suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

‘Zo, wat hoor ik; zitten we in hetzelfde schuitje?’ Nog geen maand na het afronden van een freelance opdracht, krijg ik een appje van een medewerker die er vast in dienst is. Twee seconden twijfel ik. Hetzelfde schuitje - heeft ‘ie het nu over iets zakelijks, of neem ik onterecht aan dat ‘ie ook in scheiding ligt?
 

'Waar is je jasje?'

Ik geef toe: onze eerste kennismaking was niet de meest professionele. Terwijl mijn opdrachtgever me aan hem voorstelde – ‘Hij voorziet je van de input; als je vragen hebt trek je hem maar aan zijn jasje’ – was ik meer onder de indruk van zijn verschijning dan van zijn inhoud. Mijn kersverse collega leek zich bij het woord ‘input’ ook iets heel anders voor te stellen: terwijl we elkaar de hand schudden, scande hij mijn lichaam schaamteloos, van mijn kruin tot aan mijn kuiten en weer terug. ‘Aángenaam’, zei hij met een geamuseerde twinkeling in zijn ogen, zonder mijn hand los te laten. ‘Hai’, lachte ik terug, ‘waar is je jasje?’

Niet te geloven. Zessendertig jaar en geacht professioneel te zijn in mijn vak, en in plaats daarvan verslond ik voor de ogen van mijn klant zijn werknemer.
 

‘Mijn schuit is een zinkend schip’

Die opdracht is inmiddels een maand geleden, en ergens vind ik het wel vermakelijk, deze stud in mijn schuitje. ‘Die schuit voelt meer als een zinkend schip’, antwoord ik, ‘ben jij nog drijvende?’ ‘Aángedreven’, stuurt hij. ‘Je verbaast je erover hoeveel een echtscheidingsadvocaat je uit handen kan nemen; ik heb sinds mijn huwelijk nog nooit zo weinig naar mijn eigen administratie óf kinderen hoeven omkijken. Ik heb wel ongelooflijk veel trek in bubbels. Wat doe je vrijdag?’

Hm. Nu happen is wel erg easy, bedenk ik. Aan de andere kant: hij is een zakenrelatie. In hetzelfde schuitje. En vrijdag zijn mijn kinderen een heel weekend naar hun vader – iets waar ik nog steeds maar niet aan wen. Afspreken is dus feitelijk niet meer dan logisch. ‘Bubbels drinken’, reageer ik. ‘Wees welkom, als je zo dorstig bent.’

 

Lees ook
Dateleed van een single moeder: ‘Sex op de eerste date betekent een mislukking voor altijd’ >

 

Wat glanst daar, tegen die champagnefles?

Dit is dus zo’n man waar mijn moeder me vroeger voor waarschuwde. Verkeerde bedoelingen. Womanizer. Uit op sex. Maar ach, denk ik tegelijkertijd, wat is zo verkeerd aan iemand die net als ik zijn kinderloze avonden voor het eerst opnieuw probeert vorm te geven? Of aan een one night stand, voor de eerste keer in mijn leven? Hallo, ik ben praktisch veertig; volgens de tegeltjes begint het leven nu pas. Geheel tegen mijn principes stem ik ermee in dat hij me thuis ophaalt. Ik ken hem, tenslotte; hij kent mijn achternaam, levenssituatie én bankrekeningnummer.

Stipt op tijd rinkelt mijn deurbel. Voor het raampje van mijn voordeur prijkt triomfantelijk een fles champagne, gevolgd door een brede grijns zodra ik opendoe. ‘Aperitiefje?’, zingt mijn zakenrelatie. ‘De glazen staan al gekoeld’, knipoog ik. Ik neem zijn jas aan, en wijs hem de weg naar mijn eettafel. Zodra ik tegenover hem zak, buigt hij naar me toe, kust me zacht op mijn mond, en ontkurkt de fles met een beschaafde plop. ‘Zo, schoonheid’, kweelt hij, ‘die lippen wilde ik al maanden proeven.’

