Je hebt urenlang getwijfeld, lijstjes gemaakt en de perfecte babynaam gekozen—en dan komt er ongevraagd kritiek van vreemden.
Lees verder onder de advertentie
Iris (41), moeder van Emma (7):
“De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau kwam in de tweede week na de geboorte van Emma de hielprik en gehoortest afnemen. Ze vond het echter ook nodig om haar mening te geven over de naam die we hadden gekozen. Wist ik wel zeker dat ik mijn dochter Emma wilde noemen, zij raadde het namelijk af.
Pardon? Volgens haar waren Emma’s erg pittige kindjes, ik moest er nog maar eens over nadenken of dit verstandig was. Haar opmerking deed pijn. We hadden de naam juist met zoveel liefde uitgekozen.
Lees verder onder de advertentie
Ik had een klacht willen indienen, maar ik werd na drie weken opgenomen met een postpartum depressie, dus ik zat er sowieso al niet lekker bij op dat moment.”
Een babynamenexpert legde onlangs overigens uit wat je écht niet moet doen bij het kiezen van een babynaam. Benieuwd? Je leest het hier.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.