Zwangerschapskleding nodig? Deze 9 handige tips helpen je op weg

31.08.2021 19:58
zwangerschapskleding tips

Met een groeiende buik zijn comfortabele broeken, jurken en shirts wel zo fijn. Waar moet je op letten bij het kopen van zwangerschapskleding? Een paar tips.

Wanneer en hoeveel zwangerschapskleding je aanschaft, verschilt per vrouw. Een paar basic items, zoals een zwangerschapsjeans en comfortabel ondergoed, maken het leven wél een stuk makkelijker.

 

Tips voor het kopen van zwangerschapskleding

Geen idee waar je moet beginnen? Deze tips helpen je op weg in de wereld van zwangerschapskleding.

 

1. Koop niet te veel zwangerschapskleding

Een bomvolle kast met zwangerschapskleding is echt niet nodig. Dat is alleen maar zonde van jouw portemonnee (en het milieu, niet te vergeten). Uiteindelijk ben je ‘maar’ negen maanden zwanger en soms draag je het daarna niet meer. En het kan natuurlijk geen kwaad om een broek twee keer te dragen of nog een keer te wassen.

 

2. Koop kleding een paar maten groter

Ben je niet zo’n voorstander van positiekleding? Dan kom je met wat oversized shirts en truien ook een heel eind. Enige nadeel: ze sluiten niet zo mooi om je buik, als je deze wilt accentueren.

 

3. Schaf een zwangerschapsbroek aan (in de juiste maat)

Héél fijn: een zwangerschapsjeans. Een spijkerbroek is zo’n beetje het eerste wat gaat knellen, dus ben je heel blij met een zachte en flexibele heupband. Belangrijk is dat je je normale spijkerbroekmaat kiest. Zorg wel dat er genoeg ruimte overblijft voor je groeiende buik. Zit hij net iets te los, dan kun je ‘m aansnoeren met het knoopsgatelastiek in de band.

 

4. Houd rekening met het seizoen

Klinkt als een open deur, maar kijk naar het seizoen waarin je uitgerekend bent. Verwacht je een kind in de winter? Dan is het verstandig om wat extra truien of zelfs een winterjas aan te schaffen. In de zomer heb je meestal behoefte aan luchtige items, zoals een zwangerschapsjurk.

Lees ook
Zwangerschapskleding kopen: dit heb je nodig >

 

5. Kies voor een ademende stof

Van een zwetende, jeukende stof wordt niemand blij. Kies daarom voor kleding van ademende materialen, zoals katoen en viscose.

 

6. Accentueer je buik

We snappen het hoor: als je zwanger bent, wil je lekker pronken met die buik. Door een strak zwangerschapsshirt te dragen of de strik van een jurk aan de zijkant van je buik te bevestigen, springt je buik er nóg meer uit.  

 

7. Vergeet de zwangerschapspanty niet

Misschien niet het eerste item waar je aan denkt, maar een zwangerschapspanty is hartstikke handig. Als je zwanger bent, kun je ook een maatje groter kopen, maar deze zijn toch minder comfortabel. Bij een zwangerschapspanty heeft je buik genoeg ruimte en lopen de naden over de zijkant.  

 

8. Koop een shirt met borstvoedingsfunctie

Handig: als je tóch een shirt met borstvoedingsfunctie aanschaft, kun je ‘m tijdens de zwangerschap al aan. Deze shirts zijn lekker ruim en dus perfect voor je groeiende buik.

Bron: Ouders van Nu, Noppies

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >