Niet alleen dansjes en skincare reizen via TikTok de wereld over om hypes te veroorzaken. Ook foodtrends verplaatsen zich moeiteloos van het ene naar het andere continent dankzij social media. Zoals het Chinese Tanghulu dat de afgelopen tijd een enorme trend is.
Lees verder onder de advertentie
Tanghulu zijn gesuikerde fruitspiesjes uit China die daar enorm populair zijn als streetfood. Maar, goed nieuws, Tanghulu is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Dus mocht je kind al twintig keer een TikTok-video onder je neus hebben gedouwd waarop Tanghulu wordt gemaakt, dan kun je ze nu onwijs blij maken met dit recept.
Lees verder onder de advertentie
Recept voor Tanghulu
Tanghulu is dus eigenlijk fruit met een heel dun laagje harde suiker. Hierdoor krijg je een krakende sensatie met binnenin veel sappig fruit. Traditioneel maak je deze fruitsnoepjes met de vrucht van de bergmeidoorn, maar je kunt heel veel verschillende fruitsoorten gebruiken.
Goede fruitsoorten voor Tanghulu zijn bijvoorbeeld: druiven, aardbeien, blauwe bessen en partjes mandarijn.
Let op: maak Tanghulu altijd samen met je kind. Knoeien met de hete suikersiroop gebeurt namelijk al snel.
Wat heb je nodig?
200 gram fruit
200 gram fijne kristalsuiker
60 milliliter water
Satéprikkers
Bakpapier
Voedselthermometer
Hoe maak je het?
Let een bord of bakplaat met bakpapier klaar.
Prik drie vruchten op de spiesjes.
Voeg de suiker en het water toe aan een steelpannetje en verhit op medium-hoog vuur. Laat de suiker oplossen zonder te roeren.
Wanneer het mengel tussen de 150 graden heeft bereikt, zet je het vuur laag. Heb je geen voedselthermometer? Zet het vuur dan direct uit zodra het mengsel begint te verkleuren.
Vervolgens haal je de spiesjes snel door het mengel en laat je ze even afdruipen boven de pan.
Daarna leg je ze op het bakpapier en laat je ze een paar minuten drogen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.