Of je er nog een lapje vlees bij serveert moet je zelf weten, maar de recepten van Rukmini Iyer zijn volledig vegetarisch. Dit recept is in een wip klaar en om je vingers bij af te likken: hier kun je alleen maar blij van worden.
Lees verder onder de advertentie
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten
Deze taart is net zo lekker op de dag dat je hem maakt als bij de lunch de volgende dag – en nóg lekkerder als je hem de eerste avond mee naar buiten kunt nemen, met een glas rosé en een lichte groene salade erbij. Als je haast hebt kun je verse in plaats van geroosterde kerstomaten gebruiken, maar ik ben dol op de intense, zoete smaak die ze krijgen van dat korte moment in de oven.
Lees verder onder de advertentie
Dit heb je nodig voor 2 personen
250 g gemengde of kerstomaten, gehalveerd
2 el olijfolie
½ tl zeezoutvlokken
2 tenen knoflook, fijn geraspt
handje verse tijmtakjes
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
150 g ricotta
4 scharreleieren
geraspte schil van 1 biologische citroen
1 tl zeezoutvlokken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Doe de gehalveerde tomaten in een braadslede die groot genoeg is om alles er in één laag in te doen en meng ze goed met de olijfolie, het zeezout en de geraspte knoflook.
Strooi de tijm erover (bewaar een paar takjes voor later) en rooster ze 15 minuten in de oven. Bekleed intussen een kleine, diepe braadslede (20 x 30 cm) met het bladerdeeg – het is de bedoeling dat het een beetje langs de zijkanten omhoogkomt zodat alle vulling er mooi in past.
Klop de ricotta, eieren, citroenschil en het zeezout door elkaar en giet het mengsel over de deegbodem. Verdeel de geroosterde tomaten erover en bestrooi met de rest van de tijmblaadjes. Zet de taart 25 minuten in de oven tot het midden stevig en het deeg goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen in de braadslede en serveer warm of op kamertemperatuur.
Lees verder onder de advertentie
Eet smakelijk!
Deze en twee andere overheerlijke recepten (deze vind je hier) van Rukmini Iyer spot je ook in Kek Mama Special LEVEL UP! en vind je in haar kookboek Het Groene Kookboek.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van een lezer. Deze week het verhaal van Aribel (31), Ze is kortgeleden voor het eerst moeder geworden, maar ze merkt dat haar schoonmoeder erg geïnteresseerd is in haar zwangerschapskilo’s. Tot grote frustratie van Aribel.
Toen Jessie, moeder uit Melbourne, op TikTok eerlijk vertelde dat ze het nog steeds lastig vindt om geld uit te geven dat haar man verdient, begrepen duizenden vrouwen wat ze bedoelde. Want ook anno nu voelt financiële afhankelijkheid voor veel stay-at-home-moeders ongemakkelijk.
Nieuwe liefde kent geen leeftijdsgrenzen, zeggen ze. Maar is dat écht zo als je partner flink ouder of juist jonger is? Een nieuwe studie laat zien dat geluk in een leeftijdsverschil-relatie niet altijd gelijk verdeeld is…
Als jij bent opgegroeid in de jaren ’90 of vroege jaren 2000, dan weet je hoe anders de jeugd toen was. Geen smartphones, geen AirTags, geen ouders die elk moment wisten waar je was. Dit zijn elf momenten uit die tijd die pure nostalgie oproepen. .Op warme zomeravonden sprong je op je fiets, verdween je […]
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van een lezer. Deze week het verhaal van Marlies (34), moeder van twee dochters van vijf en drie jaar. Ze merkt dat haar schoonmoeder haar oudste kleindochter duidelijk voortrekt en dat begint pijn te doen.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten. Deze week Rinske, die weet dat haar zus van haar steelt.