Niet alleen dansjes en skincare reizen via TikTok de wereld over om hypes te veroorzaken. Ook foodtrends verplaatsen zich moeiteloos van het ene naar het andere continent dankzij social media. Zoals het Chinese Tanghulu dat de afgelopen tijd een enorme trend is.
Lees verder onder de advertentie
Tanghulu zijn gesuikerde fruitspiesjes uit China die daar enorm populair zijn als streetfood. Maar, goed nieuws, Tanghulu is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Dus mocht je kind al twintig keer een TikTok-video onder je neus hebben gedouwd waarop Tanghulu wordt gemaakt, dan kun je ze nu onwijs blij maken met dit recept.
Lees verder onder de advertentie
Recept voor Tanghulu
Tanghulu is dus eigenlijk fruit met een heel dun laagje harde suiker. Hierdoor krijg je een krakende sensatie met binnenin veel sappig fruit. Traditioneel maak je deze fruitsnoepjes met de vrucht van de bergmeidoorn, maar je kunt heel veel verschillende fruitsoorten gebruiken.
Goede fruitsoorten voor Tanghulu zijn bijvoorbeeld: druiven, aardbeien, blauwe bessen en partjes mandarijn.
Let op: maak Tanghulu altijd samen met je kind. Knoeien met de hete suikersiroop gebeurt namelijk al snel.
Wat heb je nodig?
200 gram fruit
200 gram fijne kristalsuiker
60 milliliter water
Satéprikkers
Bakpapier
Voedselthermometer
Hoe maak je het?
Let een bord of bakplaat met bakpapier klaar.
Prik drie vruchten op de spiesjes.
Voeg de suiker en het water toe aan een steelpannetje en verhit op medium-hoog vuur. Laat de suiker oplossen zonder te roeren.
Wanneer het mengel tussen de 150 graden heeft bereikt, zet je het vuur laag. Heb je geen voedselthermometer? Zet het vuur dan direct uit zodra het mengsel begint te verkleuren.
Vervolgens haal je de spiesjes snel door het mengel en laat je ze even afdruipen boven de pan.
Daarna leg je ze op het bakpapier en laat je ze een paar minuten drogen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Soms zijn de grootste levenslessen verpakt in kleine, intieme momenten. Voor Maxime Meiland was dat het moment waarop ze haar dochtertje Claire vertelde wie haar biologische vader is.
Iedere moeder heeft haar momentjes. Maar sommige blunders zijn té erg – of te hilarisch – om voor jezelf te houden. In de rubriek ‘Opgebiecht’ delen vrouwen hun grootste geheimen en gênantste momenten. Deze week Charlotte, die regelmatig een verkeerde leeftijd krijgt aangemeten.
Claire, de driejarige dochter van Maxime, zal in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland een stuk minder te zien zijn. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingegrepen, vertelt Erica Meiland aan Veronica Magazine.
Laurie (38) is orthopedagoog, opvoeddeskundige en moeder van zoons Dex (8) en Otis (3). Sinds vorig jaar woont ze met haar gezin in Kaapstad. In haar column schrijft Laurie over haar ervaringen van het emigreren met twee jonge kinderen, het leven in Zuid-Afrika en de hoogtepunten en worstelingen van het ouderschap.
Het lijkt allesbehalve pais en vree in huize Molkenboer-Meiland. Martien Meiland maakt zich namelijk zorgen over het huwelijk van zijn dochter Maxime en haar man Leroy.