Vanaf wanneer draag je zwangerschapskleding?

13.04.2021 13:56
vrouw_in_zwangerschapskleding

Zo’n groeiende babybuik is natuurlijk prachtig, maar zorgt er wel voor dat ‘gewone’ shirts en broeken oncomfortabel kunnen gaan zitten. Gelukkig is er genoeg mooie zwangerschapskleding te vinden. 

Dit is kleding die er normaal uitziet, maar wordt aangepast op het lichaam van een zwangere vrouw. Zo bestaan de items vaak uit rekbare stoffen, hebben ze een elastische (taille)band en weinig tot geen knoopjes op drukkende plekken. Maar wanneer begin je hiermee? 

 

Wanneer beginnen met zwangerschapskleding

Wanneer je begint met het dragen van zwangerschapskleding, verschilt per vrouw. Zo vindt de één het al in de vijfde week van haar zwangerschap een fijn idee om geen strakke broeken meer te dragen, terwijl de ander haar favoriete spijkerbroek tot 16 weken nog aan heeft. Toch merk je dat de meeste vrouwen vanaf week twaalf naar positiekleding gaan kijken. Niet zo gek ook, want waar de kledingstukken vroeger wat suf en stoffig konden ogen, is er nu heel veel moois te koop. Kijk zelf maar: 

 

Zwangerschapsjurk

Deze jurk is perfect voor tijdens je zwangerschap, want behalve dat de stippenprint feestelijk oogt, voelt de jurk ook heerlijk zacht aan door de stretchstof.
– Korte mouwen
– Ronde hals
– 95% viscose, 5% elastaan

Ja, die wil ik

Lees ook
In deze zomerse zwangerschapsjurken komt jouw buik prachtig uit >

Jeans

Als er één ding fijn is tijdens de zwangerschap, dan is het wel deze broek met lekker veel stretch. En met natuurlijk een buikband voor extra ondersteuning.
– Wijde taille
– Skinny fit
– 62% Katoen, 36% Polyester, 2% Elastaan

Bestellen? Dat kan hier

 

Lees ook
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

Blouse

Denk je dat je door je zwangerschap geen blousjes meer kunt dragen? Echt wel. Deze is precies zo gemaakt dat je buik er perfect in uitkomt, voor alle fases van je zwangerschap.
– 70% Polyester, 30% Elastaan
– Machinewas op 30 °C
– Niet in de droger

Bestel het item hier (met korting)

 

Tuinbroek

Denim: lekker casual en met alles te combineren. Deze fijne tuinbroek heeft een knoopsluiting aan de zijkant en achterop twee opgestikte zakken.
– Lang model
– 99% katoen
– Verwijderbare en verstelbare schouderbandjes

Koop ‘m hier

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >