suzans-dateleed

Een jaar na haar scheiding duikt Suzan (36), moeder van twee zonen van zes en acht, de datingmarkt op. Haar belevenissen kun je elke week volgen.

‘Zo, wat hoor ik; zitten we in hetzelfde schuitje?’ Nog geen maand na het afronden van een freelance opdracht, krijg ik een appje van een medewerker die er vast in dienst is. Twee seconden twijfel ik. Hetzelfde schuitje - heeft ‘ie het nu over iets zakelijks, of neem ik onterecht aan dat ‘ie ook in scheiding ligt?
 

'Waar is je jasje?'

Ik geef toe: onze eerste kennismaking was niet de meest professionele. Terwijl mijn opdrachtgever me aan hem voorstelde – ‘Hij voorziet je van de input; als je vragen hebt trek je hem maar aan zijn jasje’ – was ik meer onder de indruk van zijn verschijning dan van zijn inhoud. Mijn kersverse collega leek zich bij het woord ‘input’ ook iets heel anders voor te stellen: terwijl we elkaar de hand schudden, scande hij mijn lichaam schaamteloos, van mijn kruin tot aan mijn kuiten en weer terug. ‘Aángenaam’, zei hij met een geamuseerde twinkeling in zijn ogen, zonder mijn hand los te laten. ‘Hai’, lachte ik terug, ‘waar is je jasje?’

Niet te geloven. Zessendertig jaar en geacht professioneel te zijn in mijn vak, en in plaats daarvan verslond ik voor de ogen van mijn klant zijn werknemer.
 

‘Mijn schuit is een zinkend schip’

Die opdracht is inmiddels een maand geleden, en ergens vind ik het wel vermakelijk, deze stud in mijn schuitje. ‘Die schuit voelt meer als een zinkend schip’, antwoord ik, ‘ben jij nog drijvende?’ ‘Aángedreven’, stuurt hij. ‘Je verbaast je erover hoeveel een echtscheidingsadvocaat je uit handen kan nemen; ik heb sinds mijn huwelijk nog nooit zo weinig naar mijn eigen administratie óf kinderen hoeven omkijken. Ik heb wel ongelooflijk veel trek in bubbels. Wat doe je vrijdag?’

Hm. Nu happen is wel erg easy, bedenk ik. Aan de andere kant: hij is een zakenrelatie. In hetzelfde schuitje. En vrijdag zijn mijn kinderen een heel weekend naar hun vader – iets waar ik nog steeds maar niet aan wen. Afspreken is dus feitelijk niet meer dan logisch. ‘Bubbels drinken’, reageer ik. ‘Wees welkom, als je zo dorstig bent.’

 

Lees ook
Dateleed van een single moeder: ‘Sex op de eerste date betekent een mislukking voor altijd’ >

 

Wat glanst daar, tegen die champagnefles?

Dit is dus zo’n man waar mijn moeder me vroeger voor waarschuwde. Verkeerde bedoelingen. Womanizer. Uit op sex. Maar ach, denk ik tegelijkertijd, wat is zo verkeerd aan iemand die net als ik zijn kinderloze avonden voor het eerst opnieuw probeert vorm te geven? Of aan een one night stand, voor de eerste keer in mijn leven? Hallo, ik ben praktisch veertig; volgens de tegeltjes begint het leven nu pas. Geheel tegen mijn principes stem ik ermee in dat hij me thuis ophaalt. Ik ken hem, tenslotte; hij kent mijn achternaam, levenssituatie én bankrekeningnummer.

Stipt op tijd rinkelt mijn deurbel. Voor het raampje van mijn voordeur prijkt triomfantelijk een fles champagne, gevolgd door een brede grijns zodra ik opendoe. ‘Aperitiefje?’, zingt mijn zakenrelatie. ‘De glazen staan al gekoeld’, knipoog ik. Ik neem zijn jas aan, en wijs hem de weg naar mijn eettafel. Zodra ik tegenover hem zak, buigt hij naar me toe, kust me zacht op mijn mond, en ontkurkt de fles met een beschaafde plop. ‘Zo, schoonheid’, kweelt hij, ‘die lippen wilde ik al maanden proeven.’

