‘Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in 68 groepsapps, alleen al voor de kinderen’

18.01.2023 15:42
groepsapphell Beeld: iStock

Dat-ie gebruikt wordt om het cadeau voor de juf te bespreken is al erg, maar als dertig paar ouders lief en leed erop gaan delen, zou je wensen dat het fenomeen groepsapp nooit was uitgevonden.

Suus (41), moeder van Karlijn (14), Bas (11), Jolien (9) en Stef (9):

“Ongevraagd aan groepsapps worden toegevoegd? Sorry, maar ik meld me altijd onmiddellijk weer af. Onaardig? Misschien. Maar het voorkomt een burn-out. Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in – schrik niet – 68 verschillende groepsapps, alleen al voor de kinderen.

“De godganse dag gingen er pingels, piepjes, lichtjes af”

Ga er maar aanstaan: vier kinderen, drie verschillende scholen, vier verschillende klassen, ieder hun eigen vriendjes met uitnodigingen voor feesten en partijen en allemaal doen ze twee sporten waar weer eigen apps bij horen. En dan heb ik het nog niets eens over de vertakkingen als ‘TrainerMarkgaattrouwen’ en ‘CadeauJuffendag’. De godganse dag gingen er pingels, piepjes, lichtjes af. Onpraktisch, zo zonder informatietoevoer? Dat valt te betwijfelen.

Lees ook – ‘Ik stuurde een pikant spraakbericht naar de groepsapp in plaats van mijn man’ >

Belangrijke info

Ik ben nog aangemeld bij de officiële Parro- en Magisterapps van school. Maar in de zelfgevormde groepen heb je een dagtaak aan het zoeken naar de serieuze meldingen tussen de honderden onzinberichten en smileys.

Meestal stuur ik een appje naar de desbetreffende beheerder met de vraag of ze echt belangrijke info privé aan mij wil doorgeven. Vaak geen punt als ik even mijn gezinssamenstelling uitleg met de daarbij ingewikkelde wiskundesom over het idioot aantal apps met dito meldingen.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.