Om zijn ringvinger prijkt zijn glanzende trouwring.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

tips-gewichtscoach-afvallen-niet

Door die schappen vol met pepernoten en kerstkransen ben je waarschijnlijk nog lang niet bezig met de nieuwjaarsvoornemens. Hoeft ook niet, maar mócht je je op 1 januari toch bedenken, dan heb je ongetwijfeld wat aan deze tips van gewichtscoach Mieke Kosters.

1. Leef niet volgens de regels van een ander


Je eetpatroon van de ene op andere dag omgooien? Echt. Niet. Doen. Dit houdt niemand vol. De kans dat je na een paar dagen weer in je oude patroon valt, is groot. Afvallen gaat in kleine stappen: luisteren naar je lichaam, eigen keuzes maken. Dus niet opeens gaan leven volgens de regels van een ander. Of dat nu Sonja Bakker, Fajah Lourens of Rens Kroes is. Blindelings anderen volgen, doe je alleen maar tijdelijk. Daar gelooft Mieke niet in: "Je moet in jouw huidige leven, met de dingen die jij lekker vindt en die bij jouw gezinssituatie passen, een manier zoeken om in balans te blijven", legt ze uit. "Je hebt simpelweg drie knoppen om aan te draaien: ‘meer bewegen', ‘minder eten' en ’snelheid van afvallen'. Zorg dat je deze drie factoren in een evenwicht brengt waarmee je tevreden afvalt, eet en beweegt. Dát werkt. En dan hoef je nooit apart te eten van je gezin en eet je nog steeds de dingen die jij lekker vindt."
 

Lees ook
5 steengoede afvaltips voor de laatste 5 kilo

 

 

2. Laat lekkere dingen niet altijd staan


Bijna elk dieet draait om wat je allemaal níet meer mag eten. Je start daardoor met een negatieve kijk op afvallen: jij moet weer streng zijn en afzien. Niet doen: regievol afvallen is veel leuker dan machteloos overeten. Draai je mindset om: Jij mag alles eten, je wilt het niet langer. Je kiest ervoor om slanker te worden (en te blijven). Als je zo redeneert, ben je zelf de baas over je eetgedrag en heb jij de regie. Er zijn geen verboden middelen, want als je geen chocola mag, wil je het juist. Dan ben je alleen maar bezig met al die lekkere dingen die aan jouw neus voorbijgaan en da's zonde. Je mag alles, je kiest zelf. Niet meer al het lekkers, wel het allerlekkerste. Dan val je af en eet je super lekker, ja, ook wijn en chocola.
 

 

3. Roep niet de hele dag 'arme ik'

'Alle slanke mensen kunnen altijd alles eten': arme ik. 'Zij vallen veel sneller af': arme ik. 'Oh, ik moet wéér streng zijn': arme ik. Stop met deze negatieve gedachten, want blijf je 'arme ik' roepen, dan zal het jou niet lukken om lange tijd op je gewicht te blijven: niemand kan een heel leven afzien. Dus stuur ‘arme ik’ de deur uit. Stop met vergelijken en kies het eetgedrag waar jij blij van wordt. Pak de regie. Jij bepaalt wat je in je mond stopt. Je hebt een keuze. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Editor's note: dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

BN'er-moeders op Instagram

Van lampionnen tot rockster: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kleine beer

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

🍂🐻

Een bericht gedeeld door DOCHTER DRE (@roxeannehazes) op


Trots

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je begrijpt zeker wel hoe trots ik ben 😉❤

Een bericht gedeeld door Noëlle (@noellesomogyi) op


Outfit of the day

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mag ik ‘bijna weekend’ alvast droppen?! #duurtlang #kommaardoor #almostweekend #lotd #autumnlook

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Die heeft trek

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Volgens mij heb ik lekker gekookt.....

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Moeders on tour


Minoes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Kleine rockster

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gypsy King 🎶

Een bericht gedeeld door 𝑴𝒐𝒏𝒊𝑸𝒖𝒆 𝑵𝒐𝒆̈𝒍 (@moniquenoell) op


Sint Maarten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinte, Sinte Maarten De 🐄🐄 hebben staarten De 👭 hebben rokjes aan Daar komt Sinte Maarten aan

Een bericht gedeeld door Nicolette van Dam (@nicolettevandam1) op

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >