‘Al van jongs af aan ziet mijn dochter geesten rond haar bed’

26.10.2023 09:47
dochter ziet geesten rond bed Beeld: Getty Images

Livia voelt al van jongs af aan dingen aan in oude gebouwen en ziet ’s avonds geesten rond haar bed waardoor ze niet durft te slapen. Niet alles wat kinderen zeggen kun je afdoen als ‘een levendige fantasie’.

Jacqueline (37), moeder van Livia (13) en Thomas (11):

“Al van jongs af aan voelt Livia dingen aan. Zo waren we eens in een kasteel in Wales en werd ze bleek en slap. Eenmaal buiten knapte ze zichtbaar op. Toen ze ouder werd, vertelde ze dat er ‘geesten’ rond haar bed stonden ’s avonds en dat ze daarom niet durfde te slapen.

“Elke avond stonden er ‘geesten’ rond haar bed”

Toen ze ook bang was naar de wc te gaan, ben ik met haar naar een bevriend medium geweest. Zij hebben samen een goed gesprek gevoerd over wat ze zag. Het medium gaf aan dat mijn dochter op aarde ‘terug is gekomen’ met een reden. Livia schijnt er al honderden levens op te hebben zitten. De geesten die ze ziet zijn er dan ook niet om haar de stuipen op het lijf te jagen, maar om boodschappen als medium door te geven. Sindsdien slaapt Livia beter en is ze minder bang.

Lees ook – Jessy is medium: ‘Mijn kinderen vinden het normaal dat ik contact heb met overledenen’ >

In de familie

Bij het eindejaarsfeest van groep 8 was er een waarzegster ingehuurd voor de kinderen uit haar groep. Zij vertelde Livia ook dat ze later hetzelfde zou doen als zij: mensen helpen en adviseren met behulp van wat ze ziet. Deze vrouw kende mijn dochter niet en school wist ook niets van het helderziende-verhaal. Ook mijn zoon voelt energieën in een ruimte. Hij is een soort ‘dierenfluisteraar’. Zo wist hij dat onze hond op korte termijn zou overlijden, wat ook gebeurde. Sowieso worden dieren altijd als een magneet naar hem toegetrokken.

“Ik vind het extra belangrijk mijn kinderen hierin goed te begeleiden en steunen”

Zelf sta ik er erg voor open, omdat ik het ook ervaar, alleen anders. Ik ben zogenaamd helderhorend en helderwetend en krijg in mijn slaap informatie door. Al is dat in mijn jeugd nooit zo benoemd en werd er geen aandacht aan besteed. Daarom vind ik het extra belangrijk mijn kinderen hierin goed te begeleiden en steunen. Twee weken geleden heb ik met Livia naar de film The sixth sense gekeken. Een feest van herkenning, waardoor ze nu ook met andere ogen kijkt naar de ‘posse’ op haar kamer.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.