Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Lees verder onder de advertentie
Soleil (29) is moeder van Mirre (2,5). Haar peuter is dol op de magnetron.
Soleil: “Ik had het kunnen weten. Toen Mirre voor het eerst het geluid van de magnetron hoorde en vol verwondering naar dat ronddraaiende bekertje melk stond te kijken, zag ik een glinstering in haar ogen. Maar dat die vonk zou uitgroeien tot een heuse obsessie met onze magnetron? Daar was ik niet op voorbereid.
Lees verder onder de advertentie
Als een kluis vol schatten
Elke ochtend staat mijn peuter bij de ’toverdoos’, zoals we de magnetron gekscherend noemen. ‘Mama, melk warm? Toverdoos aan?’ vraagt ze dan, terwijl ze met haar kleine vingers al richting de magnetron wijst. Als ik niet snel genoeg ben, probeert ze zelf de deur open te krijgen. En ja, ze heeft inmiddels door hoe dat knopje werkt, dus ik moet er als een havik bovenop zitten. Zodra ik de magnetron open, kijkt ze alsof ik een kluis vol schatten openbreek.
Zodra haar bekertje melk erin staat en ik op start druk, begint Mirre te dansen en te klappen en telt ze mee: ‘Één, twee, drie.. BIEP! Dat piepje is voor haar hét teken om naar voren te sprinten, klaar om de deur open te rukken. Maar ja, die melk is natuurlijk nog veel te heet om aan te raken. En dan sta ik daar, als spelbreker, die haar favoriete moment uit handen neemt. Sorry meid, ik probeer je vingers alleen te redden van een tweedegraads verbranding.
Lees verder onder de advertentie
Oma’s toverdoos
De magnetron is inmiddels haar alles. Het maakt niet uit wat erin gaat; melk, een bordje pasta, een kopje soep. Het magische proces fascineert haar elke keer weer. Laatst werd het zelfs een beetje gênant. We waren op bezoek bij mijn schoonouders en Mirre ontdekte hun magnetron. ‘Heeft oma ook een toverdoos?’ riep ze dolblij. We moesten allemaal hard lachen om de logica van onze peuter.
Ik vraag me soms af hoe lang deze fase gaat duren, maar het is ook erg aandoenlijk. Ik bedoel, hoe vaak staan wij volwassenen nog te juichen om het geluidje van de magnetron? Dus zolang ze die ’toverdoos’ geweldig blijft vinden, laat ik haar lekker genieten. En stiekem glimlach ik elke keer een beetje als ik dat piepje hoor. Want in Mirre haar wereld is alles nog magisch, zelfs een simpele magnetron.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.