Oppashorror: ‘Toen ik thuiskwam zag ik mijn dochter in haar eentje in de speeltuin’

05.11.2022 06:13
oppas horror kind alleen in speeltuin Beeld: Getty Images

Ein-de-lijk die perfecte oppas gevonden, kom je thuis en rent je kind ineens alleen buiten of krijg je een ‘warm’ welkom van je kleine draak.

Suzan (33): “Elke woensdagmiddag had ik een oppas voor mijn dochters Fenna van vijf en Saartje van twee. De achttienjarige pabostudente Mia haalde de oudste uit school, gaf de kinderen een boterham en speelde met ze tot ik om vijf uur uit mijn werk kwam. Een jaar lang ging alles prima.

Lees ook – Arme oppas: ‘Ze trapt steeds in de streken van onze kinderen’ >

Diepe slaap

Een maand geleden kwam ik tussendoor even thuis om mijn laptop op te halen. Toen ik de straat in reed, zag ik Fenna in haar dooie eentje in de speeltuin. Thuis trof ik Mia in diepe slaap aan op de bank. Kleine Saartje speelde boven en was gezellig de commode leeg aan het halen. Ik was half hysterisch. Mia schrok wakker en beweerde nonchalant dat ze zo moe was van haar tentamenweek en even was gaan liggen. Ik heb haar op staande voet ontslagen. Dan maar geen oppas.

Nog een snoepje

Nadia (27): “Wij moesten naar een begrafenis en vonden via via een officiële oppasmoeder voor onze tweejarige dochter Zoë. Toen we haar ophaalden zat ze rustig op de bank, omringd door grote zakken snoep en drop. En bij het opstaan kotste ze alles onder.”

Horrorbeeld

Mirna (35): “Ik kwam thuis van mijn werk en vroeg verbaasd: ‘Goh, liggen de kinderen al in bed?’ Mijn schoonmoeder zat op de bank tv te kijken en antwoordde laconiek: ‘Nee, die zitten nog in bad.’ Mijn kinderen waren anderhalf en drie. Ik stoof naar boven.

Het is nu negen jaar geleden, maar nog steeds een horrorbeeld. Je kunt moeilijk de moeder van je man ontslaan, maar gelukkig schoot mijn schoonvader te hulp. Hij kwam voortaan gezellig mee als er opgepast moest worden en verloor ze geen seconde uit het oog. Opa past nog steeds op, oma is inmiddels overleden.”

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.