suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

Doodmoe van alle datingapps en -sites, wis ik op een zaterdagmiddag één voor één al mijn accounts. Leuke mannen liggen niet voor het oprapen, zoveel heb ik wel geleerd in het afgelopen jaar, dus wat is de kans dat ik er hier geforceerd één tegen het lijf loop? ‘Je weet maar nooit, Suus’, riep een vriendin nog – zelf al drie jaar dolgelukkig met een Tinder, inclusief samengesteld gezin – toen ik haar vertelde over mijn voornemen. Ik vraag me op mijn beurt af of ik er eigenlijk wel echt op zit te wachten nu, een vaste relatie. Daten is hartstikke leuk voor even, als je vers gescheiden bent: ik voel me jong, vrij en aantrekkelijk. Maar tegelijk ook een beetje moedeloos, na alle mislukte dates – op een enkeling na, dan.

 

Lees ook:
Suzans dateleed: ‘Ik appte: Ken je die mop van de vrouw die op date ging met de man die haar liet zitten?’ >

 

Datingapp-etiquette

‘Hai’, typ ik in een Word-document op mijn telefoon, ‘ik vond het hartstikke leuk om met je te kletsen, maar ik heb besloten even te stoppen met online daten. Ik wens je veel geluk, misschien komen we elkaar live nog eens tegen, X’. Het ontbreekt nogal eens aan etiquette bij die apps, vind ik. Vastberaden me daar niet toe te verlagen, kopieer ik mijn bericht en plak het in elke chatsessie die ik heb lopen.

Wanneer ik de laatste man in het rijtje vaarwel wil zeggen, springt hij online. ‘Hé, jóu heb ik lang niet gezien hier! Aan de kerel?’ Ik vertel hem over hoe ik het vluchtige moe ben. De mannen met issues of stiekem nog een ring aan hun vinger. En over de schoolpleinvader, die ik live ontmoette, en met wie ik als enige wél een fantastische date had.

Mijn onlineman reageert begripvol. ‘Het ís ook vermoeiend, dat hele datinggebeuren’, zegt hij. Zelf probeert hij ook alleen ‘langlopende projecten’ aan te gaan, schrijft hij, en te investeren in een vrouw. ‘Dan kletsen we weken, en gaan hopelijk een paar keer uit. Elkaar leren kennen, vooral niet meteen seks.’

 

Is dit echt?

Jeetje. Even twijfel ik. Zouden hier dan tóch nog leuke mannen te vinden zijn?

Hij typt verder. ‘Tot ik zeker weet dat ze verliefd op me is. Dan laat ik het aankomen op een vrijpartij, en zodra ze dan naakt is, sabel ik haar neer en zeg haar hoe wanstaltig ze is.’

Mijn hart slaat een slag over. Ik weet niet of ik gillen of overgeven. Is dit echt?

Het is echt. ‘De blik in haar ogen op zo’n moment - niets is zo fijn als een vrouw te zien lijden’, vervolgt hij. Ik kan wel janken van ellende. De wereld is gek geworden. Terwijl hij verder typt, onderbreek ik hem. ‘Dat gaat bij mij dus nooit gebeuren’, stuur ik, ‘aju’. Ik delete zijn chat, rapporteer hem bij de beheerders en druk op ‘verwijder app’.

Zo’n maagdelijke telefoon, daar passen zeeën aan chats met normale mensen op. Mijn vrienden, bijvoorbeeld.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >