap toe. Dien heet op!
P.s. Zo maak je dit gerecht glutenvrij: Laat de bulgur en bouillon weg. Rooster alleen de asperges en kikkererwten in olijfolie. Bereid quinoa zoals jij hem lekker vindt en voeg alle andere ingrediënten toe.
Eet smakelijk!
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Je kinderen laten je regelmatig versteld staan, toch? Vaak op een positieve manier, maar soms ook op een… wat minder positieve manier. Mira maakte het mee tijdens de eindexamens van haar dochter.
De politie zoekt vandaag opnieuw naar de twee ontvoerde kinderen, Jeffrey (10) en Emma (8) uit Beerta, die al vier dagen spoorloos zijn nadat hun vader Klaas Bijl ze meenam. De zorgen over hun welzijn nemen met de dag toe nu er steeds meer details boven water komen.
Sommige kinderen kunnen van een gesmolten ijsje of een scheef gestrikte veterschoen een heus Grieks drama maken. Krijg je spontaan zin om auditie voor GTST aan te vragen zodra je peuter huilt omdat je haar boterham in tweeën hebt gesneden, dan is de kans groot dat er een drama queen in de dop in huis […]
Nienke (32) liep vorig jaar mee tijdens de laatste avond van de Avondvierdaagse en de sfeer was gemoedelijk, tot een iets te gezellige vader met een blikje bier de show begon te stelen. “Op een gegeven moment deed hij alsof hij de leider van een fanfare was.”