De meeste kinderen krijgen, ondanks de inflatie, geen zakgeldverhoging, blijkt uit onderzoek van PorteRenee.nl. Krijgt jouw kind meer zakgeld nu alles zo duur is? We vroegen het jullie met een stelling op social media.
Lees verder onder de advertentie
Een greep uit de reacties.
Meer zakgeld vanwege de inflatie: ja of nee?
Danique: “Kinderen moeten blij zijn, met wat ze hebben…. Al die verwende prinsjes en prinsesjes, die alles mogen en kunnen doen. Van hun ouders. Vreselijk! Mijn meiden krijgen genoeg. Ze hoeven niet ALLES.”
Nathalie: “Jazeker! Zakgeld is bedoeld om te leren met (eigen) geld om te gaan, dus dat moet een realistisch bedrag zijn. Daarnaast moeten ze ook leren beseffen dat niets je aan komt waaien als je volwassen bent, dus ook werken hoort erbij als ze daar de leeftijd voor hebben.”
Lianne: “Nee…. Alles wordt duurder, ook voor de ouders. Die houden ook steeds minder over. Veel ouders moeten daardoor nu ook creatief om gaan met hun geld, dan leren de kinderen dat ook maar. Als de ouders meer loon zouden krijgen, zouden de kinderen ook meer zakgeld kunnen krijgen.”
Marike: “Ik heb daar niet eens aan gedacht eigenlijk.”
Yasmeen: “Haha nee. Dat is niet hoe het werkt in het leven. Hardwerkende mensen krijgen ook niet meer salaris. Het is een goede les voor die kids om hun geld goed te besteden. Betere keuzes te maken met wat wel of niet belangrijk is om nu te kopen of wat kan wachten tot volgende week etc.”
Oriana: “Kinderen hebben kleren, drinken, eten en alles wat ze wensen, hebben een dak boven hun hoofd dus waarom zou er meer zakgeld aan moeten worden gekoppeld. Neen dus! Kinderen moeten vooral leren blij te zijn met wat ze hebben en wat ze krijgen.”
Veronique: “Nee. Kinderen mogen ook wel eens ervan bewust zijn dat alles duurder wordt.”
Els: “Absoluut! Wij hebben onze twee pubers meer zak- en kleedgeld gegeven! Het leven is ook voor hen duurder geworden.”
Katinka: “Hoezo meer zakgeld? Wat moeten ze kopen dan? Voor de ouders is ook alles duurder geworden. Dus ook minder te besteden aan leuke dingen of sparen. Dus laat de kinderen dat ook maar gelijk mee krijgen. Dat dit voor hun ook zo is.”
Linda: “Ik heb ze wel een zakgeldverhoging (7,50 per week i.p.v. 5 euro) gegeven en vanaf nu krijgen ze maandelijks kleedgeld (50 euro) maar ik geef ze verder niks meer. Jongste had nogal eens de neiging om te appen voor 1 of 2 euro als ze bijv. drinken wilde kopen maar dat geef ik nu niet meer. Ze moet het gewoon van haar zakgeld doen.”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.