Met een groeiende buik zijn comfortabele broeken, jurken en shirts wel zo fijn. Waar moet je op letten bij het kopen van zwangerschapskleding? Een paar tips.
Lees verder onder de advertentie
Wanneer en hoeveel zwangerschapskleding je aanschaft, verschilt per vrouw. Een paar basic items, zoals een zwangerschapsjeans en comfortabel ondergoed, maken het leven wél een stuk makkelijker.
Tips voor het kopen van zwangerschapskleding
Geen idee waar je moet beginnen? Deze tips helpen je op weg in de wereld van zwangerschapskleding.
1. Koop niet te veel zwangerschapskleding
Een bomvolle kast met zwangerschapskleding is echt niet nodig. Dat is alleen maar zonde van jouw portemonnee (en het milieu, niet te vergeten). Uiteindelijk ben je ‘maar’ negen maanden zwanger en soms draag je het daarna niet meer. En het kan natuurlijk geen kwaad om een broek twee keer te dragen of nog een keer te wassen.
Lees verder onder de advertentie
2. Koop kleding een paar maten groter
Ben je niet zo’n voorstander van positiekleding? Dan kom je met wat oversized shirts en truien ook een heel eind. Enige nadeel: ze sluiten niet zo mooi om je buik, als je deze wilt accentueren.
3. Schaf een zwangerschapsbroek aan (in de juiste maat)
Héél fijn: een zwangerschapsjeans. Een spijkerbroek is zo’n beetje het eerste wat gaat knellen, dus ben je heel blij met een zachte en flexibele heupband. Belangrijk is dat je je normale spijkerbroekmaat kiest. Zorg wel dat er genoeg ruimte overblijft voor je groeiende buik. Zit hij net iets te los, dan kun je ‘m aansnoeren met het knoopsgatelastiek in de band.
Lees verder onder de advertentie
4. Houd rekening met het seizoen
Klinkt als een open deur, maar kijk naar het seizoen waarin je uitgerekend bent. Verwacht je een kind in de winter? Dan is het verstandig om wat extra truien of zelfs een winterjas aan te schaffen. In de zomer heb je meestal behoefte aan luchtige items, zoals een zwangerschapsjurk.
Van een zwetende, jeukende stof wordt niemand blij. Kies daarom voor kleding van ademende materialen, zoals katoen en viscose.
6. Accentueer je buik
We snappen het hoor: als je zwanger bent, wil je lekker pronken met die buik. Door een strak zwangerschapsshirt te dragen of de strik van een jurk aan de zijkant van je buik te bevestigen, springt je buik er nóg meer uit.
7. Vergeet de zwangerschapspanty niet
Misschien niet het eerste item waar je aan denkt, maar een zwangerschapspanty is hartstikke handig. Als je zwanger bent, kun je ook een maatje groter kopen, maar deze zijn toch minder comfortabel. Bij een zwangerschapspanty heeft je buik genoeg ruimte en lopen de naden over de zijkant.
8. Koop een shirt met borstvoedingsfunctie
Handig: als je tóch een shirt met borstvoedingsfunctie aanschaft, kun je ‘m tijdens de zwangerschap al aan. Deze shirts zijn lekker ruim en dus perfect voor je groeiende buik.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.