Om zijn ringvinger prijkt zijn glanzende trouwring.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van Vaderdag tot aan kroelen met een kip: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Voor alle vaders

 

Lief

 

Ik kon niet kiezen, dus werden het er drie... 💙 #goodmorning #friday #playtime #earlymorning #babyotis

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op

 

Gezinsuitbreiding

 

Eerste kennismaking van Gioia en Capo! 🐾🐾 @amalia_samipersad

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op

 

Deze kan zo ingelijst worden

 

Lekker uitwaaien

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Mooie woorden

 

Het is vandaag vaderdag. Ik heb lang getwijfeld dit te schrijven. Maar dit is mijn persoonlijke pagina en ik zie de hele dag prachtige foto’s voorbij komen van vaders. Dus ik stel me kwetsbaarder op dan ooit. Dit is een normale terug komende dag voor velen. Door deze dag voel ik me wel altijd anders. Ik zie mijn vader al bijna 20 jaar niet meer. De situatie is gelopen zoals ie is gelopen en ik heb er in principe vrede mee. Maar ik geloof er heilig in dat een kind moet zien waar hij of zij vandaan komt via iemand die een vader en moederrol heeft. Een kind moet zich kunnen spiegelen aan twee verschillende meningen, zienswijzes. De zaal in kijken bij een eindtoneelstuk en twee trotse blikken zien. Bedenk maar eens wat je wel met je moeder deed en niet met je vader. Ze vormen je beide op een andere manier. Ik heb gelukkig een sterke moeder die me het gevoel heeft gegeven er 200% voor me te zijn. Toch merk ik dat mijn keuzes en zelfvertrouwen minder sterk zijn dan vrienden die beiden ouders hadden. We leven in een tijd waar scheiden schering en inslag is. Ik weet dat het soms moeilijk is om het te laten werken tussen ex-partners maar als ouder moet je je altijd volledig inzetten om de schade voor de kids te beperken. Het gaat niet om ons de ouders maar het kind. Ik ben trots op het feit dat mijn kids worden geliefd door hun ouders en stiefouders ondanks dat het niet altijd makkelijk is. Dus vandaag hef ik het glas voor iedereen die zijn verantwoording neemt voor kinderen door er voor ze zijn, ze het gevoel te geven dat ze het waard zijn. Voor de vaders, alleenstaande moeders, stiefvaders, pleegouders en iedereen die zorgt. Lets nourish the future😘

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Lekker kroelen

 

Kroelkip

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op

 

Papa is er altijd om je te vangen

 

Fijne vaderdag liefste!!! #vaderdag #SammyRose #JackieRey

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op

 

Assepoester

 

Assepoester 👠 #lief #takecare

Een bericht gedeeld door S O P H I E (de Buisonjé) (@sophiedbuisonje) op

 

Hoe verzin je het

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

bruiloften zonder kinderen
Beeld: Unsplash

Moeder Amber Leventry en haar vrouw zijn uitgenodigd op een bruiloft. Die verboden is voor kinderen. En ze kunnen niet wachten.

Kijk, dat twee van hun beste vriendinnen met elkaar gaan trouwen is al een feest op zich, schrijft ze op ScaryMommy. Maar een feest met overnachting, anderhalf uur verwijderd van huis, waar haar dochter nadrukkelijk niet welkom is: ‘Serieus, dat is bijna nog mooier dan een homohuwelijk’, aldus Amber. Want wie doft zich nou helemaal op voor een knalfeest waarop je ook je eigen huwelijk een beetje herbeleeft, om zich vervolgens druk te maken of de kinderen niet door de speeches heen huilen?

 

Hun dag, jouw stoorzender

Toch voelen veel mensen zich gepikeerd wanneer kinderen niet welkom zijn op een bruiloft, constateert ze. En daar snapt ze niks van. ‘Hallo, jíj bent de uitverkorene op de genodigdenlijst, ze spenderen geld en drank en eten aan je. Oké, je moet er misschien wat voor reizen en een cadeautje kopen, maar wanneer iemand je uitnodigt op de belangrijkste dag van haar leven, dan is dat gewoon een eer.’ Dus waarom zou het resultaat van jouw huwelijk – je kind, dus – onderdeel (of in het ergste geval: stoorzender) moeten zijn van die ene, speciale dag van jouw vrienden?’ Laat het bruidspaar in vredesnaam nog even genieten van de kinderloosheid, voordat ze zich in luiers en slapeloze nachten storten, vindt ze.

Amber heeft ook genoeg bruiloften meegemaakt mét kinderen, inclusief haar eigen. ‘Maar ons kind zat nog in de buik van mijn vrouw, en bleef dus tenminste stil toen we onze geloften aflegden.’

 

Lees ook:
‘Doe me een lol en laat je kind thuis tijdens bruiloften’ >

 

‘Sorry, geen oppas’

Naast een avond onbezorgd feesten zonder je even moeder of vader te voelen, hebben kindvrije bruiloften nog een ander groot voordeel, vindt Amber: ‘Ze bieden hét excuus om niet te gaan.’ Wanneer het de trouwerij is van die ene collega met wie je echt geen privécontact hoeft, bijvoorbeeld. Of het zo’n extravagant feest is, dat je al blut bent wanneer je maar naar de uitnodiging kijkt. ‘Zeg simpelweg: “Sorry, geen oppas”, en de hele boel is getackeld’, aldus Amber.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >