‘Ik betaalde 50 euro voor een billendoekjesverwarmer’

05.02.2024 17:06
billendoekjesverwarmer billendoekjes Bron: Unsplash

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Francis (35) die een billendoekjesverwarmer kocht voor haar dochter.

Grootste miskoop

Wie: Francis (35)
Wat: Billendoekjesverwarmer
Kosten: 50 euro

Warme billendoekjes

“Ik was denk ik ongeveer 25 weken zwanger toen ik voor het eerst over een billendoekjesverwarmer hoorde. Het was op een babyshower van een vriendin en ik dacht meteen: dat moet ik hebben. Natuurlijk geef ik de schuld aan de hormonen, maar vanaf dat moment kon ik eigenlijk aan niets anders meer denken tot het moment dat ik dat ding in mijn handen had.

Mijn vriend vond het belachelijk, maar ik zag al helemaal voor me hoe ik die kleine babybilletjes moest afvegen met natte koude doekjes en dat brak mijn hart. Dus besloot ik mijn vriend te negeren en zo’n ding aan te schaffen.

Het was een pracht exemplaar, mooi design en helemaal passend bij de kleuren van de babykamer. Het apparaat hield de billendoekjes op een aangename constante temperatuur van zo’n 45 graden. Schade: 50 euro. Ik zag al helemaal voor me hoe ik een vrolijke tevreden baby zou verschonen met heerlijke warme doekjes.

De realiteit bleek minder romantisch. Het ding had ruim een kwartier nodig om op te warmen en ik vond het zonde om hem altijd ingeschakeld te laten. Bovendien vond mijn dochter het verschonen sowieso vreselijk, warme of koude doekjes, ik merkte geen verschil. Na een maand is de billendoekjesverwarmer dan ook ergens in een hoek beland en iedere keer dat ik hem zie stijgt het schaamrood me naar de kaken.”