Zo ziet een ‘gewone’ dinsdagochtend van een tweelingmoeder eruit

25.06.2019 13:14
Helene editorial

Helene van Santen (38) is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver (1).

Om kwart voor zes ’s ochtends word ik uit een diepe slaap gerukt door het bekende gebrul van mijn lieve kleine Oliver, die de betekenis van het woord ‘doorslapen’ nog niet kent. Tijd om pap te maken. Na de pap, luiers verschonen van Oliver en zijn tweelingbroertje Milo, de jongens aankleden, speentjes uitkoken, zelf tussendoor met vriendlief ontbijten, Teletubbies op YouTube opzoeken, kindjes in de stoeltjes zetten, zelf douchen, aankleden, make-up opdoen, kindjes schoentjes en jasjes aandoen, manchetknopen van vriends overhemd vastmaken, zijn we twee uur later klaar om de deur uit te gaan. O nee, poepluier. En wat is dat voor vlek op mijn bloes? Tien minuten later. Milo mist een schoen. Drie minuten later. Olivers speen ligt in de vuilnisbak. Twee minuten later. We zijn de deur uit. Ik breng de jongens naar de crèche en race naar mijn werk. Kortom, een gewone dinsdag.
 

Lees ook
‘Na die vakantie ben ik meteen gaan solliciteren’ >

 

Droombaan

Maar… die dag krijgt een onverwachte wending als ik in mijn mailbox een uitnodiging ontvang om te komen praten over een droombaan: hoofdredacteur van Kek Mama. Mijn hart gaat meteen sneller kloppen. Want ik heb twee passies: bladenmaken (zowel een papieren magazine als online) en moeder zijn van mijn twee kleine boefjes. En nu kan ik die twee combineren in één baan!

Vanaf mijn eerste dag op de redactie weet ik dat het ook echt een feest is om met het fantastische team van Kek Mama het blad te maken. Met hen toffe ideeën te bedenken, artikelen waarin je herkenning vindt, maar waardoor je soms ook wordt verrast. En prachtige foto’s die je inspireren en waar je naar wilt blijven kijken. En Kek Mama is zoveel meer dan dit prachtige magazine. Er is ook kekmama.nl, de online nieuwsbrief, de pagina’s op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Vol ontroerende verhalen, handige tips & tricks en hilarische, herkenbare spreuken (mijn favoriet: “Als je klaarwakker wordt van één hoestje, om twee uur ’s nachts, door een gesloten deur, drie kamers verderop. Yes, dan ben je moeder.”)

En nu sta ik hier, met mijn eerste editorial. Jij maakt nu kennis met mij, maar ik kan niet wachten om jóu te ontmoeten. Want voor jou, lezeres van Kek Mama, doen we het allemaal: die mooie artikelen, foto’s en video’s maken. Hopelijk tot snel op een evenement van Kek Mama of op social media. En geniet van Kek Mama 07-2019!

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >