Suzans dateleed: ‘Ik appte: Ken je die mop van de vrouw die op date ging met de man die haar liet zitten?’

07.05.2018 11:34
Suzan's dateleed date liet zitten Beeld: Shutterstock

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

Ik werk een middag in Amsterdam, als een lang verloren Tinderdate opeens op mijn telefoon verschijnt. ‘Volgens de app ben je minder dan een kilometer van me verwijderd’, stuurt hij. ‘Wijntje?’

Ik twijfel. Na de leuke date met de schoolpleinvader is mijn behoefte aan afspraakjes met Jan en alleman nogal bekoeld. Maar ach, ik ben er nu toch; een wijntje na werktijd is altijd een goed idee. Bovendien klinkt een zonnig terras heel wat aantrekkelijker dan de treinreis in een bomvolle coupé die ik nog voor de boeg heb.

 

Een kwartiertje, zei hij toch?

‘Eentje’, stuur ik terug. ‘Ik moet op tijd zijn voor mijn kinderen.’

‘Kwartiertje’, appt de Tinderman – met juich-smiley.

Ik sla mijn laptop dicht, smeer wat nieuwe lipstick op, en wandel richting terras.

Ik ben de eerste, dus bemachtig het laatste vrije tafeltje en werk wat laatste mails weg op mijn telefoon, als ik toch wat dorst begin te krijgen. Een kwartiertje, zei hij toch? Inmiddels is het een halfuur later. Licht geërgerd bestel ik alvast een sauvignon, en stuur een berichtje om de locatie te checken. Geen antwoord. Hij is vast onderweg, concludeer ik.

 

Lees ook
Suzans dateleed: ‘Ik kon de date moeilijk voortzetten in mijn ondergoed’ >

 

Neem een garnalenkroketje

Er is één basisregel waar een date bij mij aan moet voldoen, en dat is min of meer op tijd komen. Zonder bericht twintig minuten te laat zijn is een no go en bovendien: ik zei duidelijk dat ik maar één drankje de tijd had. Een halfuur na het afgesproken tijdstip neem ik de laatste slok uit mijn glas, als mijn Tinder appt. ‘Sorry hoor, het loopt wat uit hier, ik ben er over een kwartiertje. Neem er vast één.’

‘Ik heb hem al op’, schrijf ik terug, en raad hem de derde witte wijn op de kaart aan, in combinatie met de garnalenkroketjes. ‘Jouw kwartiertjes duren mij wat lang’, vul ik aan.

‘Volgende week maak ik het goed’, zegt hij. ‘Zelfde tijd, zelfde plek?’ De man heeft humor, dat moet ik hem nageven. Dus app ik terug, officieel Tinder-moe: ‘Hé, ken je die mop van die vrouw die wat ging drinken met de man die haar liet zitten?’ – en verwijder hem compleet met de hele dating-app van mijn telefoon. Ik heb een trein te halen naar twee veel belangrijkere kerels.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >