Loïse betaalde 5600 euro voor beige bank: ‘Besloot Teun (2) ‘m naar eigen inzicht op te fleuren…’

30.04.2024 11:48
Beeld: Getty Images

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Loïse, die dacht dat de beige bank heus beige zou blijven.

Wie: Loïse (36)
Wat: Beige bank
Kosten: 5600 euro

“Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeggen ze weleens… en toch besloot ik voor de beige bank te gaan waar ik direct in de showroom al verliefd op werd. Een prachtige hoekbank in chique zandkleur, met genoeg plek voor het hele gezin. We zouden allemaal languit onder een dekentje onze favoriete series kunnen kijken zonder dat onze tenen elkaar maar zouden raken. Ook zag ik lange gezellige avonden voor me, met vrienden en een wit wijntje op die bank. Toch anders dan op dat te kleine inzakte exemplaar van ons waar ik me al jaren aan ergerde.

Sloopkogel

Dat de bank wellicht niet voor het héle gezin geschikt zou zijn, lees: Teun onze tweejarige sloopkogel, wuifde ik weg. Ik was allang blij dat we na jaren buffelen eindelijk het salaris hadden om ons huis in te richten met meubels die helemaal naar onze – of nouja, vooral mijn – smaak waren. De bank was niet goedkoop, 5600 euro, en daar kwamen de kussens (lees: 4 x 150 euro) nog bovenop. Mijn man vond het een beetje overdreven, opperde nog voor een goedkoper en vooral minder besmettelijk model te gaan… maar ik liet me niet ompraten. Ik had deze stijl immers al jaren in mijn hoofd en nu kon het dan eindelijk.

Picasso

In onze woonkamer stond de bank nog mooier te zijn dan in de showroom. Wat een fantastische aankoop… dacht ik… welgeteld twee weken. Het erge is dat het echt mijn eigen stomme schuld was… Teuns stiften had ik nog zo op veilige hoogte opgeborgen, maar mijn eigen werktas had ik open laten slingeren toen ik een belangrijk belletje kreeg. In de tijd dat ik naar de keuken liep, kreeg Teun mijn watervaste marker (waarvan ik allang vergeten was dat ‘ie überhaupt in die tas zat) in zijn handjes en besloot de bank naar eigen inzicht op te fleuren. Ik zie nog zijn trotse gezichtje toen ik, na nog geen drie minuten, weer binnenkwam en de dikke zwarte strepen op de bank zag staan.

Huilen moest ik, zo erg vond ik het. Die prachtige bank helemaal verpest! De speciale, natuurlijk ook prijzige, reiniging van het bedrijf haalde ook maar weinig uit. Er bleven vage grijze strepen in de bekleding staan. Mijn man had weinig medelijden met me. Zijn blik sprak boekdelen; iets met told ya so.

Het is inmiddels een jaar geleden en ik heb er een soort van vrede mee. Moet wel, want budget voor een nieuwe bank hebben we voorlopig niet.

Lees ook – Marloes betaalde 400 euro voor een draagzak die ze niet gebruikt >

Wil je ook vertellen over jouw bizarre miskoop? Stuur een mailtje naar redactie@kekmama.nl

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.