Groepsappblunders: ‘Ik heb er nog steeds nachtmerries van’

05.02.2023 14:43
groepsapp nachtmerrie Beeld: Getty Images

Met die overvloed aan groepsapps voor elk klein dingetje en het chronische slaaptekort is het logisch dat je als ouder wel eens een blundertje maakt in de technologische wereld.

Shanna (33), moeder van David (14 maanden):

“Op zich was er niks mis met de door mij geüploade foto. Je ziet een blozende baby drinkend aan de borst van zijn moeder. Een sereen, liefdevol en natuurlijk tafereel. Maar om die foto van mijn ontblote boobies nou aan al mijn collega’s bij de gemeente te sturen in plaats van naar mijn echtgenoot, dat was net niet de bedoeling. Gevalletje hormonale blunder.”

Bijzondere mededeling

Vikki (42), moeder van Dean (10):

“Ik stuurde een keer een hele foute, dubbelzinnige Walking Dead-meme in de mega-kak-hockeyapp van Dean, in plaats die van mijn filmclub. Iets met zombieseks en de tekst ‘vanavond weer schatje’. Ik doelde overigens gewoon op het begin van het nieuwe seizoen, maar waarschijnlijk werd ik door de hockeymoeders verdacht van een vreemde fetisj. Ik hoefde daarna nooit meer te fluiten, noch werd ik vanaf dat moment nog erg enthousiast begroet.”

Lees ook
Memo gemist: ‘Ik vergat mijn dochter op te halen van school’ >

Nachtmerrie scenario

Helen (40), moeder van Bibi (6):

“Bij ons geldt een verbod op kletspraatjes in de klassenapp. Dus de klassenmoeder doet de mededelingen, wij mogen alleen lezen en bij hoge uitzondering, als er een gerichte vraag wordt gesteld, reageren.

“Ik word er nog wel eens badend in het zweet van wakker”

In een onbewaakt moment pakte Bibi echter mijn telefoon en stuurde een stuk of twintig smileys en een foto van onze hond. Juist, precies in die klassenapp. Ik word er nog wel eens badend in het zweet van wakker. Ik heb alles snel gewist. En excuses gemaakt aan de juf.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.