10 originele vrijmarktideeën voor Koningsdag

20.04.2024 08:05

Met Koningsdag voor de deur is het tijd om je voor te bereiden op een dag vol plezier, oranje en natuurlijk, de vrijmarkt. Deze 10 unieke kraampjes zijn niet alleen leuk voor de kids, maar bieden ook een kans om een extra centje bij te verdienen.

1. Silent disco

Dansen zonder geluid? Jawel! Verzamel al je oude discmans en iPods voor een stille disco-ervaring. Iedereen krijgt een eigen apparaat om naar zijn favoriete muziek te luisteren terwijl ze hun beste dansmoves laten zien. Wie houdt er niet van een dansfeestje?

2. Blinde proeverij

Laat kinderen raden welke lekkernijen ze proeven terwijl ze geblinddoekt zijn. Van zoete snacks tot gezonde hapjes, het wordt een smakelijk spel waarbij iedereen een winnaar is

3. De knutselhoek

Laat de creativiteit stromen met een knutselhoek vol leuke projecten voor kinderen van alle leeftijden. Van kleurplaten tot zelfgemaakte kunstwerken, het wordt een plek waar kinderen zich kunnen uitleven en iets moois kunnen maken om mee naar huis te nemen.

4. Voetbalgekte

Voor de kleine Messi’s en Ronaldo’s is er niets leukers dan een potje voetbal. Organiseer korte wedstrijdjes van 15 minuten om de rij kort te houden. Met een timer, een scheidsrechter en twee doeltjes kunnen de kinderen hun voetbaltalent laten zien terwijl ze een paar eurootjes verdienen.

Blijven jullie thuis? Van bingo tot schatzoeken: 8x leuke koningsdagspelletjes om thuis te doen

5. Koekhappen 2.0

Koekhappen, maar dan anders… Of eigenlijk met iets anders dan die droge plakken ontbijtkoek. Ga voor cupcakes of stukken taart. Wedden dat voorbijgangers deze lekkernijen niet kunnen weerstaan?

6. Kijkdoos

Maak een mooie, leuke of grappige kijkdoos met een leuke scene. Wordt het ‘de kus’ van het koningspaar, de skivakantie van de royals of staat Willem Alexander op een tafel te dansen? Voor een euro komen vrijmarkt-gangers erachter.

7. Polaroid pret

Loop rond op de vrijmarkt met een Polaroidcamera en maak foto’s van voorbijgangers. Voor een kleine vergoeding kunnen zij een gepersonaliseerde Polaroidfoto mee naar huis nemen om de dag te herdenken.

8. Koninklijk kiekje

Hollandse kledingdracht? Vandaag gaan we voor koninklijk. Met een kroon, mantel of prinsessenjurk toveren voorbijgangers zich om tot royal in jouw fotohoek. Jij schiet het digitale kiekje en stuurt het naar het juiste e-mailadres.

9. Schmink

Laat kinderen zichzelf transformeren tot prins of prinses met kleurrijke gezichtsverf en glittertattoos. Een klassieke favoriet op de vrijmarkt die nooit uit de mode raakt.

10. Mocktailbar

Proost op de koning met een verfrissende mocktail. Laat kinderen genieten van een kleurrijke en smakelijke drankjes zonder alcohol. Met creatieve namen en kleurrijke decoraties wordt het een feestje.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.