Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Mieke (31) die een driedeursauto kocht tijdens haar zwangerschap.
Lees verder onder de advertentie
Grootste miskoop
Wie: Mieke (31) Wat: Driedeursauto Kosten: 4.000 euro
“Toen ik zwanger was van onze eerste, besloot ik dat het tijd was voor een nieuwe auto. Tot dan toe hadden we ons gered met de fiets en het ov, maar dat zag ik met een baby niet zitten. We hadden ons goed voorbereid, dachten we. We hadden een mooie driedeursauto uitgekozen. Hij paste perfect bij ons budget en had een sportief uiterlijk. Ik was zo trots op die aankoop.
Lees verder onder de advertentie
Driedeursauto
Maar zodra onze dochter werd geboren, begon ik te beseffen wat een vergissing we hadden gemaakt. De eerste keer dat ik de maxi-cosi in de auto probeerde te plaatsen, kreeg ik het al benauwd. Ik moest mezelf in allerlei bochten wringen om de maxi-cosi door de voorstoel naar achteren te krijgen. Mijn rug deed pijn en mijn geduld was snel op. Het leek wel een acrobatische stunt!
Lees verder onder de advertentie
Iedere keer als we op pad gingen, voelde ik de irritatie al opkomen. Eerst moest ik de maxi-cosi door de smalle voordeur zien te krijgen. Daarna kwam het worstelen met de gordels. Als onze dochter eenmaal veilig vastzat, was ik uitgeput. En dat was nog maar het begin van de rit. Ik begon me steeds meer te ergeren aan die auto.
Grote fout
Ik herinner me een specifieke keer dat ik boodschappen moest doen. Het regende pijpenstelen en ik stond daar in de stromende regen te hannesen met de maxi-cosi. Dat was het moment waarop ik besefte dat we een grote fout hadden gemaakt.
Het was niet alleen het in- en uitstappen dat lastig was. Ook het inladen van de kinderwagen was een ramp. De bagageruimte van onze driedeursauto was zo klein dat ik willen dan kinderwagen eraf moest halen om hem in de auto te krijgen. Vaak paste de rest van de boodschappen er dan niet meer bij, en moest ik improviseren.
Volgende keer een busje
Gelukkig begonnen we na verloop van tijd wat handigheidjes te ontdekken. Zo lieten we bijvoorbeeld de maxi-cosi vaker gewoon in de auto staan en droegen we onze dochter in een draagdoek. Dat maakte sommige uitstapjes iets minder stressvol.
Toch bleef ik me elke keer afvragen waarom we niet beter hadden nagedacht. Een vijfdeursauto had zoveel praktischer geweest. Ik probeerde mezelf voor te houden dat we van onze fouten leerden, en ik besloot dat onze volgende auto zeker weten een vijfdeurs zou worden. Ik maakte er zelfs een grapje van: ‘De volgende keer kiezen we voor een busje!'”
Wil je ook vertellen over jouw bizarre miskoop? Stuur een mailtje naar redactie@kekmama.nl
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Wat een gezellige pakjesavond zou moeten worden, liep uit in een familiedrama. Kelly had nooit een goede band met haar schoonzus en zwager, maar toen er kinderen in het spel kwamen, ging het van kwaad tot erger. De boel escaleerde tijdens pakjesavond.
Liefde is een mysterie, maar de sterren hebben stiekem al een paar antwoorden voor ons. Want wist je dat sommige sterrenbeelden zó goed bij elkaar passen dat ze een gouden medaille verdienen?
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.
Laten we eerlijk zijn: alle kinderen hebben hun momenten waarop ze liever luisteren naar het buurmeisje van drie dan naar hun eigen ouders. Maar als je een kind hebt met een bepaald sterrenbeeld, kun je je borst natmaken. Deze zijn pas écht eigenwijs.
Een boterham met pindakaas? Voor sommige kinderen is dat levensgevaarlijk. Pinda-allergieën lijken steeds vaker voor te komen, en de vraag is: hoe komt dat? Onderzoekers hebben een mogelijke boosdoener op het spoor: luchtvervuiling.
Kinderen die in het Engels tot 20 tellen, maar geen bal kunnen vangen of blokken stapelen – het klinkt grappig, maar experts maken zich zorgen. De schermtijd van jonge kinderen schiet omhoog, en dat laat z’n sporen na.