Niet alleen dansjes en skincare reizen via TikTok de wereld over om hypes te veroorzaken. Ook foodtrends verplaatsen zich moeiteloos van het ene naar het andere continent dankzij social media. Zoals het Chinese Tanghulu dat de afgelopen tijd een enorme trend is.
Lees verder onder de advertentie
Tanghulu zijn gesuikerde fruitspiesjes uit China die daar enorm populair zijn als streetfood. Maar, goed nieuws, Tanghulu is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Dus mocht je kind al twintig keer een TikTok-video onder je neus hebben gedouwd waarop Tanghulu wordt gemaakt, dan kun je ze nu onwijs blij maken met dit recept.
Lees verder onder de advertentie
Recept voor Tanghulu
Tanghulu is dus eigenlijk fruit met een heel dun laagje harde suiker. Hierdoor krijg je een krakende sensatie met binnenin veel sappig fruit. Traditioneel maak je deze fruitsnoepjes met de vrucht van de bergmeidoorn, maar je kunt heel veel verschillende fruitsoorten gebruiken.
Goede fruitsoorten voor Tanghulu zijn bijvoorbeeld: druiven, aardbeien, blauwe bessen en partjes mandarijn.
Let op: maak Tanghulu altijd samen met je kind. Knoeien met de hete suikersiroop gebeurt namelijk al snel.
Wat heb je nodig?
200 gram fruit
200 gram fijne kristalsuiker
60 milliliter water
Satéprikkers
Bakpapier
Voedselthermometer
Hoe maak je het?
Let een bord of bakplaat met bakpapier klaar.
Prik drie vruchten op de spiesjes.
Voeg de suiker en het water toe aan een steelpannetje en verhit op medium-hoog vuur. Laat de suiker oplossen zonder te roeren.
Wanneer het mengel tussen de 150 graden heeft bereikt, zet je het vuur laag. Heb je geen voedselthermometer? Zet het vuur dan direct uit zodra het mengsel begint te verkleuren.
Vervolgens haal je de spiesjes snel door het mengel en laat je ze even afdruipen boven de pan.
Daarna leg je ze op het bakpapier en laat je ze een paar minuten drogen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Lara Temme is tekstschrijver en woont samen met haar zoon (9) en dochter (11) in Brabant. Thuis wordt er veel gelachen, geknuffeld, gehuppeld en gezongen. Wel vals, maar daar heeft het gezin zelf weinig last van. Evenals de altijd rommelige zolder.
Patrick (54) is schrijver van romans en freelance tv-redacteur. Hij woonde over de hele wereld en heeft vijf kinderen. Voor zijn column put hij uit een oneindige bron van even herkenbare als opmerkelijke verhalen over het vaderschap.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze bekende Nederlanders verwachten een baby in 2026.
Is je kind ineens sneller boos, extra aanhankelijk of staat hij of zij ’s nachts weer naast je bed? Dan kan het zijn dat je kind behoefte heeft aan meer aandacht en verbinding.
Baby alert! Freek Vonk (42) heeft er een gloednieuwe titel bij. Hij is voor het eerst oom geworden. De bioloog deelt op Instagram het blije nieuws dat zijn zus Simone is bevallen van een zoontje: Melle.
Elsemieke (31) is samen met T (33), moeder van twee zoontjes (4 en 2) en redacteur bij Kek Mama. Chaotisch, chronisch moe en heeft een brein met 46 tabbladen tegelijkertijd open. Probeert rust in de chaos te vinden, maar met drie mannen in huis is die rust ver te zoeken.