‘De groepsapps staan op stil, maar daardoor ben ik altijd de sjaak’

15.01.2023 06:24
groepapps Beeld: Getty Images

Ah, het lief en leed dat groepsapp heet. Of er nu volop wordt geroddeld over mensen die niet in de clique zitten of je door al die bomen het bos niet meer ziet.

Carl (40), vader van Boaz (10) en Mats (6):

“Boaz heeft een onwijs goede meester, meester Mohammed. Een fantastische man, zeer kundig, maar wel streng. Ik hou ervan. Blijkbaar ben ik een van de weinigen. Aan het eind van groep vijf werd er flink geroddeld in de klassenapp over deze meester. Uiteraard zat het onderwerp van gesprek hier zelf niet in.

“Uiteraard zat het onderwerp van gesprek zelf niet in de groepsapp”

Ik had wel al een keer gemeld dat Boaz heel blij was dat hij dezelfde leerkracht had voor de volgende klas, maar het hielp niet; er bleef een bombardement aan negatieve opmerkingen komen. Meester Mohammed was immers een tiran en zijn aanpak kwetsend voor de tere kinderzieltjes. Ik voelde me zo lullig. Alsof ik alleen al door mijn aanwezigheid in de groep medeplichtig was aan zijn veroordeling. Na twee dagen tandenknarsen heb ik me keurig afgemeld met een ‘nou tot ziens in de groep zes-app’ en ben eruit gestapt.”

Lees ook – ‘Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in 68 groepsapps, alleen al voor de kinderen’ >

Altijd de sjaak

Ellen (39), moeder van Daan (11) en Sofie (9) en Tim (7):

“Groepsapps staan bij voorkeur op stil en meestal scan ik eens in de drie dagen even wat er allemaal is gepost door de voetbaltrainer, leerkracht, teambegeleider of balletjuf. Daardoor ben ik altijd de sjaak.

“Ik kan het net op het nippertje regelen, terwijl die datum schijnbaar al een week in de app staat”

Worden de taken verdeeld bij het voetbal, dan is het ‘limonade schenken’ en ‘tijd bijhouden’ al vergeven en moet ik dus veertien shirtjes wassen. Ik kan net op het nippertje regelen dat een van ons bij een balletuitvoering is, terwijl die datum schijnbaar al een week in de app staat. Met het kerstdiner van mijn familie ben ik al jaren de klos voor het hoofdgerecht en bij het schoolkerstdiner zijn de plakjes komkommer of worstenbroodjes allang opgeëist en wordt er iets moeilijk culinairs van mij verwacht. Eigen schuld, moet ik al die groepen maar niet muten.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.