Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.
Lees verder onder de advertentie
‘Zo, wat hoor ik; zitten we in hetzelfde schuitje?’ Nog geen maand na het afronden van een freelance opdracht, krijg ik een appje van een medewerker die er vast in dienst is. Twee seconden twijfel ik. Hetzelfde schuitje – heeft ‘ie het nu over iets zakelijks, of neem ik onterecht aan dat ‘ie ook in scheiding ligt?
Lees verder onder de advertentie
‘Waar is je jasje?’
Ik geef toe: onze eerste kennismaking was niet de meest professionele. Terwijl mijn opdrachtgever me aan hem voorstelde – ‘Hij voorziet je van de input; als je vragen hebt trek je hem maar aan zijn jasje’ – was ik meer onder de indruk van zijn verschijning dan van zijn inhoud. Mijn kersverse collega leek zich bij het woord ‘input’ ook iets heel anders voor te stellen: terwijl we elkaar de hand schudden, scande hij mijn lichaam schaamteloos, van mijn kruin tot aan mijn kuiten en weer terug. ‘Aángenaam’, zei hij met een geamuseerde twinkeling in zijn ogen, zonder mijn hand los te laten. ‘Hai’, lachte ik terug, ‘waar is je jasje?’
Lees verder onder de advertentie
Niet te geloven. Zessendertig jaar en geacht professioneel te zijn in mijn vak, en in plaats daarvan verslond ik voor de ogen van mijn klant zijn werknemer.
‘Mijn schuit is een zinkend schip’
Die opdracht is inmiddels een maand geleden, en ergens vind ik het wel vermakelijk, deze stud in mijn schuitje. ‘Die schuit voelt meer als een zinkend schip’, antwoord ik, ‘ben jij nog drijvende?’ ‘Aángedreven’, stuurt hij. ‘Je verbaast je erover hoeveel een echtscheidingsadvocaat je uit handen kan nemen; ik heb sinds mijn huwelijk nog nooit zo weinig naar mijn eigen administratie óf kinderen hoeven omkijken. Ik heb wel ongelooflijk veel trek in bubbels. Wat doe je vrijdag?’
Lees verder onder de advertentie
Hm. Nu happen is wel erg easy, bedenk ik. Aan de andere kant: hij is een zakenrelatie. In hetzelfde schuitje. En vrijdag zijn mijn kinderen een heel weekend naar hun vader – iets waar ik nog steeds maar niet aan wen. Afspreken is dus feitelijk niet meer dan logisch. ‘Bubbels drinken’, reageer ik. ‘Wees welkom, als je zo dorstig bent.’
Dit is dus zo’n man waar mijn moeder me vroeger voor waarschuwde. Verkeerde bedoelingen. Womanizer. Uit op seks. Maar ach, denk ik tegelijkertijd, wat is zo verkeerd aan iemand die net als ik zijn kinderloze avonden voor het eerst opnieuw probeert vorm te geven? Of aan een one night stand, voor de eerste keer in mijn leven? Hallo, ik ben praktisch veertig; volgens de tegeltjes begint het leven nu pas. Geheel tegen mijn principes stem ik ermee in dat hij me thuis ophaalt. Ik ken hem, tenslotte; hij kent mijn achternaam, levenssituatie én bankrekeningnummer.
Lees verder onder de advertentie
Stipt op tijd rinkelt mijn deurbel. Voor het raampje van mijn voordeur prijkt triomfantelijk een fles champagne, gevolgd door een brede grijns zodra ik opendoe. ‘Aperitiefje?’, zingt mijn zakenrelatie. ‘De glazen staan al gekoeld’, knipoog ik. Ik neem zijn jas aan, en wijs hem de weg naar mijn eettafel. Zodra ik tegenover hem zak, buigt hij naar me toe, kust me zacht op mijn mond, en ontkurkt de fles met een beschaafde plop. ‘Zo, schoonheid’, kweelt hij, ‘die lippen wilde ik al maanden proeven.’
Om zijn ringvinger prijkt zijn glanzende trouwring.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.