Armel Rood (50, vertegenwoordiger / projectmanager bij een medisch bedrijf, woont samen) heeft een grote verzameling Barbiepoppen. Haar kinderen Senna (16) en Inara (13) hebben daar nooit mee gespeeld.
Lees verder onder de advertentie
“Toen mijn twee oudere zussen het huis uit gingen, namen ze hun verzameling Barbies mee. Terwijl ik er zo graag mee speelde! Met mijn moeder struinde ik rommelmarkten af op zoek naar exemplaren voor mezelf. Inmiddels behoor ik tot een van de tien grootste Barbie-verzamelaars in Nederland. Ik heb er zo’n vierhonderd en mijn Barbies zijn al vier keer tentoongesteld in musea.
Lees verder onder de advertentie
Het grappige is dat Barbie echt met haar tijd mee is gegaan. In het begin droeg ze mantelpakjes van Jackie Kennedy, later ging ze over op flowerpower. In de laatste jaren is ook haar postuur aangepast. Ze was zo onwerkelijk dun dat het anatomisch totaal niet klopte. Barbie was een beetje de influencer van vroeger: een fantasievrouw, te perfect.
Vroeger kocht ik alles dat met Barbie te maken had, nu ben ik selectiever. Ik ga op zoek naar unieke exemplaren. Zo heb ik de allereerste Barbie op de kop weten te tikken en ben ik nu op zoek naar een pop met knaloranje haar uit de jaren zestig.
“Zelfs mijn beste vriendin heb ik te danken aan Barbie”
Lees verder onder de advertentie
Sommige Barbies zijn tien euro, anderen kunnen wel duizenden euro’s kosten. De hele nacht bieden op een veilingsite doe ik niet meer, ik hoop gewoon via via steeds weer wat leuks te vinden. Inmiddels is mijn netwerk best groot geworden. Ik heb zelfs mijn beste vriendin leren kennen toen zij op Marktplaats iets bij mij had gekocht, want ik ruil en verkoop dubbele exemplaren.
Barbie-kamer
Gelukkig had mijn dochter als kind meer met Playmobil, want met mijn Barbies had ik haar niet laten spelen. Het plastic wordt door ouderdom soms poreus en dan gaan ze snel stuk.
Lees verder onder de advertentie
Toen mijn man en ik destijds gingen samenwonen was er wel een vereiste: ik wil een aparte kamer voor mijn Barbies. Ik had in eerste instantie dus wel die Barbie-kamer, maar toen er kinderen kwamen werd dat de babykamer.
De meeste poppen zitten nu in dozen, maar er staat ook een gedeelte uitgestald in vitrinekasten in de woonkamer. De inhoud wissel ik om de zoveel tijd. Ik zou er wel meer willen neerzetten, maar daarvoor heb ik helaas de ruimte niet. Als de kinderen later uit huis gaan, weet ik wel wat ik met hun kamer doe.”
Lees verder onder de advertentie
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Toen de dochter van Leah vijf werd, wist ze precies wat ze wilde: haar kinderfeestje vieren in een ballenbak. En dat werd een onvergetelijke verjaardag.
Laten we eerlijk zijn: niet iedereen loopt warm voor kerst. Waar de ene groep helemaal losgaat met kerstbomen, kerstmuziek en uitgebreide diners, zijn er ook sterrenbeelden die Kerstmis het liefst overslaan.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.