In de tijdmachine: dít worden in 2050 (!) de populairste babynamen

19.05.2022 09:45
babynamen 2050

We kunnen best inschatten welke babynamen volgend jaar populair worden. Maar over dertig jaar? Dat is een stuk lastiger. Amerikaanse experts durven toch een voorspelling te doen: déze namen zijn het populairst in 2050.

En da’s even wat anders dan de Amerikaanse babynamen die nu populair zijn.

Populaire babynamen in 2050

Om te voorspellen wat de populairste babynamen van de toekomst zijn, keek babynamenplatform Nameberry naar duizenden namen die in 2020 aan minder dan 25 baby’s werden gegeven. Namen die nu populair zijn, waren een paar generaties geleden namelijk heel zeldzaam. ‘Het is bizar om namen die nu heel populair zijn, zoals Luna en Harper, in 1990 onderaan de lijst te zien’, zegt een van de onderzoekers. Hun voorspelling voor 2050 is een verzameling van twintig ongewone en unieke babynamen die potentie hebben om over dertig jaar razend populair te zijn. Namen als Prairie, Xoe of Oakes zullen we in Nederland niet snel horen, maar wat inspiratie kan nooit kwaad.

Benieuwd naar de volledige lijst? Komt-ie.

Meisjesnamen

Eleri
Franklin
Ione
Lunarose
Pandora
Pixie
Prairie
Vita
Willoughby
Xoe

Lees ook: Dít worden de populairste jongensnamen van 2022 >

Jongensnamen

Clement
Florian
Hale
Helix
Isidore
Jupiter
Kanoa
Oakes
Vision
Wilbur

Bron: Huffington Post

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.