‘Na die vakantie ben ik meteen gaan solliciteren’

10.07.2018 12:45
vakantie verandering fulltime moeder Beeld: Pixabay

Dobberend op zee kun je zomaar een beslissing nemen die je hele leven overhoop gooit.

Aarti (34), 3 kinderen, besloot in Toscane te stoppen met fulltime moederen.

“Het was een van de heerlijkste vakanties in jaren. Luxueus vakantiehuis, geweldig zwembad, stralend weer. We zwommen, aten, dronken en lachten. Hoogtijdagen, maar ondertussen moest ik ook de boodschappen doen, wassen draaien, koken, kinderruzies beslechten en rommel opruimen.
 

‘Ik doe iets fout’

We waren er een week toen ik aan het eind van de middag op een stretcher ging liggen. Dat had ik de hele vakantie nog nauwelijks gedaan. Ik doe iets fout, dacht ik. Ik heb mijn hele huishouden opgepakt en meegenomen, om het in een ander land gewoon weer voort te zetten. Wanneer heb ik eigenlijk vakantie?
 

Lees ook
Deze moeders werken fulltime >

 

Stoppen met fulltime moederen

‘Als ik nou eens weer begon met werken?’ opperde ik die avond toen de kinderen sliepen. Mijn man en ik dronken wijn, de krekels zongen op de achtergrond, voor het eerst die week voelde ik me een beetje ontspannen. ‘Ik sta 24 uur per dag, zeven dagen per week in dienst van het gezin. Ik heb iets voor mezelf nodig.’ Mijn man was verbaasd. ‘Ik dacht dat je het juist fijn vond zo’, zei hij. Maar hij begreep ook dat ik weer een leven voor mezelf wilde. Dat kon ook best, met drie kinderen op de basisschool.
 

Vakantiedagen

Eenmaal thuis ben ik meteen gaan solliciteren. Ik vond een baan voor drie dagen. Deze zomer moest ik voor het eerst vakantiedagen opnemen, en het voelde fantastisch. Mijn man en ik verdelen tegenwoordig de taken. Ook in de vakantie.”
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >