Datinggids voor de single moeder

30.05.2018 13:45
datinggids single moeder

De datingwereld is een jungle vol leuke en minder leuke matches. Maar wie is wie? Single moeder Anke Laterveer heeft ze vast uitgetest en de vijf meest voorkomende types voor je op een rij gezet. 

DE LOSSE SCHARREL

HOE HERKEN JE HEM?

Dit is een mooie man, charmant ook. Hij weet zich goed te kleden en babbelt met iedereen, ook met jou.

WAAR VIND JE HEM?

In de kroeg, tijdens een festival of concert of op Tinder.

HOE VERSIER JE HEM?

Dit is extreem makkelijk. In principe is op hem aflopen en vragen: “Ga je mee?” al genoeg.

WANNEER VERTEL JE OVER JE KINDEREN?

Niet. Dit is duidelijk een ding voor één nachtje en niet meer, dus hij heeft niets met je kinderen te maken. Val hem er ook vooral niet mee lastig, want dan is hij misschien meteen verdwenen. Neem hem ook niet mee naar huis, maar ga met hem mee. De aanblik van het kinderspeelgoed bij jou thuis zal hem namelijk niet af doen haken (hij is er nu toch), maar zeker invloed hebben op de nacht. 

WAT ZIJN ALARMSIGNALEN?

Is-ie heel erg dronken? Lekker in de kroeg laten zitten. De kans dat hij direct naast je in slaap valt of, erger nog, de hele tijd een slappe heeft, is vele malen groter dan de kans op sex die de moeite van het bijwerken van je bikinilijn waard is. Ook als hij zonder overleg zomaar begint met zoenen of in je knijpen, kun je het beter afkappen. Je kunt er dan namelijk niet op rekenen dat hij jouw wensen later wel serieus gaat nemen.

HOE HOU JE HEM?

Niet, natuurlijk. De vraag is eerder: hoe krijg je hem weg? Vanzelfsprekend probeer je in zijn huis te eindigen in plaats van hij bij jou. Lukt dat niet, dan moet je meteen stevig inzetten. Toen ik nog studeerde, zei ik altijd tegen mijn in de kroeg opduikelde scharrels: “Voor de krant komt, ben jij weg.” Inmiddels heb ik geen krant meer, dus moest deze regel vervallen. Straks blijft-ie namelijk wachten en voor je het weet, woon je samen. Gelukkig heb ik inmiddels kinderen, en dat werkt nog beter dan de krant. “Mijn kinderen komen over een uurtje” is echt de perfecte manier om iemand zo snel mogelijk je huis uit te krijgen. Werkt ook dat niet, stel dan voor samen bij je ouders langs te gaan en kijk tevreden lachend zijn wapperende jas na terwijl hij de hoek omsnelt.

 

DE SPIRITUELE GEEST

HOE HERKEN JE HEM?

Wat wild uitziende man. Warrig haar, losse bloesjes, wijde broeken en vaak een baard. Intense blik die, als hij de jouwe grijpt, de wereld onder je voeten doet verdwijnen.

WAAR VIND JE HEM?

Spirituele workshops, yogales, de natuurwinkel. Of Tinder natuurlijk.

HOE VERSIER JE HEM?

Kijk hem aan, pak zijn hand en zeg dat je hem ziet. Zeg op alles wat hij over zijn emoties zegt (en geloof me, dat is een heleboel) dat het ‘er mag zijn’.

WANNEER VERTEL JE OVER JE KINDEREN?

Benoem dat ze er zijn en heb het er verder niet over. In het hoofd van deze man is louter plek voor hemzelf en nu heel even voor jou. Kinderen zouden hem maar afleiden.

WAT ZIJN ALARMSIGNALEN?

Hoor je hem steeds vaker over ‘dat prachtige mens van yoga/rebirthing/lichaamsgerichte therapie’? Dan is de kans groot dat hij zijn praatstokje binnenkort in een andere zweethut steekt. Of dat al een tijdje doet.

HOE HOU JE HEM?

Een vrije geest laat zich niet vangen. Niet voor niets zeggen ze in de wereld van de spirituele praatgroepjes vaak dat wat je loslaat vanzelf weer bij je terugkomt. Dat is lang niet altijd zo, maar het garandeert de losgelatene wel een dijk van een seksleven. Beding dus dat ook jij losgelaten wordt. Fladder erop los en zorg dat je vaak genoeg bij elkaar landt om de boel een beetje leuk te houden.

 

DE TOYBOY

HOE HERKEN JE HEM?

Eigenlijk is hij veel te jong. Mooi ook. Gespierd vaak. En toch niet dom, want met een beetje geluk studeert hij nog.

WAAR VIND JE HEM?

Studentensteden, festivals, feestjes met thema’s waar je eigenlijk net iets te oud voor bent. En op Tinder.

HOE VERSIER JE HEM?

Ja, je bent ouder dan hij en dat is niets om je voor te schamen. Sterker nog: dat is precies wat jou zo woest aantrekkelijk maakt. Je bent oud genoeg om te weten wat je wil en jong genoeg om het vol enthousiasme uit te voeren. Hij weet dat ook. Spreek hem aan en de rest gaat vanzelf.

