Zwangerschapskleding kopen: dit heb je nodig

01.09.2021 21:03
welke zwangerschapskleding nodig

Elke zwangere vrouw weet: vroeg of laat zit een normale spijkerbroek écht niet lekker meer. Tijd voor zwangerschapskleding dus. Maar welke positiekleding heb je allemaal nodig?

Een handig overzicht.

 

Zwangerschapskleding kopen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: je hoeft niet een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen als je in verwachting bent. Wat basic zwangerschapskleding is vaak al voldoende. Sommige vrouwen krijgen alleen al rillingen bij het woord ‘positiekleding’ en dragen het liefst zo lang mogelijk normale kleding. Toch is wat meer comfortabele kleding – vooral in het tweede en derde trimester – wel zo prettig. Bovendien groeit niet alleen je buik, maar vaak ook je borsten en heupen. Kleding met een elastische tailleband en weinig tot geen knoopjes op drukkende plekken klinkt dan een stuk lekkerder toch?  

 

Vanaf wanneer draag je positiekleding?

We schreven het al: sommige vrouwen kopen helemaal geen zwangerschapskleding of stellen het zo lang mogelijk uit. Anderen vermijden strakke spijkerbroeken het liefst al in de vijfde week. Vanaf wanneer heb je zwangerschapskleding nodig? Zwangere vrouwen beginnen gemiddeld na twaalf weken aan hun zoektocht naar positiekleding.

 

Welke zwangerschapskleding heb je nodig?

Het assortiment aan zwangerschapskleding wordt steeds groter, dus je kunt de collectie net zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Gelukkig zijn er ook genoeg ‘oude’ kledingstukken die je nog wat langer aan kunt, zoals een stretchy legging en oversized trui.

Over het algemeen heb je deze zwangerschapskleding nodig. 

 

Spijkerbroek

Je spijkerbroek is meestal het eerste kledingstuk dat gaat knellen. De eerste weken los je dat makkelijk op met een elastiek aan de knoop, maar als dat niet meer werkt, is het tijd voor een zwangerschapsjeans. Vanaf wanneer je een zwangerschapsbroek draagt, is dus per vrouw verschillend, maar gemiddeld rond de twaalfde week. Deze broeken hebben lekker veel stretch en komen met een stoffen heupband. Met een zwarte en denim positiebroek kun je alle kanten op. Een zwangerschapstuinbroek is ook leuk. 

 

Jurk

Voor wie helemaal geen zin heeft om een spijkerbroek te dragen, is een zwangerschapsjurk perfect. Lekker comfortabel én je kunt lekker pronken met die buik. Ook fijn: de meeste zwangerschapsjurken hebben een rond uitgesneden voor- en achterkant, waardoor hij niet snel omhoog kruipt. Deze jurken kun ook na de zwangerschap nog prima dragen.

 

Lees ook
Vanaf wanneer draag je zwangerschapskleding? >

 

Legging of panty

In de herfst- of wintermaanden is het lekker om een legging of panty onder je jurk te dragen. Speciale zwangerschapspanty’s hebben wat extra ruimte voor je buik, om knelling te voorkomen. Een zwangerschapslegging heeft geen elastieken band, wat een stuk comfortabeler zit.

 

Shirt of trui

Je kunt de zwangerschap natuurlijk prima doorkomen met oversized shirts en truien. Wil je je buik extra accentueren? Dan is het leuk om een zwangerschapstrui of -shirt aan te schaffen. Voorkom je ook meteen een buik die onder je shirt uit piept.

 

Lingerie

Tijdens een zwangerschap groeien borsten gemiddeld twee cupmaten. Tijd voor een paar nieuwe bh’s, dus. Je kunt ervoor kiezen om meteen een voedingsbh aan te schaffen, maar er bestaan ook speciale zwangerschapsbh’s. Denk: zachte en rekbare stof, geen beugels, lekker comfortabel. Vergeet ook het ondergoed niet. Niemand wil hoogzwanger rondlopen met een knellende onderbroek. Ook daarvoor geldt: zo zacht en comfi mogelijk.

 

Jas

Of je een nieuwe jas aanschaft, hangt af van het seizoen waarin je zwanger bent. Ben je uitgerekend in de wintermaanden? Dan is een passende winterjas wel zo lekker. Past je normale winterjas niet meer dicht, dan is een zwangerschapsjas fijn. En in de meeste gevallen kun je ‘m ook daarna nog prima dragen.

 

Sportkleding

Sporten tijdens de zwangerschap is heel gezond. Maar daar heb je wel de juiste sportkleding voor nodig. Het liefst een sportlegging en top van een rekbare stof, zodat je ‘m de rest van de zwangerschap aan kunt.

Bron: Minime.nl, Wij.nl

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!