‘Mama, er zit een man in mijn kamer’

31.10.2022 08:59
zit een man in slaapkamer spook bang Beeld: Getty Images

Wanneer je kinderen ineens met details komen waar ze niets van weten moet je toegeven: niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.

Sandra (34), moeder van dochter Jara (3):

“Het verhaal van de man op de kamer van mijn dochter Jara heb ik lang weggewuifd als een verbeelding. Weliswaar een levendige fantasie, want ze moest in het begin steeds hard huilen en raakte overstuur. Ik troostte haar, maar nam het spirituele stuk niet heel serieus.

Lees ook – ‘Mijn zoon krijgt ’s nachts bezoek van een onzichtbaar meisje’ >

Het broertje dat er niet mocht zijn

Totdat ze iets zei over haar broertje. Ik had een een miskraam gehad, terwijl zij niet eens wist dat ik zwanger was. Twee dagen later zei ze: ‘Kijk mama, daar zit mijn broertje bij de kast, die ken jij ook hè?’

“Kijk mama, daar zit mijn broertje bij de kast, die ken jij ook hè?”

Sindsdien geloof ik haar helemaal en probeer ik haar nog meer te steunen. Dat vind ik soms wel lastig, aangezien het nog steeds een ver-van-mijn-bedshow is. Ik benoem vooral dat ik hem niet zie, maar dat zij wel met hem mag en kan praten als ze dat wil. Zo heb ik haar geleerd dat ze hem weg moet sturen als ze het niet leuk vindt dat hij er is. Ze is er overigens zelf inmiddels heel laconiek onder, dus dat is prettig.”

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2022.

 

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.