Editorial Sara: ‘Dit is voor mij gelukkig zijn’

19.02.2019 13:33
Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (9) en Toon (4) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Een collega vroeg me wanneer ik écht gelukkig ben. Het is zo’n collega die niet is gemaakt voor chitchat en graag het antwoord hoort als je er een week over hebt gemijmerd. Dat deed ik. In de auto vooral, disco op en in mijmerstand. Dat alleen al maakt gelukkig. En: keihard door de stad fietsen op mijn moeder-tanker. Dus scheurde ik een paar weken later ook op een racefiets. Zo kan het gaan met die vragen. Ineens zit je in lycra met een idiote helm op een pijnlijk zadel.
 

Lees ook
Dipje? 8 manieren om jezelf snel op te vrolijken >

 

Geluksmomenten

Met Ko en Toon rondrommelen is ook zo’n moment. Stoeien tot blauwe plekken aan toe (bij mij dan). En dan zij aan de duplo en lego, ik aan de was. Alles valt op z’n plek, tot er weer een juniorenclash is of ik zo nodig mijn werkmail moet checken. Met vrienden het leven doornemen aan de keukentafel of waar dan ook. Supereerlijk zijn en hardop denken. Of zoals laatst met garnalenkroketten en wijn de persoonlijke voorspellingen doen voor dit jaar.

Een washandje zien hangen aan een camperwaslijn midden in de stad.

Of een mooie quote lezen. ‘Weet je wat goeie muziek is? Muziek die uit een huis komt als je voorbijloopt.’ Kan ik serieus een dag blij van zijn.

Gelukkig zijn is ook: met een clubje op het werk met veel humor oplossingen bedenken. Of al mijmerend samen een nieuwe rubriek verzinnen. Zo’n rubriek is De Dag. En dat ik dan bij het lezen van de eerste aflevering een beetje moet huilen, ach, dat past dan ook wel weer.
 

In Kek Mama 01-2019 lees je de nieuwe rubriek De Dag. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >