Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten
Deze taart is net zo lekker op de dag dat je hem maakt als bij de lunch de volgende dag – en nóg lekkerder als je hem de eerste avond mee naar buiten kunt nemen, met een glas rosé en een lichte groene salade erbij. Als je haast hebt kun je verse in plaats van geroosterde kerstomaten gebruiken, maar ik ben dol op de intense, zoete smaak die ze krijgen van dat korte moment in de oven.
Lees verder onder de advertentie
Dit heb je nodig voor 2 personen
250 g gemengde of kerstomaten, gehalveerd
2 el olijfolie
½ tl zeezoutvlokken
2 tenen knoflook, fijn geraspt
handje verse tijmtakjes
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
150 g ricotta
4 scharreleieren
geraspte schil van 1 biologische citroen
1 tl zeezoutvlokken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de gehalveerde tomaten in een braadslede die groot genoeg is om alles er in één laag in te doen en meng ze goed met de olijfolie, het zeezout en de geraspte knoflook.
Strooi de tijm erover (bewaar een paar takjes voor later) en rooster ze 15 minuten in de oven. Bekleed intussen een kleine, diepe braadslede (20 x 30 cm) met het bladerdeeg – het is de bedoeling dat het een beetje langs de zijkanten omhoogkomt zodat alle vulling er mooi in past.
Klop de ricotta, eieren, citroenschil en het zeezout door elkaar en giet het mengsel over de deegbodem. Verdeel de geroosterde tomaten erover en bestrooi met de rest van de tijmblaadjes. Zet de taart 25 minuten in de oven tot het midden stevig en het deeg goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen in de braadslede en serveer warm of op kamertemperatuur.
Lees verder onder de advertentie
Eet smakelijk!
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Een vakantie in een luxe huis in Portugal, op loopafstand van het strand: het klinkt als een droom. Voor Sophie, alleenstaande moeder van twee kinderen, werd het dat ook. Alleen eindigde die droom nét even anders dan ze had gedacht toen er een rekening op de mat viel.
Croissantjes als ontbijt, koek als tussendoortje, patat als avondeten. Sommige gezinnen hebben een heel andere definitie van ‘gezond en gevarieerd’. Wat doe je als je kind daar het liefst elke dag wil spelen – én blijven eten?
Je hoopt dat je kind nooit gepest wordt. Maar ook niet dat het je eigen kind is die pest. Deze vader vertelt over precies zo’n situatie met zijn 11-jarige zoon. En zijn aanpak is er eentje waar veel ouders wat van kunnen leren.
Toen Rianne (29) voor het eerst van haar vriendengroep moeder werd, had ze niet verwacht dat dit zo’n grote impact zou hebben op de band met haar hechte groep vriendinnen. Toch is de vriendschap drastisch veranderd.
Voor drukke gezinnen is een zorgeloze vakantie goud waard. Lorna koos daarom voor een volledig georganiseerde vakantie: wensenlijstje inleveren, koffers pakken en gáán. Maar hoe zorgvuldig ook geregeld, kwam er toch een verrassing om de hoek kijken die ze niet had zien aankomen…