WANNEER VERTEL JE OVER JE KINDEREN?

Je kinderen zijn onderdeel van jou en dat je moeder bent draagt bij aan je aantrekkelijkheid. Juist jouw veelzijdigheid is sexy. Moet je ook meteen je toyboy bij het ontbijt aan je kinderen voorstellen? Zeker niet. Voor je het weet zitten ze samen aan de lego en zijn ze jou de rest van de dag vergeten. Die werelden kun je maar beter gescheiden houden.

WAT ZIJN ALARMSIGNALEN?

Vergelijkt hij je steeds met zijn moeder? Dan is hij net even te snel op zichzelf gaan wonen. Plak een pleister over de nog steeds niet geheelde wond die de doorgeknipte navelstreng achterliet en stuur hem met een kus op zijn neus de laan uit. Terug naar mama.

HOE HOU JE HEM?

Deze hou je niet. Mijn devies: geniet ervan zolang het leuk is. Uiteindelijk vindt hij een meisje van zijn eigen leeftijd en ga ook jij met iemand verder die net wat minder groen is dan deze vrolijke puppy. Maar voorlopig geen zorgen, maar heerlijk lange nachten samen.
 

Lees ook
Suzans dateleed: ‘We zijn een match, zei hij’ >

 

DE VROUW

HOE HERKEN JE HEM?

De vrouw is het best te herkennen aan het feit dat ze geen ‘hem’ is. Ze heeft dezelfde attributen als jij. Dat is – zeker als je altijd met mannen was – soms even wennen, maar het staat haar prachtig. Net als jou.

WAAR VIND JE HAAR?

Sinds eind jaren vijftig mogen de meeste vrouwen vrijelijk over straat en daardoor kun je haar overal tegenkomen. Ook op Tinder.

HOE VERSIER JE HAAR?

Slechte pick-upzinnetjes hebben bij vrouwen weinig zin. Zij heeft ze allemaal net zo vaak gehoord als jij, dus je zult met iets beters moeten komen. Voor mij werkt ‘de waarheid’ altijd wonderwel. Zeg wat je denkt en ziet en wilt en met een beetje geluk is dat wederzijds.

WANNEER VERTEL JE OVER JE KINDEREN?

Dat doe je natuurlijk zo snel mogelijk. Vrouwen hebben een feilloze bullshitmeter, dus kom niet aan met leugentjes. Ook niet om bestwil.

WAT ZIJN ALARMSIGNALEN?

Hou in de gaten wat je eigenlijk wil. En wat zij wil. Niets is zo pijnlijk als wanneer jij denkt dat je even een uitstapje van de mannen maakt en zij denkt dat dit weleens voor altijd zou kunnen zijn. Harten breken is alleen maar leuk in films, niet in het echt.

HOE HOU JE HAAR?

Kijk, hier verschillen mannen en vrouwen dan weer helemaal niet van elkaar. Maak tijd voor elkaar, wees eerlijk, heb het leuk.

 

DE NIEUWE VADER

HOE HERKEN JE HEM?

in vele vormen, maar is vooral te herkennen aan veelvuldig op zijn knieën zitten om gezellig met passerende kinderen te kletsen en huisdieren te knuffelen.

WAAR VIND JE HEM?

Deze man zit overal. Op het schoolplein, op je werk, bij de zwemles, in de kroeg of natuurlijk gewoon op Tinder.

HOE VERSIER JE HEM?

Vertel trots over je kinderen. Laat af en toe een foto zien.

WANNEER VERTEL JE OVER JE KINDEREN?

Meteen. Niemand wil overvallen worden door uit het niets opduikende kinderen, dus wees er eerlijk over. Bovendien zoek je iemand die (bijna) net zoveel van ze kan houden als jij, en daarvoor zal hij ze wel een beetje moeten leren kennen.

WAT ZIJN ALARMSIGNALEN?

Als hij geïnteresseerder is in de kinderen dan in jou, lijkt me dat een prima moment om verder te zoeken naar een volgende kandidaat. Ook moet de aandacht die hij voor hen heeft wel proportioneel zijn. Een vriendin van mij ontving ooit enorme cadeaus voor haar kinderen, nog voor de beste man ze had ontmoet. Lief bedoeld, maar nee, bedankt. Veel ‘nieuwe vaders’ hebben trouwens zelf ook kinderen en willen niet zozeer een nieuwe vader worden, maar vooral een nieuwe moeder vinden. Mocht je niet zitten te wachten op een samengesteld gezin, dan is het moment dat hij jouw foto’s pareert met foto’s van zijn kinderen het moment om je biezen te pakken. Als je niet oppast, sta je binnen de kortste keren elke ochtend voor zes kinderen broodjes te smeren omdat meneer vroeg op zijn werk moet zijn.

HOE HOU JE HEM?

Neem hem serieus als nieuwe vader, maar vergeet vooral jullie samen niet. Het is heel gemakkelijk meteen te vervallen in oude ritmes en patronen. Een garantie voor onmiddellijke verveling. Niet aan te raden dus, want voor je het weet vind je jezelf weer op Tinder, zoekend naar iemand die wél spannend is.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >