Meer zakgeld vanwege de inflatie? ‘Nee, kinderen moeten blij zijn met wat ze krijgen’

29.05.2023 13:49
spaarpotje Beeld: Getty Images

De meeste kinderen krijgen, ondanks de inflatie, geen zakgeldverhoging, blijkt uit onderzoek van PorteRenee.nl. Krijgt jouw kind meer zakgeld nu alles zo duur is? We vroegen het jullie met een stelling op social media.

Een greep uit de reacties.

Meer zakgeld vanwege de inflatie: ja of nee?

  • Danique: “Kinderen moeten blij zijn, met wat ze hebben…. Al die verwende prinsjes en prinsesjes, die alles mogen en kunnen doen. Van hun ouders. Vreselijk! Mijn meiden krijgen genoeg. Ze hoeven niet ALLES.”
  • Nathalie: “Jazeker! Zakgeld is bedoeld om te leren met (eigen) geld om te gaan, dus dat moet een realistisch bedrag zijn. Daarnaast moeten ze ook leren beseffen dat niets je aan komt waaien als je volwassen bent, dus ook werken hoort erbij als ze daar de leeftijd voor hebben.”
  • Lianne: “Nee…. Alles wordt duurder, ook voor de ouders. Die houden ook steeds minder over. Veel ouders moeten daardoor nu ook creatief om gaan met hun geld, dan leren de kinderen dat ook maar. Als de ouders meer loon zouden krijgen, zouden de kinderen ook meer zakgeld kunnen krijgen.”
  • Marike: “Ik heb daar niet eens aan gedacht eigenlijk.”
  • Yasmeen: “Haha nee. Dat is niet hoe het werkt in het leven. Hardwerkende mensen krijgen ook niet meer salaris. Het is een goede les voor die kids om hun geld goed te besteden. Betere keuzes te maken met wat wel of niet belangrijk is om nu te kopen of wat kan wachten tot volgende week etc.”

Lees ook: Meeste kinderen krijgen geen zakgeldverhoging, ondanks inflatie: ‘Ouders staan er niet bij stil’

  • Oriana: “Kinderen hebben kleren, drinken, eten en alles wat ze wensen, hebben een dak boven hun hoofd dus waarom zou er meer zakgeld aan moeten worden gekoppeld. Neen dus! Kinderen moeten vooral leren blij te zijn met wat ze hebben en wat ze krijgen.”
  • Veronique: “Nee. Kinderen mogen ook wel eens ervan bewust zijn dat alles duurder wordt.”
  • Els: “Absoluut! Wij hebben onze twee pubers meer zak- en kleedgeld gegeven! Het leven is ook voor hen duurder geworden.”
  • Katinka: “Hoezo meer zakgeld? Wat moeten ze kopen dan? Voor de ouders is ook alles duurder geworden. Dus ook minder te besteden aan leuke dingen of sparen. Dus laat de kinderen dat ook maar gelijk mee krijgen. Dat dit voor hun ook zo is.”
  • Linda: “Ik heb ze wel een zakgeldverhoging (7,50 per week i.p.v. 5 euro) gegeven en vanaf nu krijgen ze maandelijks kleedgeld (50 euro) maar ik geef ze verder niks meer. Jongste had nogal eens de neiging om te appen voor 1 of 2 euro als ze bijv. drinken wilde kopen maar dat geef ik nu niet meer. Ze moet het gewoon van haar zakgeld doen.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.